DIY guide til slikbuffet til vores bryllup

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_368-001
Jeg blev ret hurtigt enig med mig selv om, at det kunne være fantastisk med en slikbuffet til vores bryllup. En stor, overdådig og fuldstændig over-the-top slikbuffet – naturligvis med farvekoordineret slik 😉

Jeg ville gerne give gæsterne den der magiske fornemmelse, man som barn havde i maven, når man trådte ind i en slikbuffet med en 5-krone i hånden og følte, at man havde råd til at købe hele butikken.

Man skulle være overvældet, imponeret og barnlig begejstret!

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_380

For at skabe effekten var det vigtigt for mig, at der var store mængder af hver slags slik – hellere lidt mindre udvalg og større mængder. Derudover skulle jeg have fundet nogle flotte skåle og krukker, så slikket kunne blive præsenteret på bedste vis – og sidst men ikke mindst, så skulle der være en rød tråd i hele slikbuffeten i forhold til pynt og dekoration.

Jeg besluttede mig for at køre videre på det overordnede tema for hele brylluppet – vintage chic – hvor jeg ved en kombination af smukke gamle ting – og nye elegante ting, kunne skabe en rigtig god effekt.

Derfor gik min kæreste og jeg på rov i vores mødres skabe efter krystalskåle og krukker – og dernæst var vi i genbrugsbutikker og loppemarkeder stort set hver weekend for at finde ting, der kunne passe ind.

Jeg ville gerne have en hæklet dug på bordet i tråd med vores tema. Jeg havde faktisk fundet dem på Etsy lige her – men min mor kom mig til undsætning og havde  én liggende i gemmerne.

Dernæst var det også vigtigt for  mig at der var en flot bagvæg til slikbuffeten – altså så den ikke bare stod op af en almindelig væk, hvor krukkerne slet ikke kom til sin ret.

Jeg spurgte derfor min svigerfar, om han kunne male en stor plade med tavlemaling, og dernæst sætte en tyk liste rundt i kanten, som var sprayet med guld – så det kom til at ligne en kæmpe gammel billedramme. Så kunne man skrive en sød besked med kridt på tavlen.

Han gik også i gemmerne og fandt rent faktisk et enormt stort maleri frem, han havde stående fra sit barndomshjem. Han pillede forsigtigt lærredet ud og erstattede det med en plade, han havde malet flere gange med tavlemaling – og så havde jeg købt en tusch på Etsy, som fungerede som tavlekridt – og dermed var det nemmere at skrive på den.

Den var simpelthen så helt utrolig smuk – og passede perfekt ind. Og så elsker jeg at det virkelig var en smuk gammel ramme fyldt fra min kærestes familie.

Og nu til slikket 😀

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_369

Jeg har tidligere vist de smukke M&Ms jeg købte med vores navn og bryllupsdato.

Derudover købte jeg store mængder bland-selv slik online for at spare penge. Nogle køber også fra tyske og engelske sider, men jeg ville gerne have dansk slik, så jeg var sikker på, at det rent faktisk også smagte godt.

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_403-001

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_367

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_522

Vi havde lækkert lakrids fra Johan Bülows daværende LOVE produkter – lækre røde lakridskugler, der smagte fantastisk – og også i en fin glitrende udgave fra sidste nytår (det var de to slags slik, der røg allerførst 😀 ).

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_382-001

Der var slik fra Haribo i store mængder – nemlig syrlige kastanjer, som er én af min mands favoritter (de passede faktisk ikke helt ind i farvetemaet, men han fik allernådigst dispensation 😀 ).

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_375-001

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_376

Det bedste og mest populære indslag var dog faktisk de helt fantastiske slikkepinde, som er fra Bolcheriet. Jeg havde først fundet frem til dem, fordi de laver personlige bolcher, hvilket ville være et rigtig fint indslag. I samarbejde med dem fandt vi dog frem til disse fuldstændigt overdådige slikkepinde, som var SÅ flotte og iøjnefaldende. Jeg troede faktisk mest, de ville fungere som rigtig flot pynt –  men de var voldsomt populære. Børnene spiste dem med det samme, og de voksne tog dem med hjem, så de kunne give det til de børn, der ikke var med til receptionen.

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_370

I det hele taget havde jeg forsøgt at skabe en balance, hvor der både var vingummi, lakrids, chokolade, bolcher, tyggegummi, slikkepinde, karameller, syrligt og sødt. Og så havde jeg forsøgt at holde mig til et farvetema med sart lyserødt, hvidt og blåt – fx havde vi købt franske pastiller, som jeg så sirligt havde sorteret, så de hvide blev adskilt fra de blå (her mente min kæreste, at det kammede over for mig, men han måtte dog bagefter indrømme, at det så virkelig flot ud).

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_374-001

Papirsposer i et gammelt nostalgisk look – fundet billigt på Etsy her samt små specialfremstillede klistermærker også fra Etsy (sælgeren har desværre lukket sin shop, men søg evt. på custom stickers).

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_399-001

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_500

Alt i alt var det virkelig et hit blandt vores gæster – og også os selv. Dels fordi det simpelthen så fantastisk flot ud – og meget overdådigt og overvældende. Dels fordi det appellerede til det indre barn i os alle – faktisk var de voksne gæster næsten mere begejstrede end børnene 😉 – og så var det sådan en god ting, hvor gæsterne kunne blande en pose og tage med hjem – så i dagene efter brylluppet fik vi mange søde sms’er og billeder fra vores gæster, som sendte os en sød tanke, mens de sad og spiste den pose, de havde blandet. Det gjorde mig rigtig glad, at brylluppet på den måde kunne sprede glæde i flere dage efterfølgende.
Gode råd, hvis du selv vil kaste dig ud i at lave en slikbuffet:

  • GØR DET! – det var et kæmpe hit blandt vores gæster og noget af det, jeg elskede allermest ved brylluppet.
  • Find en masse forskellige krukker  og skåle – sørg for at de er store, at nogle er høje og andre lave, så det kommer til at tage sig pænt ud.
  • Hold dig til et par forskellige farver med slikket – det giver en rigtig flot effekt.
  • Køb slikposer, så folk kan blande sig en pose til at tage med hjem.
  • Husk at købe skeer og tænger til at tage slikket med.
  • Beregn min. 300 g slik pr gæst – vi havde mere end 500 g pr gæst, og der var ikke meget tilbage.
  • Overvej at placere slikket så højt oppe, at børnene ikke selv kan nå det, hvis der er børn med – så undgår du, at det hele ender i kaos 😉
  • Vent med at hælde slikket i krukker og skåle til aftenen inden, så slikket ikke bliver blødt/hårdt/fugtigt.
  • Gå hellere efter lidt færre forskellige slags og så i stedet lidt større mængder. Vi havde min. 2 kg af hver slags slik -og oftest min. 4 kg.
  • Gå på jagt efter skåle og krukker på loppemarked, i genbrugsbutikker, i IKEA og fx også Tiger butikkerne.

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_461-001

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_484(1)-001

English:

I made a huge candy buffet for our wedding and all of our guests loved it 🙂

Billedkilde: Lina Ahnoff har taget alle de smukke billeder 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *