Nem og lækker opskrift på hjemmelavet guf – med jordbær og lakrids

God og nem opskrift på hjemmelavet guf med jordbær eller lakrids til isvafler og is

130

076

099 Indspilning i fuld skærm 24-05-2015 112436

Her kommer en nem, hurtig og meget god og lækker opskrift på hjemmelavet guf med både jordbær og lakrids.
Jeg er typen, der køber en gammeldaws isvaffel ene og alene for at kunne bede om ekstra guf – også gerne i bunden af vaflen. Præcist lige som når jeg kun gafler amerikanske pandekager over på tallerkenen for at spise sirup.

Derfor har jeg også eksperimenteret en del for at finde frem til den helt perfekte opskrift på hjemmelavet guf – hvilket jeg nu mener, at jeg er nået frem til.

Jeg har både lavet den helt traditionelle lyserøde guf med jordbærsmag – og så har jeg også kastet mig ud i en nymodernes variant med lakrids – som er blevet overraskende god.

Anledningen var denne gang, at jeg fik lov at smage på Carte d’Ors nye varianter – og som sagt: ingen is, uden guf her på min matrikel 😉

052

045

128

Carte d’Or byder i denne sæson på 4 vanvittigt lækre varianter – og herhjemme har vi hver vores favorit!
Der er Strawberry – en helt klassisk jordbæris men med masser af smag – som lige passer til min lille Fidus, der elsker jordbær. Så er der Praline – som vel bedst kan beskrives som en is med en fantastisk smag af nutella – hvilket passer min slikglade mand. Trutten fandt sit perfekte match i deres Creme Brulé – som minder rigtig meget om en nougat is – måske en smule mere sød i det. Min favorit derimod, er ubestridt deres Salted Caramel – hvilket jeg næsten havde gættet mig frem til helt fra start. Den har masser af blød karamel i isen – og så lige et lille twist af salt, så den ikke bliver alt for sød.

Vi satte Strawberry og Praline sammen med den klassiske jordbærguf – mens Creme Brulé og Salted Caramel fik den lækre lakridsguf.

Opskrift på hjemmelavet guf

Det skal du bruge:

  • 100 g æggehvider (enten pasteuriserede eller fra økologiske høns, så du undgår salmonella)
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • Jordbær, lakridspulver eller hvad du ellers ønsker at blande i din guf

Sådan gør du:

  • Bring vand og sukker i kog og lad det koge et par minutter, indtil sukkeret er helt opløst.
    Køl derefter massen af i ca. 5-10 minutter.
  • Pisk æggehviderne kraftigt og hæld sukkerblandingen i i en tynd stråle. Pisk herefter blandingen i ca. 5-10 minutter for at få en lækker og luftig guf.
  • Nu kan du blande det i din guf, som du gerne vil have, den skal smage af. Jeg delte portionen i to, og puttede ca. 2 tsk lakridspulver i den ene, mens jeg i den anden puttede et par spsk jordbærpuré (ca. 10 jordbær – friske eller frosne – koges med en spsk sukker indtil de er most ud, hvorefter de moses eller blendes med en stavblender).
  • Herefter røres der godt, og blandingen sættes på køl – hvis du da kan vente så længe med at spise den 😉
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *