Opskrift på pink popcorn

P1230044

P1230088

P1220585

Jeg har i flere amerikanske film set de mest fantastiske, lækre og indbydende farvede popcorn og har flere gange haft lyst til at gøre dem kunsten efter.

Til Fidusens prinsessefødselsdag var det oplagt at kaste sig ud i en lyserød version, så jeg gik på jagt efter en passende opskrift. Det viste sig imidlertid at være lettere sagt end gjort, da det åbenbart er en gammel, amerikansk tradition – men ved at stykke et par forskellige sammen og tilpasse dem vores danske ingredienser fik jeg efterhånden stykket en opskrift sammen.

De er søde – i modsætning til de popcorn, vi kender her i Danmark, men de smager vanedannende godt. Min mand udtrykte det egentlig ret præcist: de smager som noget, man egentlig ikke burde kunne lide, men som man slet ikke kan holde op med at spise 😉

Du skal bruge:

  • Usaltede popcorn af 1,5 dl popcornsmajs (jeg poppede dem selv i en gryde – helt oldschool, da jeg ikke kunne finde færdigpoppede, der ikke var saltede)
  • 4,75 dl sukker
  • 1,5 dl madlavningsfløde (8%) – du kan evt. ellers blande sødmælk med fløde
  • 1 spsk glucosesirup
  • et lille drys salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • lidt frugtfarve i den farve, du ønsker dine popcorn skal være

Sådan gør du:

Først og fremmest popper du dine popcorn i en gryde med olie på helt gammeldags facon. Sørg for at ryste gryden jævnligt, så de ikke brænder på. Få derefter sorteret de upoppede majskorn fra.

Hæld popcornene i to store skåle og sæt dem til side.

I en stor gryde blander du sukker, madlavningsfløde, glucosesirup og salt og varmer det over medium varme. Du skal røre stort set hele tiden, indtil sukkeret er opløst og først derefter må det begynde at koge. Nu skal det stå og koge ind, indtil det har nået 110 grader. Jeg havde ikke et termometer til at måle efter, så jeg brugte følgende metode.

Tag et stort glas koldt vand og hæld en lille skefuld af blandingen deri. Hvis du nede i vandet nemt kan forme en kugle – som så flader helt ud, når du tager den op af vandet, har du fået den rette temperatur.

Når blandingen har nået den rigtige temperatur/konsistens, tager du det af varmen, tilsætter vanillesukker og frugtfarve og rører godt i det. Derefter hælder du det over popcornene i de to skåle og vender det godt rundt, indtil popcornene er helt dækket af blandingen.

Nu skal det over på bagepapir i to bradebander, hvor du skal have popcornene fordelt ud, så de ikke ligger i klumper. I starten klistrer de MEGET – men ret hurtigt tørrer massen ind – og så skal du undervejs sørge for at få skilt klumperne ad. Efter en lille times tid er de helt tørre og klistrer ikke længere – og voila – så har du fine, farvede popcorn.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *