All in på prinsessetema til Fidusens børnefødselsdag

P1220564

Skal der være fest, så lad der være fest!

Jeg elsker at planlægge og afholde fester – som vores bryllup, Truttens Superheltefødselsdag og senest hans fødselsdag med hemmelig spion-tema.

Da Fidusens 3-års fødselsdag nærmede sig, gik jeg derfor og pønsede på forskellige temaer. Trutten og jeg fandt på kinesisk tema, hvor Fidusen skulle have den yndigste kinesiske silkekjole på, vi skulle spise med pinde og der skulle pyntes med silkepapir i rød og gul –  men det blev nedstemt af Fidusen, selvom vi endda prøvede at sælge det som en Kai Lan fest 😀

Så gled tankerne over på en undervandsfest med oppyntning i diverse blå nuancer – som blev solgt som en Lille Havfrue-fest. Nedstemt.

Fidusen havde kun én ting i tankerne – og det var PRINSESSEFEST! (eller dvs. hun begyndte også at tale om Hello Kitty – så jeg gik ret hurtigt med på prinsessetemaet i stedet 😀 ) – så det skulle hun naturligvis også have.

Jeg ville meget gerne undgå, at det kammede over i Disney prinsesser – der er bestemt ikke noget galt med dem, men jeg kan til gengæld også godt lide at bruge sin fantasi og vise børnene, at der også er andre muligheder end de kommercielle tiltag, der konstant bliver serveret for børnene i bedste sendetid.

Jeg søgte derfor rundt omkring for at finde noget pynt, som både Fidusen og jeg kunne lide – og det viser sig, at Meri Meri har lavet en hel serie med prinsesser, som bl.a. forhandles hos Dreamparty.

Til Fidusens fødselsdag endte vi med at være så mange gæster, at der blev et bord til de voksne – der blev pyntet pænt og stilfuldt med enkelte referencer til prinsessetemaet – og så var der et børnebord, hvor der til gengæld blev gået all in med prinsessepynt.

Et par dage inden havde vi også fejret Fidusen i børnehaven, og meget af prinsessepynten blev brugt begge steder.

P1220566

P1220570

P1220322

Der var naturligvis paptallerkener og papkrus med matchende fine prinsesseservietter – og hvor var det skønt ikke at skulle bekymre sig om, om noget faldt på gulvet hos de mindre gæster, samtidigt med at det hele kunne puttes i en sort affaldssæk bagefter (i børnehaven var der dog flere af pigerne, som pænt tørrede tallerkenen af efterfølgende, og som ikke brugte deres serviet, så de kunne få begge dele med hjem).

Derudover var der et KÆMPE prinsesseslot, som virkelig bragte lykke hos både Fidusen og hendes kusiner (og også i børnehaven for den sags skyld). Slottet er beregnet til at placere cupcakes på, men så snart de var spist, så blev det altså brugt til at lege med sammen med de medfølgende prinsesser (og legomænd, der blev hentet ind som prinser 😀 ).

Det var virkelig (prinsesse)kronen på værket med det slot, og også efterfølgende er der blevet leget meget med det – det bedste er, at det er nemt at pakke sammen og samle igen, så man sagtens kan gemme det til en anden festlig anledning.

Der findes virkelig mange forskellige ting i prinsesseserien fra Meri Meri, og jeg måtte virkelig begrænse mig for ikke at lægge det hele i kurven – samtidigt så kan jeg netop også godt lide at blande tingene med andet, så det også får et mere personligt præg.

P1220526

P1220529

Derfor brugte jeg – som det eneste andet – også de fine, fine ballon-prinsesser, der er beregnet til at bruge til heliumballoner, så det ser ud som om prinsesserne flyver rundt i luften vha en ballon.

De blev placeret henne over en lille slik-buffet, jeg havde arrangeret i hjørnet af stuen (mere om den i et andet indlæg). Hvis du køber ballonprinsesserne, så skal du virkelig være opmærksom på at få fyldt ballonerne helt op med helium, så de er så store som muligt – for ellers falder prinsesserne ganske enkelt ned. Det krævede lige et par forsøg, før jeg havde styr på det.

P1220618

Derudover havde jeg fundet en fin kageopsats i pap, som blev brugt til frugtskåle – Fidusen er ikke den vilde kagespiser men elsker til gengæld frugt, og derfor var det oplagt at lave små papbægre med frugtstykker i. Faktisk var det populært hos alle – både børn og voksne – som en sund og frisk pause midt i kagerne 😉

P1220569

P1220625

Jeg havde købt det mest bedårende stativ med 6 små mælkeflasker med et fint nostalgisk look, som blev fyldt med lyserød lemonade – og så havde jeg nogle fine papsugerør tilbage fra vores bryllup.

Mælkeflaskerne er gemt omhyggeligt væk i skabet og jeg tænker faktisk, at de vil blive fundet frem hvert år til både Trutten og Fidusens fødselsdage fremover, fordi det simpelthen er så fint og hyggeligt, at det gerne må blive en fast tradition.

Som afrunding på indlæggene omkring prinsessefødselsdagen, laver jeg et indlæg med mad, snacks og kager fra dagen, som flere har spurgt ind til – og SÅ har der vist også været rigeligt med lyserøde indlæg her på bloggen for det næste stykke tid 😀

P1220717

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *