Gode idéer til vinterferien med børn

Er det ikke ok at længes lidt efter bare ben, varme og sommeraktiviteter, selvom det er vinterferie? ;)

Det er vinterferie i denne uge, og begge mine store børn holder naturligvis fri og er hjemme hos lillebror og mig.
Jeg har, indrømmet, hverken mulighed eller overskud for de helt store ud af huset arrangementer, så jeg har i stedet været i tænkeboks med at finde på hyggelige projekter, vi kan lave herhjemme.

Det har været vigtigt for mig, at hele ugen ikke bare går op i Netfix og Fortnite – selvom det er dejlig nemt for mig 😉 Så derfor har jeg simpelthen lagt et aktivitetsskema for hele ugen, hvor der selvfølgelig også er plads til film og computerspil, men uden at det tager overhånd.

Er det ikke ok at længes lidt efter bare ben, varme og sommeraktiviteter, selvom det er vinterferie? 😉

Jeg er på ingen måde specielt kreativ anlagt, men jeg elsker at sidde og sysle med kreaprojekter sammen med børnene, så længe det ikke er mig, der skal finde på idéerne 😀
Jeg har derfor kigget på nogle af de ting, jeg husker som sjove fra min egen barndom – så jeg er lidt på hjemmebane 😀

Vi skal derfor lave linoleumstryk, figurer i krympeplast og arbejde med fedtstensfigurer. Alle tre ting er noget jeg lavede i formning (som det hed dengang 😀 ) som barn, og som jeg elskede! Fordelen ved de projekter er også, at vi sagtens kan gå lidt til og fra det – eksempelvis hvis der er en lille sulten baby, der skal ammes 😉

Jeg havde nemlig også overvejet papmaché, men det sviner for det første helt vildt – og for det andet så skal det helst laves færdigt forholdsvis hurtigt, når man først er gået igang.
Derudover er der også planlagt nogle enkelte aktiviteter ude af huset – min mand holder nemlig et par dages fri, hvor han kan hygge med dem.

 • Linoleumstryk {reklame, da produktet er modtaget som gave}
  • Da jeg sad og søgte på linoleumstryk, faldt jeg over nogle fantastisk smarte krea-sæt, hvor alt hvad du skal bruge til projektet er pakket til dig i et kit. Det er genialt til sådan nogle som os, der ikke har et velekviperet krea-rum, og hvor vi højst sandsynligt skal ud at investere i de fleste ting. Her slipper man for at sidde og undersøge, hvad der skal bruges – og ikke mindst at købe tingene enkeltvis, hvilket hurtigt kan blive en kostbar affære. Jeg glæder mig helt vildt til at skulle skære linoleum, smøre det med maling og trykke fine print med børnene. Vi er allerede gået i tænkeboks ift hvad vi skal lave som motiver.
 • Spise fastelavnsboller til vi revner
  • Jeg ELSKER fastelavnsboller, og jeg elsker det faktum at fastelavn falder så sent i år, at sæsonen er ekstra lang ♥ Det udnytter jeg til fulde, og indtil nu har det kun været bagerens, men vinterferien skal bruges på hjemmbagte fastelavnsboller efter denne opskrift.
 • Fedtstensfigurer (reklamelink)
  • Jeg kan tydeligt huske fra min egen barndom, hvor meget jeg ELSKEDE at lave fedtstensfigurer i formning. Den der fornemmelse af at starte med et firkantet stykke sten, som man får savet, filet, pudset og poleret til en blød, glat figur – det elskede jeg. Jeg håber, at mine børn får det på samme måde, for jeg har altså brugt en mindre formue på værktøj og fedtsten 😀 – og apropos, så kunne jeg virkelig godt have brugt et krea-kit til dét projekt! Jeg har fundet frem til et samlet sæt med værktøj til fedtsten, men der var en del ting, der skulle købes derudover – jeg har fundet alle tingene lige her (reklamelink) som umiddelbart var det billigste sted (hvis man tilmelder sig deres nyhedsbrev får man 15% rabat på sit første køb).
 • Skøjtebanen i Tivoli {reklame, da jeg er ambassadør for Tivoli}
  • Da vi forleden var på besøg i Tivolis magiske vinterunivers, nåede vi desværre ikke en tur på skøjtebanen, og jeg har lovet min søn, at han nok skulle nå det, før vinterlandet lukker ned. Jeg er rigtig glad for, at han har mod på det – sidst han stod på skøjter, brækkede han nemlig armen, så jeg troede aldrig, han ville kaste sig ud i det igen 😀
 • Pins af krympeplast {reklame, da sættet er modtaget i gave}
  • Kan I huske krympeplast? Hvor man sidder og tegner fine figurer på et plastikark, putter dem i ovnen og ser dem krympe til de er bittesmå og hårde i løbet af få minutter. Sættet her indeholder alt hvad man skal bruge og der er endda fine illustrationer af Simone Thorup Eriksen med, som man kan bruge til at tegne efter. Når de har været i ovnen, kan man lime enten magneter eller sikkerhedsnåle bagpå, så de kan bruges på køleskabet eller skoletasken.
   Vi har allerede været igang, og det var et kæmpe hit hos min datter.
 • Byg din egen fremtidsby i Minecraft og virtual reality
  • Hos søde Signe så jeg et tip om den her workshop hos Dansk Arkitekturcenter, som min mand og de to ældste børn har købt billetter til. Det er et perfekt mix mellem den virtuelle verden fra computerspillet og så et samarbejde med vennerne her ude i virkeligheden. Du kan læse mere om det lige her.
 • Se den lille kattekilling…
  • Sidst men ikke mindst, så skal vi hente en lillebitte kattekilling her i vinterferien. Som nogen måske husker, mistede vi sidste sommer vores killing i et en virkelig uheldig ulykke. Nu er der et nyt kuld killinger fra samme mor og far, og vi har sådan glædet os til at den skal flytte ind hos os ♥

Hvad skal I mon bruge vinterferien på? Hvis I altså er så heldige at holde den slags lige nu 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *