Den bedste opskrift på fastelavnsboller med creme remonce og chokolade

Opskrift på fastelavnsboller med creme remonce og chokolade

Den bedste opskrift på fastelavnsboller. Intet mindre! Det synes jeg i hvert fald, og derfor deler jeg i dag opskriften på nogle helt vildt gode fastelavnsboller med creme remonce og chokolade.

Det her kolde, men fantastisk smukke, vintervejr indbyder altså til at forkæle sig selv med lækre sager, og nu hvor sæsonen for fastelavnsboller er skudt i gang, så er det jo oplagt at kaste sig over dem.

I den anledning deler jeg i dag min opskrift på fastelavnsboller med creme remonce og chokolade her på bloggen. Det er – i al beskedenhed naturligvis – intet mindre end verdens bedste fastelavnsboller – i hvert fald hvis du spørger mig og resten af familien 😉

Det er de gode gammeldags fastelavnsboller af gærdej – men som er fyldt til bristepunktet med søde syndige sager. Bag det forholdsvis uskyldige ydre gemmer der sig nemlig både remonce med marcipan, hjemmelavet creme og et stykke chokolade. For lige at toppe den helt, så er den færdige fastelavnsbolle penslet med smeltet smør og derefter dyppet i sukker, som giver et knasende sprødt og sødt lag udenpå. HAPS!

De er slet ikke så omstændige at lave, som de måske kan virke til – og jeg lover dig, at du ikke kommer til at fortryde det. Faktisk kan du nok næsten lige så godt lave en dobbelt portion, nu du er i gang – de kan nemlig fryses, og så har du lækre sager at hive op af fryseren de næste par uger på daglig basis 😉

Selve dejen er virkelig let at arbejde med. Den er luftig og elastisk og er nem at folde sammen om fyldet – den del plejer jeg faktisk ellers altid at stå og bøvle med.

Jeg kan også anbefale en anden opskrift på lækre fastelavnsboller til børn – nemlig gammeldags fastelavnsboller med creme.

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce creme og chokolade

Opskrift på fastelavnsboller med creme remonce og chokolade – ca. 20 stk

Ingredienser:

Dejen:

 • 350 g smør
 • Ca. 600 g hvedemel
 • 1 spsk sukker
 • 2,5 dl mælk
 • 50 g gær
 • 2 æg

Vanillecreme:

 • 2 æg
 • 3 spsk sukker
 • 3 tsk maizena
 • 3 dl mælk
 • Kornene fra en vanillestang

Remonce:

 • 100 g blødt smør i tern
 • 100 g marcipan revet groft
 • 75 g sukker

Diverse:

 • 1 æg til pensling
 • 25 g smeltet smør
 • 1 lille skål hvidt sukker
 • 1 plade god mørk chokolade

Sådan gør du:

Dejen:

Start med at skære smørret i små tern og smuldr det så i sukkeret og melet og ælt det let med fingerne til du har en ensartet dej.
Lun mælken til den er lunken og rør gæren deri.
Tilsæt mælk og æg til melet og ælt det indtil du har en jævn og glat dej. Hvis du har en røremaskine med dejkrog, kan du sagtens bruge den her.
Dejen må gerne være en smule klistret, og du skal endelig ikke putte for meget mel i.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter. Mens den hæver, kan du passende gå i gang med cremen 🙂

Vanillecreme:

Pisk mælk og maizena sammen i en kold gryde. Pisk grundigt, til der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter sukker, vanillekorn og æg og pisk grundigt under middel varme.
Bring cremen i kog, mens du stadigt pisker kraftigt og lad den småkoge et par minutter, hvorefter du tage den af blusset og lader den køle af.

Remonce:

Rør smør, marcipan og sukker sammen i en skål. Massen skal hænge sammen, men du må endelig ikke røre alt for meget, så den bliver for flydende eller skiller.

Fastelavnsbollerne:

Når dejen er færdig med at hæve, deler du den i to stykker og ruller det første stykke ud så firkantet som muligt. Nu skærer du 10 firkantede stykker ud af dejen.
Tag et stykke op i hånden, læg en lille skefuld creme i midten. Læg en kugle remonce ovenpå og til sidst et chokoladetern øverst.
Fold hvert hjørne ind til midten og pensl dem med et sammenpisket æg så det klistrer bedre sammen.
Nu folder du de sidste kanter ind mod midten, så fastelavnsbollen nærmest bliver rund – og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad.
Det er vigtigt, at bollen er lukket helt til, så cremen ikke flyder ud under bagning.

Fastelavnsbollerne skal efterhæve i ca. 15-20 minutter, hvorefter de bages ved 185 grader varmluft (eller 200 grader almindelig) i ca. 15 minutter.

I stedet for almindelige glasur, som vil være hvinende sødt og overdøve alle de lækre sager indeni fastelavnsbollerne, har jeg penslet dem med smeltet smør og derefter dyppet dem i en skål med sukker. Vent med dette til fastelavnsbollerne har kølet af.
De bliver knasende sprøde og lækre – det kan bestemt anbefales!

Disse fastelavnsboller med creme remonce og chokolade kan sagtens fryses – bare uden glasuren. Så tage du dem op et par timer inden servering og luner dem evt. før du spiser dem 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *