DIY guide – sådan frisker du dit gamle køkken helt op til nyt

Det nye køkken

♥ Reklame – i samarbejde med Bosch ♥

DIY guide: frisk dit køkken op for under 5.000 kr med nye metrofliser, lædergreb på dine køkkenskabe og beklæd din bordplade med linoleum

En DIY guide med gode råd og tips til hvordan du kan friske dit gamle køkken op, så det næsten ser ud som nyt og får et helt andet look for forholdsvis få penge.

Da vi købte vores hus for snart 1,5 år siden kan jeg huske, at jeg tænkte, at køkkenet var et af de rum, jeg faktisk gerne ville have lavet om hurtigst muligt.
Det var bestemt ikke min smag, og jeg havde vilde og meget store køkkendrømme, jeg gerne ville have indfriet.
Allerede da vi havde boet her et par uger begyndte jeg dog at trække lidt i land igen. Selvom køkkenet faktisk er 20 år gammelt, så er det simpelthen i så god kvalitet, og er så praktisk indrettet, at det næsten ville være en skam at rive det ned.
Samtidigt dukkede der hurtigt en MASSE andre projekter op, som først og fremmest krævede vores opmærksomhed og ikke mindst kostede en hel del penge, og derfor blev køkkendrømmene hurtigt pakket væk.

Det ændrede dog ikke på, at køkkenet stadigt ikke var min stil – det var lidt for meget start 90’er med glashylder, runde kanter, de der helt klassiske greb på skabene, en gullig træbordplade og ikke mindst savssmuldstapet – åh hvor jeg dog hader det tapet 😀

Derfor har vi længe gået og summet over, hvordan vi mon kunne friske køkkenet op uden at skulle skifte det ud – og hvordan vi kunne gøre det for forholdsvis få midler.
Ingen af os er specielt dygtige rent håndværksmæssige, så det skulle heller ikke være alt for avancerede projekter, vi kastede os ud i.
Zeolith opvaskemaskine fra Bosch

Da vores nye Zeolith opvmaskemaskine fra Bosch skulle flytte ind, blev det faktisk startskuddet til at få sat gang i projekt DIY nyt køkken.
Opvaskemaskinen har vi fået i børstet stål, så den matcher både emhætte, vask, ovn og køleskab og det dermed giver en rigtig flot sammenhæng i køkkenet.
Den er simpelthen SÅ lækker! – og jeg ved godt, det er en smule tøset at sige om en opvaskemaskine, men det er den altså! 😀 – at den så oven i det hele har en speciel indsats til at vaske vinglas og har en PerfectDry tørrefunktion der rent faktisk også tørrer plastikbøtter som fx ældstebarnets madkasser, det er jo kun en fantastisk bonus 😛

Udover den røde tråd i udseendet på vores hårde hvidevarer, så har vi ændret følgende ting:

 • Vi har selv sat fliser op på de to vægge ved vores køkkenbordplade – det er hvide metrofliser med hvid fuge – og dermed et endeligt farvel til savsmuldstapetet 😉
 • Vi har skåret de runde kanter på bordpladen af
 • Bordpladen er blevet beklædt med mørkegråt linoleum
 • Alle grebene er blevet afmonteret og erstattet med de smukkeste lædergreb i stedet

Derudover har vi shinet det lidt op med grønne planter, pæne plakater og fået fjernet nogle af de køkkenmaskiner på bordet, vi alligevel ikke brugte i det daglige.

Vi har – udover prisen på vores Zeolith opvaskemaskine fra Bosch – brugt ca. 5.000 kr på projektet inkl alle materialer og indkøb af lidt ekstra værktøj – og det er vi i den grad tilfredse med.
Det var faktisk ikke helt billigt at købe linoleum til bordpladen og endte også med at koste mere, end vi først havde budgetteret med, men til gengæld ville vi have gjort det også selvom prisen havde været endnu højere.
Det har i den grad været med til at give køkkenet et helt nyt look, og jeg er vild med de helt hvide fliser, den mørke bordplade og de mørke greb sammen med det børstede stål på opvaskemaskinen.
Tilsammen giver det et virkelig flot, stramt look som er lige præcist det, vi er gået efter – og som er en kæmpe kontrast til det gamle køkken.

Det gamle køkken
Det nye køkken

Jeg vil meget gerne komme med nogle guides på, hvordan vi har gjort de forskellige ting, hvis det har interesse? – og så fortæller jeg også meget mere om vores nye Zeolith opvaskemaskine fra Bosch, som reelt set er anledningen til hele den her køkken make-over. Den er jo, selvfølgelig, meget mere end bare en flot maskine, og det fortjener altså et helt indlæg for sig.

Men hvad synes I – er det ikke en kæmpe forskel i forhold til det gamle køkken?
Nu er jeg ligefrem stolt af det og glæder mig til at invitere gæster hjem – og vi kommer nok slet ikke til at kunne nænne at rive det ned, når der en gang er luft i budgettet til et helt nyt køkken 😀

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Det er blevet super flot! Jeg vil meget gerne høre mere om hvordan I har lagt linoleum på bordpladen og sat fliser op. Overvejer nemlig at gøre det samme i vores køkken 🙂

 • Det ser rigtig fedt ud 🙂 vi har også lige renoveret hus og er ved at indrette. Må jeg spørge hvor lampen er fra..?
  Mvh Sidsel

 • Jeg vil også rigtig gerne høre mere om linoleum på bordpladen og fliser, gerne med eventuelle links 🙂

 • Jeg vil helt vildt gerne høre om de flotte greb I har skiftet over til. Har I selv lavet dem eller hvor kan de købes og er de nemme at skifte?

 • Super flot og enkelt ændring!! Jeg kunne vildt godt tænke mig hvordan I har sat fliser op og hvor de er købt. Vi skal nemlig have gjort det samme og har slet ikke overvejet, at man kunne gøre der selv!! Wauw!!

 • Den opvaskemaskine har min kæreste flere gange forsøgt at lokke mig med på så den vil jeg meget gerne høre om.
  jeg kan simpelthen ikke få det til at stemme at den kan tørre plastikbeholdere helt. vores nuværende skulle også kunne men det er altid drivvådt når det kommer ud.

 • Det er blevet rigtig flot!

  Vi kunne lige spotte på billederne at i har en kogeø? Hvad tænker du mht sikkerheden og kogepladen? Er det ok?
  Grunden til at jeg spørger, er fordi vi netop har købt nyt hus, og køkkenet har en 90’er opmuret halvmur, som vi overvejer at rive ned og lave kogeø i stedet. Men jeg er lidt bekymret for sikkerheden. Vi har to unger på snart 3 og 5, og kogeøen vil være tæt på “hovedfærdselsåren” mellem børneværelser og stue.

  • Tusinde tak! 🙂
   Hmm – altså det har jeg faktisk slet ikke overvejet, der ville være mindre sikkert end andre løsninger?
   Vores kogeø er så bred, at man ikke kan nå kogepladerne fra den anden side – så på den måde adskiller de sig jo ikke så meget fra andre løsninger.
   Men generelt, så har jeg altid været vant til at holde et øje på børnene altid, når jeg var i køkkenet (nu er de 6 og 8, så nu er det en anden sag) fordi vi tidligere boede i en lillebitte lejlighed med køkkenalrum, hvor de jo altid var i nærheden af køkkenet, fordi vi ikke havde ret meget plads…
   Så det ville bestemt ikke være noget, der afholdte mig fra at lave en kogeø 🙂

 • Jeg vil gerne høre mere om laminering af bordpladen (hvordan, hvor købes det, gerne links). Desuden vil jeg gerne høre mere om de nye greb, er tidligere grebs huller brugt, hvor er de nye købt etc. Gerne links 🙂

 • Hej Lisbeth. Jeg faldt lige over din køkkenbordplade med linoleum, og kan simpelthen ikke finde din DIY guide? Kom den nogensinde på bloggen? Og hvis ja, kan du så sende mig videre dertil – vil rigtig gerne begive mig ud i samme projekt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *