Kom med på rundtur i vores hus – del 2

Jeg har glædet mig til at vise resten af huset frem og sikke mange søde kommentarer jeg har fået efter det første indlæg om huset – både på mail, Facebook og her på bloggen. TAK! Det føles på en eller anden måde meget privat sådan at vise billeder fra sit eget hjem – i hvert fald når man ikke er interiørblogger – så jeg er glad for, at I har taget så godt imod det  🙂

Hvis du ikke har set første del af huset, kan du finde det i indlægget her.

037

039 042

043

045

Huset store badeværelse ligger i stueetagen, og det har ejeren fået sat i stand for et par år siden. Egentlig er det ikke helt min stil, men alt er lækkert lavet, det er god kvalitet – og jeg er let at lokke i fordærv, når der står sådan et jacuzzi og frister 😉 Vi har hverken budget til – eller intentioner om – at få lavet nyt badeværelse foreløbigt, så jeg er rigtig glad for, at det nuværende trods alt er så lækkert.

071

072

Rummet lige inden badeværelset er egentlig husets gamle køkken. De tidligere ejere har aldrig fået det revet ned, så det blev brugt som et grimt opbevaringssted, og der var slet ikke nogen tvivl om, at vi skulle have alle de gamle elementer væk. Desværre har det afsløret et virvar af ulovlige elinstallationer, et ufærdigt gulv og loft – og dele af væggene faldt med ned, da elementerne blev fjernet. Så der er en del arbejde foran os – og det værste er næsten, at rummet som sådan ikke kommer til at få nogen funktion. Hvis vi en gang skal have lavet nyt badeværelse, så slår vi nok de to rum sammen og laver et gigantisk badeværelse, men det bliver bestemt ikke i den nærmeste fremtid.
Så indtil videre er min plan, at væggene skal pudses op og males med en form for effektmaling, der efterlader indtryk af helt rå vægge. Gulvet skal males med epoxy, der skal indsættes et gammelt fint vindue i væggen til køkkenet, og så skal der bare være en smuk daybed og en gigantisk kaktus i rummet (eller – denne dygtige dame har netop informeret mig om, at det nye sorte indenfor planter er palmer, så måske jeg skal på jagt efter en kæmpepalme i stedet) 😀
Det er rent luksus at have rum i overskud – men jeg kan da ikke sige mig fri for at nyde det 😉

byklipklap

Når man kommer op af trappen til 1. sal er der en ret stor repos, som er dejlig lys og rummelig.
Lige nu står der det fineste møbel fra KlipKlap, som både er en sofa, en madras og et tumlemøbel. Fidusen elsker at folde den ud og slå sig løs som gymnast – og jeg bruger den til at smide mig i, når børnene er puttet og jeg venter på, de skal falde i søvn. Vi har jo fået helt nye rutiner, nu hvor de ikke længere deler værelse – så det kræver lidt tilvænning for os alle.

055

056

057

Truttens værelse er domineret af husets gamle skorsten, som ikke længere er i brug. Den er SÅ hyggelig, synes jeg – og den giver virkelig rummet liv og sjæl. Der er også en lille låge ind til en slags skunkrum, som vi lige skal have sat i stand – og så er det ellers meningen, han kan bruge det som et lille hyggerum med en lommelygte og en bog – når man fx gerne vil være i fred for sin lillesøster 😉

053-001

Fidusens værelse ligger lige ved siden af. Det fremgår måske ikke helt af billederne, men det er lidt større end Truttens – til gengæld er hun altid mere på sit værelse i forhold til Trutten – som hellere vil være sammen med os, så det er helt bevidst, at hun har fået det største værelse. Den blotlagte bjælke giver som skorstenen et rigtig hyggeligt touch – jeg overvejer dog, om vi skal have den malet sort i stedet.

058

059

061

062

Vores soveværelse er helt enormt stort – det føles næsten som ren fråds, når jeg tænker på, hvor lidt plads vi havde i vores lejlighed 😀 Derfor er det også helt svært for mig at vurdere, hvad man overhovedet ellers skal have derinde – udover vores seng. Den kommer til at stå i indhakket, og jeg vil faktisk rigtig gerne have fundet en fin sengegavl dertil. Derudover har jeg kig på det fineste gamle sminkebord, som jeg overvejer at investere i. Vi har kun ét rigtigt badeværelse i huset, så jeg tænker egentlig, det nok vil være en meget god investering, så jeg kan dulle mig op i ro og fred 😉
Der er enorme mængder skabsplads i soveværelset. Indbyggede skabe, der fylder hele den ene væg, og inde bag det sidste skab kan man faktisk åbne en dør i bagbeklædningen, som giver adgang til et helt rum inde bag skabene i bedste Anne Frank stil 😀 Jeg tænker, vi kommer til at bruge det til kufferter og lignende – men med en kælder på over 100m2 er det nu ikke just opbevaringsplads, vi mangler.
Derudover er der en stor skunk med en skabsdør, som jeg planlægger at bruge som sko-skab (jeg ELSKER det koncept 😀 ) – og så er der endnu en skunk over i den anden ende af rummet, hvor vi forhåbentlig hurtigst muligt kan få etabelret et toilet, så vi også har et på 1. salen.

Hele kælderen har jeg ikke fået vist – men den indeholder blandt andet et gæsteværelse, der nærmest er større end hele vores gamle lejlighed, et stort rum til vin (meget vigtig detalje for min mand 😀 ), et vaskerum, et værksted og flere rum til opbevaring. Hele kælderen er høj, lys og tør – og den er helt ny-renoveret for bare tre år siden. Jeg er oprindelig fra Nordjylland, så det er virkelig rart for mig, at der er et gæsteværelse, hvor min familie kan være, når de er på besøg – og hvor vi kan have venner til at overnatte, hvis de kommer forbi til en hyggelig aften med vin og har lidt for langt hjem i taxa.

Nu hvor alle vægge er færdigmalede, skal vi i gang med paneler, vindueskarme og døre – og så vil vi gerne have skiftet 4 vinduer i huset. Dels fordi de efterhånden trænger til en udskiftning – men også fordi vi har fået de originale tegninger af huset og gerne vil have samme type vinduer i, som huset oprindeligt blev bygget med.

Så vi har nok at kaste os over den kommende tid – men først og fremmest vil jeg i gang med at indrette, købe møbler og komme helt på plads med vores egne ting 🙂

 

Dette indlæg indeholder affiliatelinks – klik her for at læse mere.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *