Detaljer fra Truttens superheltefødselsdag – kapper og masker

Til en ægte superheltefest hører naturligvis kapper og masker.

Jeg kan lige så godt slå det fast først som sidst; jeg er IKKE den kreative DIY (do it yourself) type, som lige vupti bikser de helt vilde ting sammen ved hjælp af en symaskine og en limpistol.

Da jeg skulle i gang med at lave kostumer til Truttens fødselsdag, var der derfor to ting, der var ret vigtige for mig. For det første måtte materialerne ikke koste en mindre formue. Jeg ville gerne have, at børnene fik en sjov fest – men jeg var overbevist om, at det også kunne gøres for et lille budget.
Dernæst var det vigtigt, at det var noget, der ikke krævede de helt store kreative evner – for dem ejer jeg ganske enkelt ikke.

Jeg tog hen i Stof2000 og købte nogle ruller nervøs velour. Egentlig ville jeg helst have haft noget blankt, skinnende satin – men der var en stor prisforskel mellem de to materialer, så jeg holdte mig til velour.
Jeg købt det i to forskellige pangfarver og fandt så noget filt (ikke uld) i matchende farver, som jeg kunne bruge til masken.

Jeg brugte en skabelon til maskerne, som du kan downloade lige her – og så satte jeg bare ganske almindelig elastik i dem. De tog faktisk overraskende lang tid at lave – men havde jeg haft en saks, der var lidt bedre til at klippe i stof- og havde jeg været lidt mere fiks på fingrene, så havde det nok ikke været helt så uoverskueligt en opgave.

Jeg havde også oprindeligt indkøbt velcro, så kapperne kunne lukkes på den måde. Men en kombination af en symaskine, der ikke ville samarbejde og en særdeles oplagt løsning gjorde, at jeg endte med bare at lukke kapperne om halsen på børnene, ved at binde en løs knude på enderne 😉

Jeg lavede en ret enkel skabelon, som er vist her på billedet – og så foldede jeg ganske enkelt bare stoffet over på midten og klippede den ud. Længden på kapperne blev vist ca. en meter – og det passede rigtig fint til både store og små børn.

Jeg havde egentlig også planer om, at klippe stjerner ud i en flot gul farve og lime på kapper og masker med tekstillim, men det nåede jeg desværre ikke – jeg tror dog, det ville have været en rigtig fin deltalje.

Alle børnene fik naturligvis både kappe og maske med hjem – og de har været så store hits, at flere af dem har haft tingene med i børnehaven flere uger efter fødselsdagsfesten 🙂

Jeg vender tilbage med et sidste indlæg omkring andre detaljer og sjove aktiviteter fra festen – i mellemtiden kan du se på mit indlæg om oppyntning, hvis du ikke allerede har set det 😉

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *