Tema til børnefødselsdag med hemmeligt laboratorium og vanvittige videnskabsmænd

041-001

015

033

035

Tips og tricks til en børnefødselsdag til min dreng på 6 år med temaet vanvittige videnskabsmænd og hemmeligt laboratorium.

Forleden fik vi endelig afholdt Truttens 6 års fødselsdag for børnehaven. Han fyldte år i januar, men fødselsdagen er to gange blev rykket i sidste øjeblik pga sygdom, og NU var det endelig tid. For hold nu op, hvor har han været spændt og hvor har det været svært at vente!

Som jeg tidligere har fortalt, så valgte han allerede tema for et år siden. Han elsker dyr, forsøg, videnskabelig ting og er SÅ videnbegærlig, at det nogle gange kan være svært for vi voksne at følge med – så temaet er jo egentlig oplagt og perfekt til ham

003

055

Fundamental theme Meri Meri laboratorium theme

072

Jeg ELSKER de fine temaer fra Meri Meri til fester og fødselsdage. Vi har flere gange brugt dem tidligere, og da jeg sad og researchede til fødselsdagen opdagede jeg, at de netop havde lanceret et laboratorium-tema – helt perfekt! Jeg købte det fra udlandet, da det endnu ikke var kommet til Danmark, men Fabel-A har netop fået lidt af det hjem – det kan du finde her. Jeg synes dog, at glassene, der er udformet som målebægere, er den fineste detalje – og dem har de desværre ikke, kan jeg se.

Som spiseligt pynt havde jeg bestilt nogle petri-skåle hjem over Ebay, som jeg havde fyldt med Gell-o – du ved det der farvede, spiselige gele, som man kan få i USA. Jeg købte det i god tid på Ebay, men ellers kan man også være heldig at finde det i fx Superbest. Dertil havde jeg købt vingummi-edderkopper og regnorme, som lå og kravlede rundt i den farvede gele. Det vakte kæmpe begejstring hos børnene, selvom stort set ingen af dem kunne lide selve geleen 😀

057

059

068

Derudover havde jeg købt nogle farvede reagensglas og havde faktisk også fundet nogle fine målebægere på nettet, som jeg dog aldrig nåede at få bestilt. Ideelt set ville jeg have ønsket, at jeg havde tør-is, jeg kunne putte i, så det ville ryge fint og farligt op derfra 😀 – men så langt kom jeg aldrig.

Vi havde taget en kæmpe tavle ind i stuen (som vi faktisk brugte til slikbuffeten til vores bryllup) og skrevet nogle matematiske ligninger op – derudover havde vi taget noget af Truttens legetøj ind som pynt – et mikroskop, nogle dyr i sprit osv.  Legeakademiet har et kæmpe udvalg af de ting, men Trutten er allerede velekviperet udi den slags, så vi brugte bare, hvad vi havde i gemmerne 😀

Vi serverede minipizzaer for dem, hvor de selv kunne eksperimentere med deres eget fyld på pizzaen, og til dessert var der cupcakes, hvor de også selv kunne pynte med krymmel. Vi havde børnehaven hjemme inkl pædagoger, så jeg havde ikke helt lige så frit slag med søde sager, som ellers – for ellers kunne jeg godt have fundet på at lave hjemmelavede ispinde med vingummiregnorme i 😀

165

178-001

Og en lille video med fænomenet 😀

Da de havde spist og leget af, gik vi udenfor, så vi kunne lave farlige forsøg. De havde hver fået udleveret et par beskyttelsesbriller (jeg fandt dem til en ok pris her) og så blev de linet op på række. Vi lavede det klassiske mentos i cola light forsøg. Når man putter en (eller flere) mentos ned i en cola light, sker der noget pga den ujævne overflade på en mentos og kulsyren i colaen, så colaen står op i luften i en høj stråle.

Jeg havde på Ebay købt nogle små smarte dimser, så man kunne dumpe en masse mentos ned i colaen på én gang – og så skal man også endelig huske at colaen skal være varm, at det SKAL være cola light (mærket er til gengæld lige meget – vi købte Jolly Cola Light på tilbud til 5 kr pr 1,5 liter).

Goodiebabgs og godteposer til børnefødselsdag i børnehaven

043

031

Inden børnene gik hjem, fik de hver en lille goodiebag – posen var også fra Meri Meri temaet – som indeholdt Truttens absolutte yndlingsslik – Kinder, lakridspiber og skumfiduser . Derudover var der lidt slik til selve temaet – tyggegummi, der farver tungen blåt og noget af det pulver, der eksploderer på tungen. Og sidst men ikke mindst en lille Playmobilpose, deres beskyttelsesbriller og en ballon.

Jeg kan godt lide tanken om, at børnene åbner posen, når de kommer hjem, og tænker tilbage på en rigtig dejlig dag. Det var lidt samme koncept med slikbuffeten til vores bryllup – og det var både jeg og gæsterne i hvert fald rigtig glade for 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • I er altså mega seje og gennemførte til det med tema-fødselsdage. Temaet er da også sjovt for sådan nogle små (og store) størrelser. 🙂

    Og så er I vel også den slags overskudsforældre, som andre forældre elsker at hade? En pose pølsehorn med tilhørende grønt afleveret i børnehaven blegner jo fuldstændigt til sammenligning med truttens fødselsdag. ;D

  • Hvor er det bare gennemført! Jeg er total imponeret 😀 Trutten må da have været pavestolt efter at have holdt så fin en fødselsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *