Masser af lækkert mad til en ægte prinsessefødselsdag

Forud for Fidusens prinsessefødselsdag spurgte jeg om hjælp til gode idéer til mad inde på bloggens Facebookside. Der kom en masse rigtig gode forslag hvor pindemadder gik igen flere gange.

Når vi holder fødselsdage for familien, så kommer de allerede til eftermiddagskaffe og bliver derefter og spiser aftensmad – så det skal altid helst være noget mad, der ikke kræver så meget forberedelse på selve dagen, hvor vi foretrækker at tilbringe tid med vores gæster i stedet for at stå i køkkenet.

P1220803

Idéen med pindemadder var sådan set rigtig god – og vi endte derfor med at bestille mad fra LêLê, som også var små hapsere i mundrette stykker.

P1220792

Hverken Trutten eller Fidusen er så vilde med den slags mad – og på ens fødselsdag skal man også have sin livret! Til børnene lavede jeg derfor “flamingo-fiskefrikadelle-spyd” med små fiskefrikadeller og masser af lækre grøntsager, der var stukket på fine flamingospyd fra Tiger-butikken.

Jeg havde stegt fiskefrikadellerne dagen før, hvor jeg også havde skåret alle grøntsagerne ud og så bare lagt dem i en lufttæt bøtte. På selve dagen skulle jeg så bare trække dem på spyd – det var nemt og hurtigt, og børnene elskede det!

P1220625

Til maden blev der serveret lyserød lemonade til børnene, og det tror jeg næsten også, der bliver et fast indslag til vores børnefødselsdage fremover, for det var et stort hit hos alle!

P1220773-002

P1220754

P1220710

Fidusen er ikke særlig vild med kage (lige på det punkt, slægter hun absolut ikke sin mor på 😀 ), og derfor valgte vi i stedet at købe en islagkage fra Ismageriet på Amager. Jeg arbejdede der deres allerførste sæson og har siden haft et kæmpe crush på deres is, som efter min mening slår Paradis med adskillige længder. Jeg har ikke smagt deres islagkager før, men den var helt fantastisk lækker og et stort hit blandt vores gæster.

Rent dekorativt, synes jeg ikke, den var så forfærdelig flot – men vi havde pyntet den med den mest bedårende guirlande og nogle oversize fødselsdagslys, så den alligevel tog sig pænt ud.

P1220269

2014-04-11 002

P1220284

Til Fidusens fødselsdagsfest i børnehaven havde vi dog bagt cupcakes, hun havde med. Hun syntes, der skulle kage med til hendes søde kammerater, der elsker kage (nårh <3 ) – og så hyggede hende, Trutten og jeg os med at bage dem sammen. Vi havde det mest bedårende prinsesse-bagesæt, som er en hel gave i sig selv. Det kom i en smuk æske og der var både prinsesse-dejskraber, prinsesse-forklæde, cupcakesforme og så var der også de sødeste små udstikkere.

P1220351

P1220618

Udstikkerne brugte jeg til at lave søde små frugtfigurer, som hun også delte ud i børnehaven. De blev serveret i små isbægere og jeg synes selv, det var virkelig dekorativt – og et sundt og festligt indslag til en børnefødselsdag. Hvis du kaster dig ud i et lignende projekt, så vil jeg anbefale dig at bruge vandmelon til selve figurerne, og så lave melonkugler (med sådan et melonkuglejern) af andre meloner i forskellige farver. De andre meloner har jo kerner inde i midten, så de er ikke ret nemme at stikke figurer ud af.

P1220529

P1220522

P1220519

Til fødselsdagen herhjemme havde jeg også lavet en lille slikbuffet (dog ikke i stil med slikbuffeten fra vores bryllup 😀 ), hvor der var kyskager, skumfiduser og lyserøde popcorn, jeg havde anrettet i helt oldschool popcornsbægre. Jeg synes selv, det er sådan en hyggelig idé med en lille form for slikbuffet – det ér jo sådan noget, man selv drømte om som barn – og her kan man netop se, at det sagtens kan fungerer, uden at man behøver at gå all-in med masser af forskellige slags slik.

Så selvom det hele ikke var lige royalt, så endte vi med en masse lækre og fine sager til Fidusens prinsessefødselsdag, som satte prikken over i’et på en helt fantastisk dag for både Fidusen og vores søde gæster.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *