Kom med på rundtur i vores næstenfærdige hus


Du kender det sikkert godt; man bliver aldrig helt færdig med at indrette (og ombygge) sit hus eller lejlighed – og der er altid liiiige noget, der skal ordnes, eller som man drømmer om at få lavet om på.
Vi er dog ved at være nået ret langt i vores fine hus her på Østerbro, siden vi overtog det for to år siden, men selvom vi er kommet langt, så er vi dog langt fra i mål.

Men jeg tænker, det er på tide med et kig til nogle af de rum, hvor vi er ved at være færdige – altså i hvert fald rent håndværksmæssigt – og godt på vej sådan indretningsmæssigt.
Selvom det med indretningen nok bliver en lidt længere proces – dels fordi der trods alt skal spares en del op til nogle af de ting, vi går og drømmer om 😉 – og dels fordi, jeg oftest først løbende finder ud af, hvilke møbler, jeg synes, der passer ind.

Det Tropiske Toilet

Vi havde ikke noget toilet på 1. salen af huset, og eftersom det er her både børnene og vi voksne sover, så har vi altså virkelig manglet det.
Der var til gengæld et stort walk-in closet, der kunne forvandles til det – så vi fik flyttet en dør, sat et vindue i og voila, efter en større håndværksmæssig regning, havde vi vores toilet 😉
Jeg fik et sjovt indfald om at forvandle det til et tropisk toilet, og den var min mand med på – så vi fik lagt tyrkise klinker, sat fint palmetapet op, og så har vi suppleret med forskellige messingting – bl.a. messing-ananas-knager, som fuldender looket 😀
Vi har valgt at få et væghængt toilet – og en lille, men meget flot, hjørnehåndvask, for at udnytte pladsen bedst muligt.
Se mere til toilettet her.

Lyserød Lounge

Epoxy gulv

Husets gamle grovkøkken blev revet ned, så snart vi flyttede ind – men efterlod os med et frygteligt rum, hvor der var hul i loftet, hul i væggen og hul i gulvet.
Rummet er et gennemgangsrum på vej ud til badeværelset – så det er lidt svært at bruge fx til et værelse – og det var egentlig lidt i overskud, så her har der været masser af plads til at lege løs.
Vi har fået lagt lyserødt epoxy på gulvet af en maler. Jeg har fået SÅ mange spørgsmål om det,og vil også gerne forsøge at uddybe nærmere i et andet indlæg, hvis der er stemning for det?

Væggene har vi selv lavet i et råt look med Kabe spartelmasse – læs mere om hvordan vi gjorde her – og så har vi fået sat en pink vertikalradiator fra Purmo op på væggen, som jo matcher gulvet, og som er en fin kontrast til de grove vægge.
Det er egentlig tænkt som en form for statement piece – altså hvor radiatoren netop ikke bliver gemt væk, men giver sit eget flotte udtryk til rummet – og jeg er helt vild med den! – Den passer også perfekt ind bag døren, fordi den netop er vertikal i modsætning til traditionelle radiatorer.

Vi er har også valgt en markant loftlampe – som desværre ikke er med på billederne. Det er en Flos lampe, som jeg flere gange har skrevet om her på bloggen. Det har været kærlighed ved første blik, og det luftige look med glaskuglen, der balancerer på messingstangen, gør sig simpelthen SÅ flot til de mørke rå vægge.

Lige nu har vi rykket vores foldemadras fra by KlipKlap* derud, som en form for loungesofa, men planen er, at vi på et tidspunkt skal have en smuk daybed* i stedet. Derudover har vi vores antikke barvogn, og så venter jeg på at få installeret min fantastiske “press for champagne” knap 😀

Jeg bruger faktisk rummet overraskende meget – når jeg sludrer i telefon med mine veninder i timevis, når jeg skal læse et magasin, eller til at arbejde med computeren på skødet.

Spisestuen

Vores spisestue har længe stået som et halvfærdigt projekt, fordi jeg egentlig havde besluttet mig for selv at spartle væggene og sætte filt op, efter jeg tog tapetet ned sidste sommer 😀 – jeg endte med at kaste håndklædet i ringen og betalt mig fra den del, og vi har fået de smukkeste mørkeblå vægge, der skaber en helt vildt hyggelig stemning. Rummet kan sagtens bære det, fordi det er så åbent og lyst både pga. terrassedøren men også fra det store vindue.
Sidste forår fik vi pillet en stor udestue ned, og da den netop lå i forlængelse af spisestuen gav det også enormt meget ekstra lys.

Wiking luma 4 brændeovn

Vi fik sidste år installeret vores fantastiske brændeovn fra Wiking, og hold nu OP hvor er vi glade for den. Den har simpelthen øget vores livskvalitet betragteligt – der er ikke noget mere afslappende og skønt end at sidde og kigge på ilden og blive varmet igennem.
Den er også helt fantastisk smuk – og helt skulpturel i sin udformning, og den smukke fedtsten kommer virkelig til sin ret sammen med den mørkeblå farve.
Vi har indrettet en lille hyggekrog i hjørnet ved brændeovnen, hvor vi mangler at få denne lampe* op, og det er faktisk blevet et yndlingssted for både min søn og jeg (og vores kat 😉 ), hvor vi kan krybe sammen med en god bog.
Læs mere om spisestuen med vores spisebord herog vores lampe her.

Køkkenet

Vores køkken har vi faktisk selv kastet os over og givet en større overhaling – selvom vi ikke er de helt store gørdetselv typer 😉
Jeg har skrevet lidt om processen her – hvor du også kan se de gamle billeder af køkkenet – og jeg sidder og bliver helt flov, for jeg skylder jer et par indlæg i den forbindelse – bl.a. en guide til at beklæde bordpladen med linolium og selv sætte de hvide metrofliser op. Det kommer snart, det lover jeg!! 😉

Men hold nu op, hvor er vi glade for det køkken! Og stolte, over at vi selv har lavet det hele. Det er stadigt planen, at vi skal have et helt nyt køkken, når vi en gang får råd og overskud – for det nuværende køkken er faktisk fra 1993, så det er ikke helt nyt længere – men indtil videre, så fungerer det her rigtig godt!

I morgen kommer den sidste del af rundturen i huset – hvor du bl.a. kan se min søns værelse, mit kontor terrassen, og vores legekælder 🙂
I mellemtiden kan du kigge tilbage på den første rundtur i vores hus – da vi lige havde overtaget det. Den finder du herog her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *