Temaer til børnefødselsdage og fester for børn

Idéer til temafest til piger som fx prinsessefødselsdag eller frost tema

Idéer til temafest til piger som fx prinsessefødselsdag eller frost tema

ide til børnefødselsdag drenge

Mange tips og gode idéer hvis du gerne vil holde en temafest eller en totalt gennemført børnefødselsdag med tema.

Jeg har efterhånden stået for at arrangere og afholde en del børnefødselsdage her i vores hjem, og fælles for stort set allesammen er, at jeg er gået all in – og at der har været et ret gennemført tema.
Børnene elsker det, jeg elsker det – og vi elsker at planlægge det sammen!

Det er også nogle af mine mest populære indlæg – og nogle af de indlæg, der stadigt kommer allerflest spørgsmål til, selvom flere af dem er både 6 og 7 år gamle 😀

Overordnet set er der nogle ting, du altid skal have på plads, hvis du ønsker at holde en temafest – og det er egentlig uanset, hvilket tema din børnefødselsdag skal have.

 1. Hvad skal dit tema være?
  1. Det giver måske lidt sig selv, men find på et tema, der kan være gennemført, uden at du selv skal ud at købe ALT.
 2. Hvilket pynt skal du have?
  1. Jeg plejer dels at pynte på bordene, at hænge pynt op – og evt. at stille pynt rundt omkring i rummet -alt afhængig af temaet.
 3. Hvilken underholdning skal der være?
  1. Jeg plejer altid at have underholdning klar, så den store børneflok ikke skal underholde sig selv hele tiden – så kan det hurtigt blive nogle meget lange timer 😉 Med god kreativitet kan du sagtens finde på underholdning, der passer ind i dit tema, så festen bliver endnu mere gennemført.
 4. Hvad skal I have at spise?
  1. Hvordan får du maden til at passe ind til temaet? – hvis du overhovedet kan det. Måske er det ikke muligt, og så vælger du blot at servere noget børnevenligt mad og i stedet bruge kræfterne på oppyntning og resten af temaet.
 5. Hvilken kage skal du have?
  1. Ingen fest uden en kage – det siger sig selv! Jeg elsker at bage, men jeg er ærlig talt ikke særlig ferm udi fondant og alverdens andet pynt – til mine børns store skuffelse 😉 Jeg bruger ofte min opskrift på enten gulerodskage eller oreo brownie, og når de så er dækket med frosting, så bruger jeg enten legetøj eller noget købt pynt, der passer til temaet 😉

Jeg deler her de indlæg om temafest til børnefødselsdage, jeg tidligere har lavet, så du måske kan få lidt inspiration.

Hemmeligt laboratorium

Vi havde en fantastisk fest med temaet hemmeligt laboratorium og vanvittige videnskabsmænd for min søn, da han fyldte 6 år.
Der var ulækre vingummiedderkopper i spiseligt gele i petriskåle, vi havde reagensglas som drikkeglas, man kunne lave spændende forsøg ved at kreere sine egne minipizzaer og pynte sine cupcakes – og så var der naturligvis også forsøg af den ægte slags; som fx mentos i cola light – der resulterer i en mindre eksplosion til stor begejstring for de mange børn.

Læs mere om vores inspiration her – og om vores egen fest lige her.

Frozen / Frost temafest

Den ultimative fest for enhver lille pige har de seneste år vel næsten været en Frost temafest – en Frozen børnefødselsdag.
Min egen pige er ingen undtagelse, og selvfølgelig har vi holdt sådan en fest.

Der var blåt saftevand, minipizzaer med ost stukket ud som snefnug (længe leve flødehavartien 😀 ), blå ispinde med sølvstøv, en kæmpe oppustelig Elsa, sæt guleroden på Olaf-lege og meget andet godt.

Det var, behøver jeg vel næsten ikke at nævne, et kæmpe hit.

Se nogle glimt fra vores Frost fødselsdag her.

Superheltefest

Det her var vist den første sådan rigtige temafest, vi holdte herhjemme – og hold nu op, hvor vi hyggede os med det.
Der var hjemmelavede kapper og masker, der var photobooth med en skyline som baggrund, og der var en helt oldschool telefonboks, hvor de kunne gå ind og skifte til superhelteoutfit.
Det sidste faldt dog lidt til jorden, da ingen af børnene rent faktisk vidste, hvad en telefonboks dog var 😀

Sjove aktiviteter fra vores superheltefødselsdag -.- Guide til udklædning med kapper og masker -.- Tips til oppyntning til superheltefest.

Lyserød prinsessefest

De fleste piger har vist alle haft en drøm om at gå all in på lyserødt og prinsesser til en fødselsdagsfest – og min datter er i hvert fald ingen undtagelse! 😉
Det var simpelthen SÅ fantastisk fint at arrangere – og jeg fik både lavet lyserød lemonade, lyserøde popcorn, lyserøde kyskager og alverdens andre fine sager.
Både hende og jeg var iført lyserøde tylskørter, og der var selvfølgelig pyntet op med masser af lyserøde heliumballoner og alverdens andet fint pynt.

Idéer til mad til en prinsessefødselsdag -.- Opskrift på lyserøde popcorn -.- Opskrift på lyserød lemonade -.- Inspiration til pink prinsessefest -.- Bordpynt til lyserødt prinsessetema

Hemmelige spionfest a la Ramasjang Mysteriet

Jeg kan næsten ikke være den eneste med børn, der elsker Ramasjang Mysteriet?
Derfor besluttede jeg i samarbejde med min søn, at hans fødselsdag skulle være i bedste Ramasjang Mysteriestil med hemmelige spioner.
Vi lavede de sejeste bombe-is, der var spionkits til alle børn med lup, solbriller og usynlig blæk, de blev sendt ud på den vildeste jagt efter nogle frække forbrydere – og selvfølgelig blev det hele fejret, da de fangede tyven, der havde stjålet alle deres godteposer.

Se glimt og gode idéer fest med hemmelige detektiver og spionfødselsdag her 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *