Elsker du tacos? JA! Elsker du hotdogs? JA! Forestil dig så en slags fusion med de to – hvor alle de gode ting ligesom kombineres, en mexikansk udgave af en hjemmelavet gourmet hotdog – JA TAK!
På Folkemødet fik jeg en lækker gourmet hotdog i mexicansk stil, og den har jeg finjusteret lidt og udvidet med endnu en variant, og jeg kan roligt fortælle, at de er et kæmpe hit herhjemme!
Faktisk har vi talt om, hvorfor vi dog ikke har tænkt på at lave dem for længe siden – de er så helt fantastisk gode, at det virker så oplagt, at vi slet ikke kan forstå, at vi ikke har tænkt på det før 😀
Jeg har lavet to forskellige varianter – en god snasket én, som nok minder mest om en klassisk hotdog – salsa i stedet for ketchup, guacamole i stedet for remoulade, knuste nachos som ristede løg, limemarinerede rødløg i stedet for rå løg – og så selvfølgelig en masse stærke jalapeños.
Derudover har jeg lavet en mere frisk udgave – som har taget udgangspunkt i en taco, og det jeg ville putte i den. Der er knasende sprøde grøntsager, lidt sød frugt, stærk chili og masser af smag fra den friske koriander.
I virkeligheden er det fantastiske jo, at man kan fylde dem med alle ens favoritter – min mand ville fx gerne have revet cheddar på, min datter tog en masse granatæblekerner – og jeg skulle have creme fraise ovenpå – det må man aldrig gå ned på!
Jeg har listet en række af de ting op, som vi har brugt til de to forskellige slags mexicanske hotdogs – som jo er en slags spicy gourmet hotdog – men byg endelig selv videre på dem, så du får lavet din helt skræddersyede udgave med alle de ting du allerbedst kan lide ♥
Snasket Mexidog
- Lækre hotdogbrød
- Gode krydrede pølser
- Mexicansk salsa
- Hjemmelavet guacamole (en most avokado med citronsaft, lidt spidskommen, salt, peber, presset hvidløg og en smule creme fraise)
- Jalapeños
- Limemarinerede rødløg (skær et rødløg i tynde skiver, læg det i en pose med saft fra 3 lime i et par timer)
- Knuste nachos
- Creme fraise
- Revet cheddarost
Knasende frisk mexidog
- Lækre hotdogbrød
- Gode krydrede pølser
- En kogt majskolbe, hvor du skærer majsene af ned langs kolben
- Frisk koriander
- Mango i små tern
- Avokado i små tern
- Tomat i tern
- Hakket rødløg
- Creme fraise
- En frisk chili i tynde skiver
- Granatæblekerner
- Revet cheddarost
Wow, det ser lækkert ud! Det må keg helt sikkert prøve.
Hvilke nogle pølser har du brugt? Jeg har endnu ikke fundet nogle jwg synes er gode.
Jeg har samme problem – der er virkelig ikke mange, jeg kan lide.
De her hedder Aalbæk grillpølser med udvalgte krydderurter – de er faktisk bare købt i Netto. Men de smager virkelig godt og har en god konsistens også 👍🏼