Kom med på rundtur i vores nye hus

Jeg har været lidt tilbageholdende med at vise billeder fra vores hus, fordi jeg jo egentlig helst vil vise det frem, når det står fint og færdigt. Der er dog efterhånden en del, der har spurgt ind til huset – så nu bliver I inviteret med indenfor, selvom vi langt fra er færdige – og selvom vi slet ikke har fået møbler på plads endnu.

Jeg tænker egentlig også, at det bliver meget sjovt at kunne se tilbage på, når vi en gang er kommet i mål – eller; det kommer man vel sådan set aldrig med et hus 😉 – men når vi i hvert fald er kommet helt på plads.

Så nu kommer du med på en rundtur i det nye hus – så bliver det måske også lidt lettere at følge med, når jeg den kommende tid kommer til at dele ud af mine tanker og ønsker omkring indretningen af de forskellige rum 🙂

Vi er så utrolig heldige, at min svigerfar har taget hele september ud af sin kalender til at hjælpe os med huset, så han har malet alle væggene – og så må vi selv tage døre, karme og paneler lidt hen af vejen. Derudover har vi haft en gulvsliber til at ordne vores gulve. I de fleste rum har de fået ludbehandling og hvidpigmenteret olie – men i alle 3 soveværelser har der været så mange sømhuller, at vi har malet gulvene for at dække det.

I dag kommer I med rundt i det meste af underetagen – så kommer der badeværelse og den øverste etage i dette indlæg.

Entréen

Man kommer ind i huset via vores entré – der er altså ikke noget bryggers, da vaskemaskine osv. står i kælderen. Der stod et stort og praktisk garderobeskab, da vi flyttede ind – men det fik vi fjernet for at give luft og lade det fine lyse rum komme til sin ret. I entréen er der også en dør til kælderen – og lige indenfor den dør hænger der masser af knager, hvor børnenes flyverdragter passende kan være – så vi ikke får brug for så meget garderobeplads i entréen.

Den fineste trappe op til 1. sal

051

Jeg elsker den fine smukke trappe, der leder op til 1. salen i huset. Den er ikke helt færdig endnu med maling, men jeg synes, den giver rigtig meget personlighed til huset og gør sig godt i rummet.

019

020

022

029

035

Fra entréen kommer man ud i køkkenet. Det er egentlig et ret gammelt køkken, og inden vi flyttede ind, var jeg overbevist om, at det ville blive noget af det første, vi ville lave om, når vi en gang får lidt penge ind på kontoen igen. Da vi først fik det vasket ned og fik vores egne ting på plads, så voksede det dog på mig. Det er et virkelig gedigent køkken, hvor alle hårde hvidevare stort set er som nye – undtagen køleskabet 😀 – Der er et fritstående – og meget gammelt – køleskab, som skal skiftes asap. Man kan næsten høre på det, hvor meget strøm det bruger, og det ser forfærdelig og meget malplaceret ud i et hjørne af køkkenet.

Men planen er nu, at vi skal have fundet et nyt og flot køleskab – og derudover har jeg netop været i Silvan for at købe ind til at pudse og oliere bordpladen, så den igen bliver fin – og så vil jeg have skiftet grebene på skabe og skuffer. Derudover tror jeg ikke, vi piller ved køkkenet i den nærmeste fremtid.
Som en lille fin detalje er der både gasblus og almindelige kogeplader – og det kan jeg faktisk rigtig godt lide.

004

002

I forlængelse af stuen – kun adskilt af de smukkeste skydedøre – er der et kæmpe rum, som vi planlægger at bruge til spisestue. Vi er på jagt efter et smukt langt spisebord, som skal danne rammerne om familiemåltider, venindemiddage og festlige anledninger – og jeg tænker i retning af et plankebord, som ikke er alt for pænt – og samtidigt ikke for rustik (jeg skal nok gå lidt mere i dybden med indretningen i et andet indlæg – jeg har nemlig stort set planlagt alt – sådan på det teoretiske plan 😀 ).

For enden af spisestuen er der døre ud til en udestue. Det er sådan set et fint rum, og jeg kan godt forstå, hvorfor mange er glade for sådan et rum – men jeg tror, det kommer til at lide en hurtig og smertefri død, så snart vi får råd til at bygge en dejlig stor træterrasse i stedet 😉 Der er dog ingen billeder af udestuen lige nu, da det er der, vi opbevarer alle vores møbler og flyttekasser. Tænk at alt i vores lejlighed kunne passes ind i sådan et lille rum 😀

009

Nede i højre hjørne af spisestuen er der en dør ind til et lidt mindre rum, som jeg tænker, vi kommer til at bruge som en form for kontor, med en masse bogreoler, en lænestol – og evt. vores fine barvogn.

Ejendomsmægleren foreslog, at vi slog det sammen med stuen, så der kom en fin vinkelstue – men jeg kan nu meget godt lide, at man har mulighed for at lukke døren og sidde der i ro og fred.

Vi har en mindre udfordring med rummet, fordi der stod et gammelt indbygget skab, som jeg beordrede, der skulle pilles ned. Det viste sig jo så, at der var en helt rå væg bagved, at der manglede fodlister, og at de havde skjult en stor grim elboks bag skabet, som vi nu skal have fræset ind i væggen.

066

067

068

Fra køkkenet – dvs. i den modsatte ende af spisestuen – er der adgang til en anden stue, som vi planlægger at indrette som TV- og sofastue. Jeg kan egentlig meget godt lide, at det ikke ligger sammen med køkkenet, som det ellers gjorde i vores lejlighed. Nogle gange er det nemlig rart at kunne smide sig på sofaen, selvom opvasken stadig står og sejler – og så bare glemme alt om det indtil næste morgen 😉
På billederne er der lidt rod, fordi gulvmændene netop har kastet sig over de mørke gulve – og jeg kan så afsløre, at de langt fra er færdige endnu, desværre!

070

069

Fra TV-stuen – eller dagligstuen, som min mor nok ville betegne den – er der en trappe, som fører ned til et rum nedenunder. Det er jo reelt set vores kælder – men dette rum ligger så højt, at vinduerne går helt ned til gulvet, og der er da også massivt plankegulv i rummet, som er helt tørt og varmt – så kælder vil jeg ikke just kalde det.

Det rum bliver indrettet som et kæmpe legerum til børnene, hvor de kan lave kæmpe bObles forhindringsbaner, de kan bygge Playmobil uden at skulle pakke det sammen, og de kan bygge LEGO i lange baner. Jeg er SÅ glad for, at de får et legerum, så vi i stedet kan gøre deres egne værelser rolige og ryddelige med fokus på skrivebord, seng og selvfølgelig en smule legetøj.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *