Børnene på ski for første gang

Reklame for Visit Norway2014-03-17 10.51.22  Photo 17-03-016

boernpåskihafjell
Flyverdragt: Wheat -.- Hjelm: Egghelmet
Photo 17-03-019
Skitøj: Canada Goose -.- Hjelm: Egghelmet

I går havde vi vores første rigtige dag her i Hafjell, som bød på masser af ny viden, nye kundskaber, nye venskaber, nye udfordringer og sluttede på sofaen med rødvin i glasset og chokolade i skålen – helt træt og øm i kroppen efter den mest fantastiske dag på ski.

Som jeg fortalte tidligere, så er både Trutten og jeg tilmeldt ski-skole, da det er vores første gang på ski (dvs. jeg har prøvet en enkelt gang tidligere, men det var meget kort, og efterhånden meget længe siden).

Jeg skal nok vende tilbage til mine egne erfaringer i et andet indlæg, men der er en del, der har spurgt ind til det med at sende børn på skiskole, og det har simpelthen været så stor en succes, at jeg gerne vil stå et stort slag for det!

Photo 17-03-017

Her i Hafjell er deres skiskole for børn delt ind på tre hold ift nybegyndere – 4-årige, 5-årige og 6-årige – derudover er der også hold for de ældre børn – men man skal altså minimum være 4 år for at gå på et hold. Ikke fordi man ikke kan stå på ski, hvis man er yngre end 4 år (det har Fidusen tydeligt vist os i dag) – men simpelthen fordi man også skal have en hvis alder for at kunne være alene på et hold uden forældre – og uden at skiinstruktørerne skal bruge alt for meget tid på at få børnene til at stå stille, høre efter osv.

Trutten har været SÅ spændt, og så snart vi kom hen til skiskolen henvendte han sig straks til de andre børn på holdet – og i det hele taget glædede han sig bare så meget, at han faktisk helt glemte at vinke farvel til sin Mor 😉

Der var et par andre børn, som ikke var ret stolte ved situationen – de græd og ville helst ikke forlade deres forældre. Da jeg mødte én af fædrene en halv time senere -gik han lidt nervøst frem og tilbage ude foran og var lidt spændt på, hvordan det mon gik – men da vi igen mødtes ved afhentning, stod han med en glad og stolt dreng, som havde været der alene hele formiddagen og havde fået de vildeste succesoplevelser.

Men altså: skiskolen varer 2,5 time og er i 4 dage – og Trutten, som aldrig før har haft ski på fødderne – han var allerede SÅ sej, da vi hentede ham – og han viste stolt sine nye kundskaber frem for os.

Han er ikke den mest tålmodige til at være stille og høre efter, men det havde på ingen måde været et problem på skiskolen, hvor de havde undervist vha en masse sjove lege.

Fidusen havde hygget sig med Farmand en times tid – og derefter havde hun besøgt deres børnepasning/legeland -eller: skibørnehave, som hun valgte at kalde det 😉 Det er en ordning, hvor man for 100 norske kroner pr time (eller et fast beløb for hele ugen, mener jeg) kan få passet sit barn i nogle skønne lokaler, der ligger helt centralt ift alle pister, med så meget legetøj, at Fidusen aldrig havde oplevet noget lignende.

Hun var faktisk det eneste barn i dag, så vi havde ikke regnet med, at hun skulle være der ret længe, men hun havde en fest med søde Anna (ligesom hende fra Frost, som Fidusen med det samme udbrød) – barnepasseren, og da vi alle 4 havde været hjemme for at spise frokost og kom tilbage igen, ville Fidusen hellere tilbage dertil end på café med mig efter varm kakao og vafler 😀

Fidusen var faktisk både modig og dygtig på ski allerede i dag. Hun havde ikke nær så meget teknik, som Trutten – men til gengæld havde hun helt styr på balancen – og så turde hun! Hun turde at suse af sted, så længe enten min mand eller jeg stod i den anden ende for at tage i mod (vi er endnu ikke kommet til det der med at bremse). Så det var egentlig ikke fordi, hun ikke havde lyst til at stå på ski, at hun hellere ville hen i børnepasningen. Det var heller ikke fordi, hun frøs – for vi havde høj solskin hele dagen. Og det var bestemt ikke fordi, hverken min mand eller jeg havde tid eller lyst til at være sammen med hende ude i sneen. Jeg tror simpelthen bare, hun kørte træt der midt på dagen, hvor hun derhjemme ofte ville have fået en lur – og så var hun også meget tiltrukket af legetøjet derinde 😉

Jeg håber, at få hende med lidt mere ud på ski de næste dage – men til gengæld synes jeg også, det er rart for både hende og os, at hun kan få en tiltrængt pause midt på dagen i sjove omgivelser, frem for at tage tilbage til hytten med én af os, hvor der på ingen måde er lige så meget legetøj at kaste sig over. Så alt med måde – jeg er på ingen måder tilhænger af, at man tager på ferie med sine børn uden at tilbringe tid med sine børn – men i små doser – og når Fidusen rent faktisk helst selv vil – så er det et rigtig godt tilbud.

Allerede efter første var Trutten en mere habil skiløber end mig – han hviskede også til min mand, da vi alle sammen havde været ude på en tur, at han altså syntes, jeg var lidt af en bangebuks 😀

Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvor meget han rykker sig de næste dage – men jeg er alvorligt bange for, at jeg kommer til at stå alene på ski den sidste dag, mens de andre kører af sted på de mere vilde pister.

Photo 17-03-14 17.27.47

Da vi kom hjem, blev der lynhurtigt bikset en gang aftensmad sammen, mens børnene slappede af med en iPad – og så sov de ellers begge med et smil på læben, inden klokken var 19 – mætte af oplevelser efter en skøn, skøn dag her i Hafjell.

– og jeg beklager den dårlige iPhone kvalitet af billederne, men jeg tør simpelthen ikke at tage kameraet med ud på pisterne, så længe jeg ikke er mere sikker på skiene 😀

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *