Tips til at mikse gamle møbler med nye i din indretning

Reklame – i samarbejde med DBA

Jeg har nævnt det et par gange, når jeg har skrevet om vores indretning af huset, men jeg er helt bevidst gået efter at mikse nye møbler med fine gamle fund.
Dels af et økonomisk hensyn – vi har ganske enkelt ikke ubegrænsede midler til at shoppe for (I wish!), men også fordi jeg synes, vores hus får meget mere sjæl og personlighed på den måde. Alle og enhver med pengepungen i orden kan tømme en webshop for de nyeste lækkerier og indrette kun med det. Det kræver ikke så meget – udover penge – men til gengæld får man altså også et hus mere end et hjem, der er nemlig stor forskel 😉

Jeg har dog ikke nogen udpræget retro-smag – og jeg er derfor meget påpasselig med, at jeg går efter mere klassiske ting – og at hovedvægten af vores hjem ikke består af gamle møbler – selvom de er meget fine! Det er netop i mixet mellem nyt og gammelt design, at personligheden opstår, og hvor man for alvor kan få lov at folde sig ud med de lidt mere legesyge og kreative løsninger, som samtidig også ender ud med at være et sted, jeg har lyst til at bo.

IMG_8821

Jeg har tidligere vist vores fantastisk fine barskab, som var et mindre kup. Det står i vores spisestue, hvor jeg fx netop har købt en spritny krystallampe til – som en rigtig fin kontrast til det gamle skab.

IMG_8803
Til vores entré (som jeg stadig skylder billeder af) har jeg købt det smukke garderobemøbel fra Woud, som jeg viste her – og så har jeg sat det sammen med den smukkeste gamle cafélampe fra DBA, som faktisk passer helt perfekt til stukken i loftet (lampen kommer først rigtig til sin ret, når det er mørkt, og man kan se det fineste mønster i glasset, når den lyser).

IMG_8810

Nu har jeg så netop erhvervet mig den fineste lillebitte lyserøde sofa fra Fritz Hansen, som skal stå på vores repos på 1. salen (og bruges til at læse godnathistorier for børnene) og den har jeg tænkt mig at sætte sammen med et nyindkøbt bord i messing og grøn marmor – igen for at skabe en fin balance mellem det nye og det gamle.

Jeg mangler stadigt at indrette en del rum her i huset, men jeg tror faktisk ikke, der kommer til at være ét eneste rum, hvor jeg ikke allerede har købt – eller planlagt at købe – nogle fine gamle fund til at supplere mine nye møbler. Det er dog også vigtigt at sørge for, at der er en rød tråd og en sikker stil i de ting, man sætter sammen – ellers kan det hurtigt ende med at blive rodet med flere forskellige stilarter, træsorter og materialer – i hvert fald for mig, som trods alt er forholdsvis klassisk i min smag 😉

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *