Skulle man mon rejse helt mod Nord i stedet…?

Gaute Bruvik - visitnorway.com

Reklame – i samarbejde med Visit Norway

Da jeg sad og skulle finde feriebilleder til mit indlæg forleden om vores kommende ferie, så endte jeg med at sidde og kigge alle vores gamle feriebilleder igennem, og vi har altså efterhånden haft en del fantastiske oplevelser i Norge.
Min Svigerfar har tilbragt det meste af sin barndom i Norge, og derfor har det også altid været vigtigt for ham at vise landet frem for sine børn og børnebørn – og så har vi også selv været der en del gange bare med børnene.

Vi har været på skiferie i Hafjell, vi har været på ministorbyferie i Oslo, jeg har været med børnene i Kardemommeby og Hakkebakkeskoven (Dyrparken), og så har vi været med hele svigerfamilien på min allerførste skiferie, som foregik i Geilo.

Et af de steder, jeg stadigt har til gode, men som jeg virkelig drømmer om at besøge, er Nord Norge, hvor naturen for alvor folder sig med de helt store armbevægelser. Hvor de majestætiske fjelde tager pusten fra dig – og hvor nordlyset spiller op på himlen og flirter lystigt med dig.

Alex Conu/Visitnorway.com
Making View – Visitnorway.com

I Nord Norge er naturen så markant anderledes end Danmark, der er flad som en pandekage, og jeg kunne virkelig godt tænke mig en tur dertil.
Faktisk ville jeg nok allerhelst af sted med enten en veninde, min mand eller min søster – for jeg tror ærlig talt, at børnene stadigt er lidt for små til at kunne holde til nogle af de oplevelser, der er oplagte at foretage sig, når man er der.

Jeg skulle for nogle år siden have været på en blogtur til Nordkap, hvor jeg skulle sejle rundt i en uge og foretage en del stop undervejs, hvor jeg bl.a. skulle ud at køre med hundeslæde, se nordlys, spise hos en lokal familie – og en masse andre helt unikke oplevelser.
Jeg ville egentlig aldrig have troet, at den slags var noget for mig – jeg elsker afslapning, sol og varme 😉 – men under de forberedende møder blev jeg helt opsat på at komme af sted og jeg glædede mig voldsomt meget.
Uheldigvis blev turen aflyst i sidste øjeblik, så jeg føler jo stadigt, at jeg har alle de oplevelser til gode!

 

Casper Tybjerg – Visitnorway.com
Gaute Bruvik – visitnorway.com

Så jeg går stadigt og drømmer mig nordpå – i den stik modsatte retning af, hvor jeg lige om lidt er på vej hen 😀
Udover Nordkap står Lofoten også højt på min liste – det er en lille øgruppe også helt mod nord, hvor naturen skulle være helt eksponentiel fin – og som en bonus er klimaet noget varmere her end andre steder på samme breddegrad pga Golfstrømmen. Og det er et stort plus i min bog – da jeg var i Geilo var der nemlig -28 grader en dag – selv mine øjne gjorde ondt af kulde udenfor 😀

Jeg håber altså virkelig, at 2018 bliver året, hvor jeg kan krydse Nord Norge – og måske især Nordkap og Lofoten af på mit verdenskort herhjemme. Så skal jeg køre med slædehunde, se nordlyset danse, spise friskfangede fisk og håbe på at indfange den fantastiske natur med mit kamera.

Er der mon nogen af jer, der har besøgt Nord Norge – og har nogle bestemte oplevelser, I kan anbefale?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Hvor sjovt! Jeg er fra Nord-Norge, og kender (selvfølgelig) landsdelen godt. Der er masser at se og opleve, og en usedvanlig smuk natur som adskiller sig meget fra naturen syd i Norge. Du spørger bare løs 🙂

    • Nej hvor pudsigt! Hvornår flyttede du derfra?
      Jamen jeg vil vildt gerne høre, hvilket sted du ville anbefale hvis man kun skal besøge ét sted – og om det er mest imponerende at besøge om sommeren eller vinteren?
      Kh Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *