DIY – Sådan laver du en personlig julekalender med polaroidbilleder

En god guide til hvordan du nemt og hurtig kan lave en personlig julekalender med polaroidbilleder.

Min mand er altid svær at købe en julekalender til. Jeg har prøvet med alt fra luksuschokolade til lakridspiber og en ølkalender, og ingen af dem har været det helt store hit. 
Samtidigt så synes jeg alligevel, at han skal have en julekalender, for jeg elsker det selv. Jeg er som et lille barn i december, hvor jeg slet ikke kan vente med at åbne dagens låge 😀 – og derfor synes jeg heller ikke, at min mand skal snydes 😉

Derfor har jeg i år lavet en personlig, hjemmelavet julekalender til ham, som jeg er ganske overbevist om, at han kommer til at elske. 
Jeg har nemlig fået fremkaldt 24 polaroidbilleder fra det seneste år, hvor der nederst er skrevet en lille tekst og dato, der knytter sig til billedet.

Billederne er blevet hængt op i en gammel ramme med bagsiden udad, og så er der et nummer fra 1-24 på bagsiden af hver. Idéen er så, at han hver dag må vende et nyt billede – og når vi engang når frem til juleaften, kan de alle hænges op på vores køleskab, hvor vi allerede har en mindre samling af familiebilleder.

Jeg synes faktisk selv, at det er en virkelig god idé – og jeg ved at min mand vil elske den, og børnene (i hvert fald de to ældste herhjemme), er allerede helt vildt spændte på at skulle se dagens billede.

Da jeg viste nogle glimt af den på instagram, var der kæmpe interesse for at få lidt detaljer af, hvordan jeg havde lavet den. Selvom den 1. december allerede er i morgen, og I derfor ikke kan nå at have alt klar til der, så kan I altså stadigt næsten nå det. 
Jeg bestilte mine billeder søndag og havde dem tirsdag, så det gik lynende stærkt.

DIY Guide til en personlig julekalender med polaroidbilleder

Det skal du bruge

  • 24 polaroidbilleder – jeg fik mine fremkaldt hos Pixum der har en pakke med 25 billeder lige her
  • En gammel guldramme – find den evt. i genbrug eller på et loppemarked
  • Noget snor – jeg havde noget rødt sejlgarn
  • 24 små tøjklemmer – jeg købte disse
  • 24 klistermærker med tal fra 1-24 – jeg fandt mine i Søstrene Grene der har dem hvert år op til december
  • Tegnestifter eller små søm

Sådan gør du:

Fjern billedet fra din ramme eller mal det evt over med sort tavlelak som vi har gjort. Vores er faktisk en gammel ramme, som vi brugte som baggrund til vores slikbuffet til vores bryllup.

Hæng snoren op i rækker på din ramme, så det passer med billederne  jeg har tre rækker med 8 billeder på hver. Jeg har sat snoren fast med en lille guldtegnestift på hver side – du kan også bruge små søm eller måske kabelclips. 

Sæt klistermærkerne bag på billederne, og hæng dem op på snorene med bagsiden ud vha. små tøjklemmer. 

Og voila – så er din julekalender faktisk færdig ♥

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *