Kylling i karry eller ristaffel er en fantastisk børnevenlig ret til aftensmaden, som både er lækker, sund og hurtig aftensmad.
Vi er selvsagt fans af retten herhjemme, men vi voksne kan godt finde en almindelig kylling i karry som ristaffel opskrift en anelse triviel – især når det stort set er et fast indslag på vores ugentlige madplan 😉
Jeg har derfor leget lidt med konceptet kylling i karry og ristaffel og lavet en lidt spicy variant, der er en smule thai-inspireret, men som bestemt stadig er børnevenlig. Denne thai-inspirerede kylling i karry ryger i hvert fald ned i rigelige mængder hos begge mine børn – i modsætning til fx min opskrift på linsesuppe, som den ene hader og den anden knuselsker 😀
Fordelen ved at lave kylling i karry som ristaffel er, at man hver især kan toppe retten med lige præcist de ting, man allerbedst selv kan lide – og vi har altså vidt forskellig smag herhjemme!
Børnene er vilde med kokosmel, æblebåde, mango og peanuts – men når jeg serverer retten for voksne, så holder jeg mig til avocado, mango, peanuts og frisk koriander. De ting fremhæver smagen i karryretten på en fantastisk lækker måde – og syrligheden og sødmen fra mangoen er helt perfekt til denne kylling i karry, som er en lillesmule spicy.
Ristaffel – kylling i karry a la thai til 4 personer
Det skal du bruge:
- 500 g kyllingefillet skåret i strimler
- Ca. to spsk smagsneutralt olie
- 2 spsk rød karrypasta
- 1 spsk revet ingefær
- 2 fed presset hvidløg
- 2 dåser kokosmælk (jeg foretrækker light)
- 1 bouillonterning – grøntsag eller høns
- 2 dl vand
- 2 spsk brun farin
- 3 spsk fiskesauce
- Saften fra 1 presset lime
- 3 forårsløg skåret i tynde skiver
- 1 mango
- 2 avokadoer
- En håndfuld hakkede saltede peanuts
- Frisk koriander
- Evt. andre toppings som kokosflager, rosiner, æbletern, mandariner, ananas, sukkerærter mm.
- Ris til 4 personer
Sådan gør du:
Kog risen efter anvisningen på pakken.
Varm olien i en gryde og svits karrypastaen heri. Tilsæt hvidløg, ingefær og kyllingen og steg det, til kyllingen er gennemstegt men ikke tør.
Tilst vand, bouillonterningen, kokosmælk, brun farin, limesaft og fiskesauce og lad det småkoge i ca. 15 minutter.
Umiddelbart inden du tager gryden af blusset tilsættes forårsløg, så det lige koger med et kort øjeblik. Du kan evt. også bare bruge forårssløg som topping, hvis dine børn (som et af mine 😉 ), ikke er så vild med varme grøntsager.
Server retten med ris og top den med mango, avokado, peanuts og frisk koriander – og lad børnene pynte deres egen portion ristaffel med deres egne favorittoppings.
Del på Facebook
1 Kommentar