Ønsker for 2016 og et tilbagekig på 2015

Jeg har det altid sådan lidt ambivalent med nytårsaften. Da jeg var yngre, var det mest pga. jagten på den helt perfekte fest – som jo aldrig blev lige så sjov, som man havde håbet på.
De seneste år har vi fået skabt en fast nytårstradition med gode venner, som i år kommer på besøg i vores nye hus med god mad, lækre cocktails og masser af champagne, så den del er der styr på nu, og det er derfor ikke dét, der fylder.

Men at stå på grænsen til at tage hul på et helt nyt år, får mig altid til at se tilbage på det år, der snart er slut – og at kigge frem på et helt blankt kalenderblad, der ligger og venter på at blive fyldt med oplevelser.

Og sådan at gøre status på året der gik, kan hurtigt blive en blandet fornøjelse. Levede det nu op til mine forventninger? Fik jeg gjort de ting, jeg gerne ville – fik jeg fyldt mine dage med så megen kærlighed, latter og gode minder, som jeg havde håbet på?

Hermed et lille tilbagekig på mit 2015, som uden tvivl har været begivenhedsrigt på både godt og ondt.
Du kan finde sidste års tilbagekig lige her – det er lidt sjovt at se, hvilke ønsker jeg havde for 2015 i forhold til, hvordan året er forløbet 😉

hus

Det største først! Vi fik købt vores hus – og endda det helt rigtige af slagsen. Vi har været på husjagt i flere år efterhånden, og jeg havde næsten opgivet håbet om, at alt kunne gå op i en højere enhed med plads, beliggenhed, nabolaget, rumfordeling osv.

Jeg har det dog stadig en anelse ambivalent med hele husprojektet, for hold nu op, hvor er det altså hårdt!
Jeg sagde forleden til min mand, at det næsten er ligesom at få en baby – det er heldigt, man ikke ved på forhånd, hvor hårdt det bliver – for så er der nok ikke ret mange, der kaster sig ud i det.
Huskøbet har uden tvivl været den største udfordring for vores parforhold (barn, bryllup og 7-års krise er intet i forhold til 😉 ), og jeg håber virkelig, at vi snart er ude på den anden side igen, så vi kan koncentrere os om hinanden frem for maling af paneler, dialog med håndværkere og tunge forsikringssager.

Opdateret for nylig11

Vi havde egentlig ikke planlagt nogle rejser her for 2015, fordi vores budget var afsat til huskøb. Alligevel endte vi med at komme en del omkring i hele verden, og vi har samlet os nogle skønne minder i løbet af året.

Først var min mand på pressetur for min blog på en skiferie i Frankrig – der er et indlæg lige på trapperne om det.

I foråret var min mand og jeg på en kærestetur til Venedig. Det var virkelig en tiltrængt og skøn, skøn ferie. Vi havde ingen planer for ferien overhovedet, så dagene blev tilbragt med at vandre rundt i gaderne, fare vild, flette fingre, sidde på en café med en Aperol Spritz og en god bog – og bare nyde at være sammen kun os to.

Dernæst tog jeg til Granada på en pressetur – og hold nu op hvor er det altså et smukt område – og hvor fik jeg mange oplevelser på de dage.
Jeg nåede lige hjem for at ompakke kufferten, før jeg satte kursen mod Barcelona sammen med to veninder. Jeg elsker de venindeferier og den måde, man kommer helt tæt på hinanden, når hverdagen ikke presser på.
Børnene var med mig på en pressetur til Norge, hvor vi besøgte Kardemommeby og Hakkebakkeskoven. Det var ren luksus at være på en tur med dem helt alene, og vi nød det alle tre i fulde drag.

En del af vores sommeferie blev tilbragt i Frankrig hos søde Manja og hendes familie. Det er anden gang, vi besøger dem, og vi havde virkelig en dejlig uge.

Afslutningsvist var min mand og jeg på ferie i Cape Town, som på alle måder var en helt fantastisk oplevelse. Naturen, stedet, maden, kulturen – jeg elskede det hele, og jeg håber på, at jeg kan vende tilbage sammen med børnene en anden gang. Jeg vil utrolig gerne vise dem det hele.

017

Et andet meget stort kapitel i vores lille familie har været Truttens skolestart. Tænk at jeg har en dreng, der er så stor, at han går i skole! (uden at jeg selv er blevet en dag ældre overhovedet 😀 ).
Han har glædet sig så utrolig meget, at jeg har været nervøs for, om det kunne leve op til forventningerne – men det har der absolut ikke været nogen grund til. Han ELSKER at gå i skole, at lære nye ting hver dag, at være omgivet af klassekammerater og af verdens bedste skolelærer.
Inden han gik på juleferie, fik han udleveret et hjerte med en masse søde ting, hans klassekammerater havde sagt om ham som fx “en god ven” “holder ingen ude” “god til fodbold” “meget klog” – og jeg var SÅ stolt, glad og taknemlig over at være hans mor ♥

IMG_5350

Fidusen har pludselig måtte undvære sin storebror i børnehaven, sin bedste ven og beskytter. Det har været svært, men hun er virkelig vokset med opgaven, og det seneste halve år har hun udviklet sig og virker til at stortrives.
Hun er SÅ kærlig og empatisk omend også en meget viljefast (nogle ville nok kalde det stædig 😉 og temperamentsfuld lille pige. Efter Truttens skolestart har hun fået stor interesse for bogstaver og stavning, så hun kan nu skrive hele alfabetet, sit eget navn og stave til en del énstavelsesord – jeg er vanvittig stolt af min dygtige 4-årige pige.

petitpodium

2015 blev også året, hvor Manja og jeg valgte at lukke Petit Podium. Det har været en stor beslutning, men så absolut den helt rigtige. Lige nu er jeg derfor på udkig efter nye udfordringer jobmæssigt, og jeg er ret spændt på, hvad fremtiden bringer i den retning.

kavalkade

2015 har i sandhed været forandringernes år for mit vedkommende. Forandringer er altid godt, men det kan også være benhårdt at skulle omstille sig og indstille sig på nye tilstande.  På den anden side ved jeg også godt, at jeg aldrig ville trives med stilstand 😉

Jeg synes, jeg har fået fyldt 2015 op med mange gode oplevelser, jeg har mødt nye spændende mennesker og har prøvet ting, som jeg bestemt ikke havde regnet med, jeg ville have kastet mig ud i – da jeg for et år siden sidst lavede dette indlæg.

Jeg glæder mig til 2016 og jeg håber og tror, at der er rigtig meget godt i vente!
Med alle de forandringer, der har fundet sted i 2015 tør jeg dog slet ikke at tænke på, hvor jeg mon befinder mig og med hvad jeg mon beskæftiger mig, når jeg igen om et år kigger tilbage 😉
Jeg håber dog, at jeg i 2016 fortsat kan lave noget arbejdsmæssigt, der gør mig glad. Omgive mig med mennesker, der bidrager positivt til mit liv og at mine børn fortsætter med at være lige så fantastisk dejlige, som de er nu.
Derudover vil jeg gøre alt for, at jeg i 2016 kommer til at at: kysse mere, elske mere, grine mere, kramme mere, lege mere med mine børn, læse flere bøger, danse mere, lære mere, tage på flere konferencer, sove mere på hotel, købe flere fine sko og spise mere brun sovs 😉

Rigtig godt nytår til dig og dine, og tusinde tak, fordi du har lyst til at læse med herinde – det betyder rigtig meget for mig ♥

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *