5 sjove aktiviteter med børn i vinterferien

Selvom vi er langt inde i vinterferien, så tænker jeg, du sikkert sagtens kan bruge lidt inspiration til, hvad du kan lave med dine børn i resten af vinterferien, hvis du befinder dig i København, ligesom mig 🙂

Mine egne børn er taget på miniferie hos Farmor og Farfar, men vi har stadigt weekenden sammen, hvor vi allerede har flere af de her aktiviteter på programmet 🙂

Diamantjagt i Metroen

Metroselskabet har arrangeret den sejeste skattejagt for børn og deres forældre her i vinterferien.
Det foregår den 18. og 19. februar kl 10-16 og er ganske gratis (evt. skal man købe en billet til metroen, hvis man vil benytte den rundt til posterne).

Ved nedgangen til Metroen på Nørreport får du udleveret en metrohjelm, et skattekort og en pose til diamanterne. Ved hjælp af skattekortet skal du finde vej til 4 poster, der ligger tæt ved metrostationer. Ved hver post er der en diamant og et spørgsmål, man skal besvare for at deltage.

Og så er der selvfølgelig en masse helt fantastiske præmier på spil – som fx et gavekort til Fætter BR på 5.000 kr.

Lær mere om hele skattejagten her.

Bage fastelavnsboller

Naturligvis skal vinterferien også bruges på at bage – og ikke mindst smovse – lækre luftige fastelavnsboller med masser af godt fyld.
Herhjemme elsker børnene at være med til at bage, og vi hygger os faktisk rigtig meg1et med det – og spørger man dem, så smager alt altså bedre, når man selv har været med til at lave det 😉

Jeg har to opskrifter på fastelavnsboller, som er et kæmpe hit – gammeldags fastelavnsboller med creme – og fastelavnsboller med remonce, creme og chokolade.

Velbekomme!

Politimuseet i København

Politimuseet i København har flere spændende ting på programmet, og jeg er faktisk svært begejstret for de ting, de har planlagt.
For de 5-10 årige er der mandag, onsdag og fredag kl 11.30, 12.30 og 14.30 “Den Forsvundne Teddybamse” som er en guidet rundtur uden forældre.
Det handler om en pige, der har mistet sin teddybamse, hvor børnene skal hjælpe med at opklare mysteriet og finde den igen.

For de 8-13-årige børn er der alle hverdage mellem 10-16 “mordmysteriet – efterforsker for en dag” hvor børnene skal hjælpe med at opklare et mord ved at undersøge gerningsstedet, afhøre vidner osv.

For alle de børn, der er vilde med Ramasjang Mysteriet, må det her da være et must!

Du kan læse mere lige her.

LEGOWORLD

Vinterferien er lig med LEGOWORLD, hvis du spørger mine børn. Vi har vist nærmest været der hvert eneste år, siden ældstebarnet havde taget sine første skridt, og det skuffer aldrig. Du kan læse min søns egen anmeldelse af et tidligere besøg lige her.

I år glæder vi os rigtig meget til at se det nye Cartoon Network område, hvor min datter skal kramme Powerpuff pigerne, og min søn nok bliver helt starstuck over at hilse på Ben 10 😀

Du skal dog være foreberedt på, at der er mange mennesker – men altså; det er vinterferie, så er der næsten ikke det overalt?

Læs mere om LEGOWORLD lige her.

Indspille din egen film

Børnefilmskolen hos Psykoatrifonden

Vi har brugt en dag her i ferien på at indspille vores helt egen film med hjælp fra Børnefilmskolen. Det er altså et ret fantastisk projekt og en skøn aktivitet, hvis vejret ikke er i top, og man gerne vil have en aktivitet, hvor man ikke skal ud af huset og ikke skal bruge penge.

Læs mere om vores oplevelse her – og læs om børnefilmskolen her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *