På venindetur i Barcelona

009

028

050

001 010

003

006

016  089  barca2

barca3

Sent søndag aften kom jeg hjem efter 4 fantastiske dage i Barcelona med to af mine veninder – og vi blev jo slet ikke færdige med den by, så vi har allerede aftalt, at vi må tilbage igen næste år, så vi kan fortsætte vores lange liste med alle de ting, vi gerne ville nå 😉

Barcelona har virkelig ALT – strand, atmosfære, lækre restauranter, sjove natklubber, gode butikker og venlige lokale, som altid gerne vil hjælpe. Samtidig ligger de fleste ting så centralt, at man bare kan gå rundt. Vi tog en taxa enkelte gange (primært om aftenen, når vi var i høje stiletter) men ellers benyttede vi hverken bus eller metro.

Vi havde fokus på afslapning og hygge og ville hellere slentre rundt og nyde atmosfæren frem for at tage hen til de oplagte turistattraktioner. Derfor spiste vi tapas i rigelige mængder, vi drak masser af cava og cocktails og dansede til den lyse morgen, vi fik en hel dag ved stranden med solskin, gode bøger og en lille lur- og vi fik shoppet, så vi havde alt for lidt plads i kufferterne på vejen hjem. Det hele blev krydret med venindehygge, dybe samtaler, latter i rigelige mængder og fantastisk godt selskab – så kan man vist ikke bede om mere!

Det har virkelig været perfekt med sådan en venindetur – det burde næsten være obligatorisk at gøre det hvert år, fordi man netop ofte får set alt for lidt til hinanden i hverdagen, og vi har da også allerede planlagt, at vi må af sted igen næste år – også til Barcelona!

064

053

barca1

Vi boede i denne fantastiske lejlighed via Airbnb, som jeg varmt kan anbefale – den lå helt perfekt og havde både altan og privat tagterrasse. Af madoplevelser kan jeg især anbefale Bar Lobo, hvor der er festlig stemning og moderne tapasvariationer samt Cal Pep, der har helt geniale tapas – meget autentisk, hvor man sidder i baren og spiser, og der ikke er noget menukort, så de i stedet bare blander en række retter til dig.

Hvis du vil danse er natklubben Eclipse på Hotel W et meget godt bud – den ligger på 26. etage med udsigt over hele byen, og der var rigtig god stemning. Hvis du gerne vil have et glas cava inden maden, bør du tage på Can Paixano som er et hyggeligt lille champagneria, hvor du står i baren og får et glas rød eller hvid cava, mens du kan få en tallerken med et udvalg af deres lækre spanske skinker (vi fik dog rodet os ud i en tallerken med stegt blodpølse pga vores manglende evner udi det spanske sprog, så medbring lige en parlør 😀 ).

Ellers kan jeg bare anbefale dig at slentre rundt i de små hyggelige gader i byområdet El Born, hvor vi boede og suge stemningen til dig. Sæt tid af til en strandtur, hvis vejret er til det – og så kan jeg forhåbentlig guide dig rundt i de mere officielle turistattraktioner, når jeg en gang kommer af sted igen 😉

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *