Den smukkeste borddækning til børnefødselsdagen

P1220541

P1220424

P1220545

 

Vi har en forholdsvis lille lejlighed, og når vi holder børnenes fødselsdage plejer vi at invitere min mands og mine søskende + påhæng, deres børn og vores forældre. Det er en forholdsvis stor flok, men normalt er der altid nogen, der ikke kan komme, og dermed lykkes det os at klemme os sammen ved vores spisebord + et ekstra bord til børnene.

Denne gang var det simpelthen bare så fantastisk, at alle takkede ja, så lige pludselig stod vi med det luksusproblem at få plads til alle i vores lillebitte lejlighed.

Gennem dba.dk fandt vi et brugt spisebord med plads til 12 personer, som nemt kan skilles ad, og som derfor kan være i vores kælderrum. Det blev flyttet ind i stuen, og så fik børnene vores almindelige spisebord helt for dem selv. Derfor kunne jeg også dele oppyntningen op i hhv. et børnebord og et voksenbord – og selvom det overordnede tema for fødselsdagen var prinsesser, så kunne jeg alligevel godt gøre bordet til de voksne lidt mere elegant at se på 😉

P1220410

P1220507

Dugen er fra Georg Jensen Damask og er dækket af smukke, klassiske motiver fra HC Andersens velkendte eventyr. Jeg synes, den er oplagt at bruge til børnefødselsdage, hvor man kan sidde og gå på opdagelse i de mange motiver og mindes de fantastiske fortællinger. Hyrdinden og Skorstensfejeren, Den Tapre Tinsoldat, Kejserens Nye Klæder, Den Lille Havfrue – de er der alle.

Jeg forestiller mig, at Georg Jensen Damask dugen kommer til at danne rammen om vores fødselsdagsbord de næste mange år og bliver et fast indslag på linje med vores fødselsdagstog og børnenes smukke flagtænger fra Piet Hein, som de begge har fået i dåbsgaver. Min mor har fx en dug fra Georg Jensen Damask, som hun i sin tid fik i bryllupgave, og som stadigt bliver brugt år efter år – jeg elsker den slags smukke kvalitetsting, man gang på gang kan finde frem til helt særlige lejligheder.

Er den ikke helt fantastisk smuk?

I bryllupsgave fik vi en masse ting til det smukke Flora stel fra Royal Copenhagen, og her til fødselsdagen kom det for første gang i brug – og hvor jeg dog ELSKER det! Motiverne er drømmende smukke og faconen på kopperne er vidunderlig! Jeg blev så glad, da jeg gik og dækkede det smukke fødselsdagsbord og samtidigt tænkte tilbage på vores bryllup.

P1220534

P1220555

P1220536

Temaet var som sagt prinsesser – og selvom jeg ikke helt deler smag med Fidusen på det punkt i forhold til oppyntning, så lykkedes det mig faktisk at finde nogle virkelig smukke ting hos Fabel-A, hvor jeg i første omgang fandt hen pga de smukke prinsessekroner med glimmer. Fabel-A har et rigtig godt men nøje udvalgt sortiment af eventyrlige og festlige artikler, som både appellerer til børn – men bestemt også til de voksne, der gerne vil pynte op på en æstetisk smuk måde.

Jeg havde valgt nogle smukke mintgrønne servietter for at det ikke skulle kamme helt over med det lyserøde, så fik alle børn og voksne en prinsessekrone (lyserød til pigerne og guld til drengen 😉 ) samt en prinsessesstav – og sidst men ikke mindst var der drysset det smukkeste lyserøde konfetti ud over bordet med gavmild hånd.

Sidst men ikke mindst var vores smukke Bernadotte thermokande fra Georg Jensen og flagstængerne fra Piet Hein også på bordet.

P1220559

Hele loftet var dækket med heliumballoner i forskellige lyserøde nuancer som et smukt og blødt tag over det smukt dækkede bord. Vi havde købt heliumtanke og balloner fra MinTemaFest.dk som blev leveret lige til døren – og de var til stor underholdningsværdi for både børn og voksne (tjek fx min instagram for et af de mange fine billeder, der blev taget af de voksne med ballonerne 😀 ) – udover at de naturligvis pyntede smukt i hele rummet.

Jeg er SÅ glad for resultatet og var stolt af at kunne dække så fint og stort et bord, selvom vi bord i en lille lejlighed (det fik mig dog til at længes efter et hus, hvor der plads til et langbord, vi alle kan sidde bænket om) – og jeg er vild med det nedtonede prinsessetema – i modsætning til børnebordet, hvor der blev gået all in på det tema – men mere om det i et andet indlæg 😉

Dette indlæg indeholder affiliatelinks – klik her for at læse mere.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *