Endnu en rundtur i vores næstenfærdige hus
Jeg tog jer med på rundtur i vores hus forleden – hvis du ikke fik set indlægget, kan du finde det her.
Jeg er dog langt fra færdig – så i dag kommer runde 2, og så er der faktisk stadigt et par rum tilbage, som kommer i et sidste indlæg en anden dag.

Så kom indenfor – og husk lige at tørre fødderne på måtten 😉

Legekælderen

Vores legekælder er et fantastisk skønt og lyst rum, der ligger i åben forbindelse med vores TV-stue. Der er altså en åben trappe fra stuen og ned i legekælderen – og vinduet går faktisk helt ned til gulvet i legekælderen, så det er reelt set ikke en rigtig kælder.

Derfor bruger børnene den også rigtig meget – hvilket jeg næppe tror, de ville have gjort, hvis det havde været et traditionelt kælderrum, der var lidt mørkt, og som var mere lukket af fra resten af huset.
Vi har givet rummet en større overhaling, hvor vi har fået lavet et skønt krea-område, et danse- og udklædningsområde, et spille- og tvhjørne – og så har min mand bygget borde i “ståhøjde” hele vejen langs den ene væg, hvor vi har kunnet samle al deres Playmobil og LEGO, så det kommer væk fra gulvet, og så de nemmere kan lege med det.

Se kreaområdet her -.- spilleområdet her -.- og udklædningsområdet her.

Kontoret

Sidst men ikke mindst er der mit fantastiske pastelfarvede pige-kontor, som jeg elsker noget så højt. Måske det faktisk næsten er mit yndlingsrum i hele huset?

Bordpladen har min mor simpelthen skaffet mig gratis fra en gruppe på FB, hvor folk forærer ting væk – det er i smukt grønt marmor, og jeg ELSKER det ♥

Jeg føler faktisk, jeg er ved at have fundet mig helt perfekt til rette på mit kontor med mit fine skab* den fantastiske lampe fra ELLOS i loftet*, billederne, pyntedimserne – det eneste, jeg mangler, er faktisk en kontorstol i stedet for den – ganske vist pæne – stol, jeg har lige nu.
Jeg får simpelthen så ondt i ryggen af at arbejde ved den, så nu har jeg bestilt den smukkeste lyserøde kontorstol, som jeg glæder mig til at tage i brug.

Seneste tilføjelse på kontoret er en rosa velourstol fra Søstrene Grene med medfølgende skammel, som jeg har jagtet land og rige rundt efter i en evighed efterhånden 😉

Kontoret er nok faktisk det eneste rum, hvor jeg er ved at være sådan helt færdig – også med pyntedimser, ting på væggene osv. Det mangler vi nemlig i høj grad i resten af huset, hvor vi indtil nu har brugt kræfterne på at ombygge og indrette med de større møbler – så må dims og hygge komme hen af vejen 🙂

Se mere til skabet her -.- lampen her -.- og skrivebordsområdet her.

Terrassen

Vores terrasse er virkelig noget af det, jeg nyder allermest ved huset – hold nu op, hvor har det været en god investering, men hold nu op, hvor har den også endt med at koste os mange penge 😉

Vi fik min mands onkel, som er arkitekt, til at tegne den for os – og han har simpelthen fået den lavet, så den passer perfekt til vores ønsker – og ikke mindst til huset.
Det er lidt svært at ane på billedet herover – som forøvrigt er fra dengang terrassen var ved at blive bygget og ikke helt færdig – men for enden af terrassen er der et skab, som både fungerer som en form for læ-mur, og som også bliver brugt til opbevaring af hynder, puder osv.
Det er vi SÅ glade for, og netop fordi alle tingene er lige ved hånden, så får vi også “redt op” i vores loungeområde på terrassen hver dag.

Selve loungepladsen er klart mit yndlingsspot i hele huset.
Der var en gang et boligprogram, hvor man skulle lægge en rød mærkat på det sted, man allerbedst kunne lide at være i hele huset – og loungepladsen, det er altså mit spot!

Når vi har gæster bænket om terrassebordet kryber et par stykker altid sammen på loungehynden med en kop kaffe eller et glas vin, jeg sidder der ofte om eftermiddagen med en god bog – og min datter slæber stort set dagligt et større menageri af legetøj med derud.

Du kan læse mere om alle tingene fra vores loungeområde på terrassen lige her.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Hej Lisbeth.
  Vi står selv for at skulle bygge en stor lækker træterrasse rundt om en stor del af vores hus. Vi har slet ikke regnet med budget e.l. endnu, men som jeg lige læser hos dig virker det som en overraskelse at jeres blev så dyr? Må jeg spørge om hvad der måske blev dyrere end forventet? Jeg tænker at lidt brædder og maling da ikke kan være så dyrt, men mon ikke jeg bliver klogere:-)

  • Hej Tine,
   Altså… ja! 😀 det blev virkelig dyrt, synes jeg – og vi valgte endda at få den bygget i komposit, som er billigere end hårdt træ, som vi ellers først havde planlagt.
   Vi lavede dog intet på den selv – og jeg ved, at fx løsningen med skabet, kostede en del at få lavet – lige den del er dog alle pengene værd!
   Vi fik tilbud fra flere, og alle priserne lå i samme prisleje – så jeg tror egentlig bare, at det åbenbart er prisen her i Kbh, hvor de fleste håndværkere har mere end rigeligt at vælge imellem ift opgaverne 😉

 • Sikke en fin ide med at sætte neglelak ind i en gammel sættekasse – den ide er hermed lagret hos mig 😉 Det giver et godt overblik og giver noget liv til en smuk gammel sættekasse. Og sikke en smuk bolig I har, der er mange gode sager, jeg har ladet mig inspirere af – især fordi vi i det nye år står over for en større renovering af et gammel hus 🙂

  De bedste hilsener,
  Maria

  • Tusinde tak Maria – det er jeg rigtig glad for, at du synes ♥
   Åh jeg bliver helt misundelig over, at I først skal til at i gang 😀 – jeg elsker virkelig det med at finde sin egen plads i et gammelt hus, der emmer af historie – det er noget helt andet, og meget finere end nybyg, synes jeg 🙂
   Klem fra Lisbeth

 • Hvor er det blevet flot! Hvordan har i behandlet jeres indvendige trægulve? Lud/sæbe eller lak?
  Og virkelig flot terrasse!

  • Tusinde tak Helle 🙂
   De er faktisk bare ludbehandlede og så vasker vi dem med noget specielt sæbe med hvide pigmenter.
   Men jeg vil næsten ikke anbefale det, da de er meget sarte – der skulle være kommet et nyt produkt som næsten fungerer som lak, men hvor man undgår den der lakerede overflade, som jeg ville ønske, vi havde valgt i stedet 🙂
   Kram fra Lisbeth

 • Er det generelt du ville ønske den anden ‘lakerede’ løsning eller kun i køkken/entré fx? Jeg er selv midt i renoveringsprojekt – har købt et gammelt rækkehus fra 50´erne 🙂

  • Det er faktisk over hele huset – det er simpelthen så sart og tager mod farve fra alt, man spilder på det.
   Jeg ville klart forhøre mig om den anden løsning – det var en gulvmand der var ude efterfølgende for at rette noget, som fortalte mig det – men der var det jo desværre for sent for os…

 • Sikke et fint hus. Hvilken farve har I malet kontorets vægge i? Det er nemlig præcis den farve, jeg søger, men vores stue er desværre endt med at blive lidt mere “pang” i stedet for😬
  Vh Trine

 • Jeg skal til at lave en terrasse i vores hus vi flyttede ind i sidste sommer, og fandt dette indlæg frem. Kunne huske, at den var blevet så flot! Vil du fortælle lidt mere om materiale/maling? Vil egentlig gerne have hårdt, vedligeholdsfrit træ men tænker, at det bliver meget dyrt.

  • Hej Louise,
   Nej hvor skønt at du lige huskede vores terrasse – vi er simpelthen også SÅ glade for den! 🙂
   Den er bygget i komposit, som jo faktisk ikke er træ men et kunstigt materiale. Valget faldt på det, fordi det er stort set vedligeholdelsesfrit, og fordi vi kender os selv godt nok til, at vi simpelthen ikke får olieret og passet en terrase i almindelig træ.
   Der er fordele og ulemper ved det – fx bliver det ret varmt på en solskinsdag – men dog ikke mere end at man godt kan gå på det i bare fødder.
   Jeg ville til enhver tid vælge det igen – det er det helt rigtige for os, og jeg er vild med den lysegrå farve vi har fået det i.
   Der findes vist forskellige mærker komposit, og ikke alle slags er lige gode – jeg mener helt bestemt, at vores er bygget af Kirkedal Komposit, uden dog at være 100% sikker.
   DBh Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *