Børnevenlig opskrift på græskarsuppe med et asisatisk twist

God opskrift på græskarsuppe

Græskarsuppe med et asiatisk twist

God opskrift på græskarsuppe

Her får du en opskrift på græskarsuppe med hokaidogræskar og butternutsquash med et asiatisk twist og lækre toppings med bl.a. granatæble og græskarkerner.

Når efteråret rigtig folder sig ud i al sin pragt og vælde, så er det i sandhed en helt fantastisk årstid.
Vi slikker den sidste sol i os som en killing der tømmer skålen for fløde, naturen har iklædt sig sit mest prægtige outfit, og det er tilladt at skrue helt op for hyggen derhjemme ♥

En af de ting, der for mig hører årstiden til er græskarsuppe med hokaidogræskar. Jeg elsker den søde, cremede smag og det luner noget så dejligt på en kølig efterårsaften.
Mine børn deler dog ikke begejstringen for denne ellers helt fantastiske ret, og jeg besluttede mig derfor for at lave en slags kombination af deres fælles livret – nemlig denne asiatiske ristaffel – og så græskarsuppe. Altså simpelthen en form for græskarsuppe med et asiatisk twist.

Det blev heldigvis et kæmpe hit hos begge børn – faktisk troede min søn længe, at det var den sædvanlige ret, hvor han bare ikke havde fået  nogle kyllingestykker 😀 – da sandheden så gik op for ham, nægtede han konsekvent at spise mere – ehrm… så der er lidt lang vej igen – men min datter elsker den heldigvis, og vi har allerede fået den flere gange i år.

Jeg har benyttet et hokaido græskar og en butternut squash – som jo egentlig også er en slags græskar, men som er en smule mildere i smagen end et hokaido græskar.
Du kan dog sagtens lave retten med to hokaido græskar eller to butternut squash, hvis du ikke lige kan få fat på begge dele 🙂

Opskrift på græskarsuppe med hokaido græskar og butternut squash 4 personer

Det skal du bruge

 • 1 hokaido græskar
 • 1 butternut squash
 • 3 spsk rød karrypasta
 • 1-1,5 spsk revet ingefær
 • 3 fed presset hvidløg
 • 2 dåser kokosmælk (du kan sagens bruge light, hvis du føler for det)
 • 1 terning grøntsagsbouillon
 • 1 spsk brun farin
 • 3 spsk fiskesauce
 • Saften fra 1 presset lime
 • Kernerne fra et halvt granatæble
 • 1-2 dl græskarkerner, du har ristet i lidt smør og olie til de begynder at poppe

Sådan gør du

Skær skrællen af dine græskar, halver dem og fjern kernerne i midten. Skær dem derefter i tern af ca. 2 cm tykkelse. Varm lidt olie i en gryde (jeg bruger kokosolie men ellers bruger du bare en smagsneutral madolie) og svits karrypastaen grundigt af i olien, så den rigtig kommer til at smage af noget.

Tilsæt hvidløg, ingefær og græskarternene og svits det godt af uden at det må brænde på.
Hæld kokosmælken i gryden og tilsæt herefter brun farin, limesaft, fiskesauce og din bouillonterning, skru ned for blusset og lad det småsimre i ca. 20 minutter til dine græskar er helt møre – tjek evt. om du kan mase dem med din grydeske – så er den klar.

Herefter blender du suppen – enten med en stavblender, eller også skal du have en blender, der kan tåle varm væske – stavblenderen er altså klart det letteste 😉

Hvis suppen har en passende konsistens, så er den sådan set færdig – ellers kan du tilsætte et par dl vand, så den bliver lidt mere tynd.

Jeg serverer suppen med en god klat cremefraiche, de ristede græskarkerner og lækre sprøde granatæblekerner, som giver et dejligt syrligt pift til retten – og så naturligvis et stykke godt brød.

Velbekomme – jeg føler mig næsten overbevist om, at denne opskrift på græskarsuppe bliver et hit hos hele familien ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *