Her kommer en nem, hurtig og meget god og lækker opskrift på hjemmelavet guf med både jordbær og lakrids.
Jeg er typen, der køber en gammeldaws isvaffel ene og alene for at kunne bede om ekstra guf – også gerne i bunden af vaflen. Præcist lige som når jeg kun gafler amerikanske pandekager over på tallerkenen for at spise sirup.
Derfor har jeg også eksperimenteret en del for at finde frem til den helt perfekte opskrift på hjemmelavet guf – hvilket jeg nu mener, at jeg er nået frem til.
Jeg har både lavet den helt traditionelle lyserøde guf med jordbærsmag – og så har jeg også kastet mig ud i en nymodernes variant med lakrids – som er blevet overraskende god.
Anledningen var denne gang, at jeg fik lov at smage på Carte d’Ors nye varianter – og som sagt: ingen is, uden guf her på min matrikel 😉
Carte d’Or byder i denne sæson på 4 vanvittigt lækre varianter – og herhjemme har vi hver vores favorit!
Der er Strawberry – en helt klassisk jordbæris men med masser af smag – som lige passer til min lille Fidus, der elsker jordbær. Så er der Praline – som vel bedst kan beskrives som en is med en fantastisk smag af nutella – hvilket passer min slikglade mand. Trutten fandt sit perfekte match i deres Creme Brulé – som minder rigtig meget om en nougat is – måske en smule mere sød i det. Min favorit derimod, er ubestridt deres Salted Caramel – hvilket jeg næsten havde gættet mig frem til helt fra start. Den har masser af blød karamel i isen – og så lige et lille twist af salt, så den ikke bliver alt for sød.
Vi satte Strawberry og Praline sammen med den klassiske jordbærguf – mens Creme Brulé og Salted Caramel fik den lækre lakridsguf.
Opskrift på hjemmelavet guf
Det skal du bruge:
- 100 g æggehvider (enten pasteuriserede eller fra økologiske høns, så du undgår salmonella)
- 250 g sukker
- 1 dl vand
- Jordbær, lakridspulver eller hvad du ellers ønsker at blande i din guf
Sådan gør du:
- Bring vand og sukker i kog og lad det koge et par minutter, indtil sukkeret er helt opløst.
Køl derefter massen af i ca. 5-10 minutter. - Pisk æggehviderne kraftigt og hæld sukkerblandingen i i en tynd stråle. Pisk herefter blandingen i ca. 5-10 minutter for at få en lækker og luftig guf.
- Nu kan du blande det i din guf, som du gerne vil have, den skal smage af. Jeg delte portionen i to, og puttede ca. 2 tsk lakridspulver i den ene, mens jeg i den anden puttede et par spsk jordbærpuré (ca. 10 jordbær – friske eller frosne – koges med en spsk sukker indtil de er most ud, hvorefter de moses eller blendes med en stavblender).
- Herefter røres der godt, og blandingen sættes på køl – hvis du da kan vente så længe med at spise den 😉
Det skal da prøves!!!
Mmm… Du er sgu så god til alle de små lækre ting i livet, Lisbeth 🙂
Haps – det MÅ testes asap!
Åh, hjemmelavet guf er det bedste. Det praktiserer jeg også gladeligt.
Til gengæld er jeg ikke helt sikker på, at jeg for alvor forstår din begejstring for Carte d’Or – vi taler om is, der primært er lavet på skummetmælk og vand og en del – efter min mening sære sager, der ikke hører hjemme i en gedigen is. Men jeg ved ikke, om de har ændret i opskriften i disse nye varianter?
Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke har kigget på ingredienslisten. Vi spiser sjældent søde sager, så derfor går vi egentlig primært efter smagen, når vi skal vælge. Både børn og voksne her i husholdningen elsker Carte d’Or, og deres vanilleis er fx altid den, vi køber, når vi skal have is til en brownie eller lignende. Så smagen fejler i hvert fald ikke noget – efter min mening 🙂
ARGH! Dét skal prøves! Jeg er S Y G med guf!
Lyder lækkert! Hvor meget giver den portion, og hvor længe kan den mon holde på køl? 🙂
Der er til ca 8-10 personer – alt afhængigt af, hvor meget guf man vil have på sin is 😉
Den kan ca holde sig 3-4 dage på køl – men så længe har vores endnu ikke fået lov at stå 😀
Det ser simpelthen alt for lækkert ud på billederne! Nu ved jeg da hvad mig og min kæreste skal snacke i aften, når vores datter er faldet i søvn!
Hov, mon min kommentar fra forleden er røget i spam?
Det var den – men begge er fisket op derfra nu 🙂
Det var godt nok ikke tosset 🙂 Den opskrift snupper jeg lige 🙂
Haps haps.. Nam nam. Bare kom an sommer, nu kan jeg spise i hjemme hver dag. Og det blir FANTALASTISK ( som tigerdyret siger)
Haha – vi spiser også is stort set på daglig basis her i det fantastiske sommervejr 🙂
What is lakris?
It’s licorice 🙂