Tips, idéer og underholdning til børnefødselsdag med temaet hemmelige spioner og detektiver

P1190675

P1190660-001

P1190656

Som jeg tidligere har fortalt, så valgte Trutten, at hans 5-års fødselsdag skulle have temaet “hemmelige spioner/detektiver” – kraftigt inspireret af Ramasjang Mysteriet, som han elsker!

Jeg har været inde på vores tanker og idéer omkring temaet – men jeg lovede også at gå lidt mere i dybden med især underholdningen på dagen.

Vi havde inviteret en håndfuld af Truttens gode venner herhjem en søndag formiddag. Da de kom hyggede de sig med at lege inde på værelset og oppakning af gaver, og derefter serverede vi frokost.
Der var ikke så meget spionagtigt over maden – kyllingelår, pommesfrites og grøntsagsstænger – men det var voldsomt populært blandt børnene og nemt for os at tilberede.

bombeis

P1190740

Til dessert havde jeg lavet en omgang sunde bombe-is, som var et KÆMPE hit! Isen lavede jeg af yoghurt naturel, hvori jeg blendede en masse frugt (man kan bruge meget modne bananar eller mango til at søde med – og alternativt kan man evt. tilføje lidt flormelis) – og så tilføjede jeg en sjat sort frugtfarve. Lunten er bare sort lakridssnørre.

Min mand har via sit job nogle specielle isterningsforme af silikone, som laver helt kuglerunde isterninger (man bruger dem vist normalt til whisky) som jeg brugte. Jeg har fundet dem i en enkelt dansk webshop– og så kan du jo passende forære dem til din mand efterfølgende, så han kan bruge dem til en herreaften bagefter -altså vel og mærke i whiskyglasset og ikke fordi han skal servere bombe-is for hele venneflokken 😉 – følg linket her for at se, hvor du kan finde dem i en dansk webshop.

P1190615

Efter maden fik de alle udleveret et spion-kit bestående af en sort notesbog, et par solbriller, en lup, et kunstigt overskæg og ikke mindst en kuglepen, der skriver med usynligt blæk, der kun kan ses med den UV-lampe, der sidder i låget på kuglepennen (GENIALT!).

Notesbogen og luppen var købt i Søstrene Grene, solbrillerne havde min mand skaffet fra en kunde på hans job (men de har nogle fine lignende i både H&M og Name It), overskægget havde vi købt i Malmø, men jeg har også set dem i Søstrene Grene – og de meget populære kuglepenne har jeg købt hos denne sælger på Amazon.

P1190601

P1190703

Dernæst fik vi samlet tropperne og fortalte dem, at vi havde købt en masse slik til fødselsdagsfesten, men da vi vågnede om morgenen, var det stjålet – og katten var det eneste vidne. Den er jo ikke så nem at kommunikere med, og desuden lå den og halvsov under kuppet, så den kun fulgte med med et halvt øje åbent – så den var ikke helt sikker på, hvem der var den skyldige – men den fik indsnævret det til en række forskellige mistænkte, som hver havde en pose med forskellige ting og sager.
Nu skulle spiongruppen på jagt efter gerningsmanden – og de ville få stillet en række svære opgaver, der krævede, at de samarbejdede med hinanden – og når hver opgave blev løst, ville de få udleveret et spor, som kunne hjælpe dem med at udelukke en mistænkt, indtil der til sidst kun var en enkelt tilbage, som de så kunne afhøre for at finde frem til, hvor han havde gemt byttet.

P1190683

P1190688

P1190698-001

Som den første opgave blev de lukket ind i et rum fyldt med farverige balloner. De blev på skift udstyret med sikkerhedsbriller og høreværn, så de var godt rustet til den farlige mission. Der skulle springes balloner – for i én af ballonerne lå et spor, som gerningsmanden havde efterladt. De fandt en lille legoklods – og alle undtagen Supermand havde legoklodser blandt deres ejendele – så han blev hurtigt frifundet for mistanke og var en fri mand.

P1190709

P1190848

Dernæst skulle der skydes på mål. Vi havde købt en af de der legetøjspistoler med sugekoppatroner, og så havde vi med lyserød tape fra IKEA lavet målfelter på en dør – og så skulle de ellers på skift skyde, og opgaven var først løst, når de sammenlagt var nået op på et bestemt antal point. Denne gang havde gerningsmanden efterladt et lille playmobilvåben, og da Captain America ikke havde nogle våben, så kunne det ikke være ham.

P1190732

Nu fik de at vide, at gerningsmanden ikke bare havde stjålet slik – han havde også været så fræk, at han havde tegnet på vores væg!! – Det var naturligvis med den superhemmelige kuglepen, så de måtte alle bruge lyset i låget for at finde frem til tegningen på en væg i stuen. Det var et kæmpe hit – og da skriften jo kun kan ses i UV lys, så turde vi godt at kaste os ud i at gøre det på selve væggen.

P1190750  P1190755

P1190779

P1190787

Til den næste opgave, havde jeg fyldt vores lille badekar med en ordentlig stak legetøj. Så havde jeg hældt en pakke Gelli Baff i og fyldt det med vand. Gelli Baff er simpelthen sådan en fantastisk sjov ting, som man også kan få meget fornøjelse ud af, selvom man ikke har huset fuld af søde små fødselsdagsgæster. Det er en pose pulver, som omdanner vandet til farvet gele – virkelig tyk gele. Meningen er egentlig, at man kan bruge det, når barnet er i badekar – det er nemlig helt ufarligt og fri for skadelige ting. Når man så er færdig, så drysser man en anden pose pulver i og tilsætter lidt ekstra vand – og voila – så bliver al den orange gele i stedet omdannet til blågrønt vand.

Nå men jeg havde på forhånd taget et billede med vores iPad af 10 stykker legetøj- og så skulle de finde de 10 stykker ved at føle sig frem nede i geleen. Det var virkelig sjovt, og de var meget fascinerede af at have hænderne nede i det. Jeg købte Gelli Baff hos denne sælger til ca. 45 kr for en pakke – det fåes i flere forskellige farver, og jeg er ret sikker på, at Fidusen vil være mig evig taknemmelig, hvis hun får lov at tage et bad i lyserød gele en dag 😉

P1190810

P1190812

Dernæst var det tid til en forhindringsbane med vores samling af bObles dyr. Det er vist en af de ting, der bare altid hitter – og de tog da også en del runder på banen, selvom de havde løst opgaven 😉

P1190822

P1190843

Som den sidste opgave, skulle de som ægte hemmelige spioner snige sig igennem et rum fyldt med farlige laser-alarmer. I julegave af verdens bedste Moster Lone havde Trutten faktisk fået et sæt laser-alarmer fra Spy Net, som vi havde sat op inde på børneværelset. Havde vi ikke haft dem, så tror jeg, jeg blot havde valgt at trække en masse snore på kryds og tværs i hele rummet, som de så skulle snige sig igennem uden at røre ved.

Målet var en kæmpe flag-bombe – som blev udløst over kagebordet efterfølgende 😉

P1190631   P1190791

 

Både min smukke fødselsdags-Trut, hans gæster, vi voksne – og ikke mindst Fidusen (hun havde en FEST den dag) havde en helt fantastisk dag. Børnene gik op i opgaverne med liv og sjæl, og de lyttede opmærksomt og koncentreret hele tiden.

Vi havde været lidt nervøse for, om vi kunne underholde så mange børn i vores lille lejlighed i 4 timer, men det var INTET problem. Der var lige en halv time tilbage, da de havde fundet frem til den skyldige (Iron Man elsker åbenbart Haribo slik), og der hyggede de sig gevaldigt inde på børneværelset – som man måske nok kan se 😉

Jeg havde egentlig planer om at ville have fremstillet nogle sjove illustrationer af 8 forskellige mistænkte med hver deres særpræg – så sporene fx kunne være en guldtand (og man så dermed kunne udelukke alle dem uden en guldtand, lilla hår osv.) men det nåede jeg ganske enkelt ikke – og idéen med at tage nogle legetøjsfigurer og udstyre dem hver med en pose med ting i, som dukkede op som spor, fungerede også glimrende. I virkeligheden var det nok mest mig, der gerne ville have haft den mere gennemførte løsning 😉
Børnene blev naturligvis også udstyret med lakridspiber undervejs – den slags er uundværligt for en ægte detektiv!

P1190851

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *