Vores nytårsplaner

nytaar

Jeg glæder mig simpelthen SÅ meget til vores nytårsaften, som vi for første gang skal holde i eget hus. Selvom jeg ikke er så vild med nytår helt generelt – som jeg forklarer i mit indlæg med tilbagekig på 2015 og ønsker for 2016 – så glæder jeg mig trods alt til selve festen!

Vi får gode venner på besøg – vi holder nytårsaften sammen hvert år, og det er en lige stor succes hver gang. Alle børn har ca. samme alder, og vi mødes først på eftermiddagen, så børnene har god tid til at lege, komme med ud i haven og se fædrene fyre krudt af – og så bliver de faktisk puttet næsten til normal tid, og indtil  nu har vi altid haft sovende børn fra kl 20, så resten af aftenen har stået i de voksnes tegn.

Det er ikke fordi, jeg nødvendigvis vil have en voksenfest – men vores egne børn er i hvert fald stadig så små, at de ikke kan holde sig vågne så længe. Trutten, som snart fylder 7, bad selv om at komme i seng kl 22 juleaften, selvom han havde fået en middagslur.

Netop derfor mødes vi også tidligt, så børnene også har en fest – og så kan vi have nytårsquiz, voksensnak, champagne, dans og cocktails, når de er kommet i seng.

Vi plejer normalt selv at lave en rimelig ambitiøs nytårsmenu. Min veninde, som er en af gæsterne, er uddannet kok – og er vanvittig dygtig og kreativ. Vi plejer at fordele retterne ud, så min mand og jeg normalt står for to af dem. Vi elsker det og begynder normalt at planlægge menuen flere måneder i forvejen.
I år har vi dog valgt at uddelegere opgaven, så vi faktisk får mad udefra. Vi ville ikke gå på kompromis med kvaliteten, så vi har bestilt mad fra ham, der også lavede maden til vores bryllup. Det var SÅ lækkert, flot anrettet og opfindsomt – så jeg glæder mig til at opleve lidt af det igen i morgen.

Menuen lyder på følgende:

Forret
Hummer bisque med julienne urter i Pernod
Rillette af kongekrabbe
Nybagt filonebrød og smør

Mellemret
Kulmule med grape kaviar og Isbegonie blomster
Bakskuldsauce skilt med citronverbena olie

Hovedret
300 gram Aberdeen oksefilet med sauce demiglace
Jordskokker i variation:
Røget, friteret, pureret i napoleonshat, bagt, saltet og syltet i Douglas Gran

Dessert
Mojito Royal sorbet med limestone
B52 chokoladedrøm (mørk chokolade med Kalua, mælkechokolade med Baileys og
hvid chokolade med Grand Maniér)
Crunch på vilde puffede ris med citron malto

Haps!

Nu hvor tiden ikke bliver brugt i køkkenet, så har min mand i stedet lovet at bruge den bag baren. Han har sammensat en række fantastisk lækre cocktails, som jeg glæder mig til at nyde. Vi taler bl.a. Ginger Passion (min absolutte favoritcocktail fra Umami), champagnecocktails til kvinderne og en klassisk Old Fashioned til mændene.
Der er absolut fordele ved at have en  mand, der er tidligere bartender og stadig arbejder i spiritusbranchen 😉

Hvad har I mon af nytårstraditioner? Og vigtigst af alt; hvad lyder jeres nytårsmenu på? Jeg elsker altid at høre det, fordi de fleste gør så meget ud af maden nytårsaften 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Godt Nytår
    De sidste 10 år har vi været sammen med de samme to par. Gennem årene er børneflokken vokset til 8 stk! (Sådan er det når to af os bla har tvillinger) ?
    Så vi får mad udefra, i år fra Cofoco. Altid champagne til Dronnings nytårstale, og så står jeg altid for nogle quizzer med tilhørende præmier.
    Børnene er mellem 2-8 år og de sover desværre først efter 12 (sådan var det sidste år) ?
    Men altid en dejlig aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *