God og nem opskrift på hjemmelavet gløgg

God og nem opskrift på den bedste hjemmelavet gløgg

030  070
God og nem opskrift på den bedste hjemmelavet gløgg med rødvin og ekstrat
078
168
215

Opskrift på hjemmelavet gløgg er både god nem og utrolig let at lave. Den er baseret på hjemmelavet gløggekstrakt eller gløggessens og er bl.a. lavet på snaps, portvin, rødvin og en masse gode krydderier.

Det er på høje tid at komme i gang, hvis du gerne vil forsøge dig med en og og nem opskrift på hjemmelavet og rødvinsgløgg her til jul. Det er slet ikke så svært, som man måske tror – det gælder bare om at være ude i god tid, så din gløggessens kan stå og trække og få alt saft og kraft ud af de tilsatte krydderier.
Hvis du går i gang nu, har du allerede din gløgg klar om en uges tid, så det er lige i tide til 1. søndag i advent 🙂

Opskrift på hjemmelavet gløgg:

  • 1 stor juleøl (eller 2 almindelige)
  • 400 g rørsukker (erstat evt. 100 g med brun farin)
  • Saft af 1 appelsin
  • 1 økologisk appelsin i skiver
  • 1 økologisk citron i skiver
  • 5-6 stjerneanis
  • 5 kanelstænger
  • 2 vanillestænger
  • 2 tsk nelliker
  • 1 tsk hel allehånde
  • 5 cm frisk ingefær skåret i skiver
  • 1 spsk kardemommefrø (grøn – ikke sort)
  • 1 dl rom – gerne mørk
  • 1,5 dl snaps
  • 3,5 dl portvin
  • God rødvin – jeg brugte Spier Vintage Selection
  • Smuttede, hakkede mandler
  • Rosiner – evt. lagt i blød i portvin eller rom

Sådan gør du:

Når du skal i gang med denne opskrift på hjemmelavet gløgg, skal du koge øl og sukker ved lav varme til en sirup og kom derefter alle krydderier i. Jeg knuser stjerneanis, allehånde og kardemomme i en morter, og vanillestængerne flækkes og alle vanillekorn tages ud med en kniv, hvorefter både stænger og vanillekorn tilsættes.
Herefter tilsættes appelsinsaft samt skiver af både citron, appelsin og ingefær.
Lad det stå og småsimre i ca. 5 minutter, hvorefter gryden tages af varmen og siruppen køles af.
Når den er fingervarm tilsættes rom, snaps og portvin, hvorefter essensen hældes på skoldede glas der evt. først er skyllet i atamon.

044

Lad det trække i 1-2 uger – jo længere dets bedre. Herefter sier du det og hælder det på flasker, der også er skoldede og evt. skyllet med atamon. Nu har du din gløggessens eller gløggekstrakt, som faktisk sagtens kan holde sig helt til næste jul.

Når du skal lave gløggen, skal du blande din gløggessens op med rødvin – jeg bruger ca. forholdet 1 dl essens til 3-4 dl rødvin. Dvs der skal bruges 2 dl essens til en flaske rødvin.
Du skal langsomt lune blandingen i en gryde, og det må endelig ikke komme op at koge.
Til sidst tilsætter du smuttede, hakkede mandler samt rosiner som med fordel kan lægges i blød i rom eller portvin et døgns tid forinden – og voila, nu har du god og lækker gløgg.

075

Jeg lover dig, at den er SÅ meget bedre end det søde klistrede stads, du kan købe færdiglavet i supermarkedet. Du kan tydeligt smage alle de intense krydderier, og det dufter simpelthen bare af JUL!

Det gode ved denne opskrift er, at så snart du har lavet selve essensen, så er det lige så hurtigt at servere hjemmelavet gløgg som de færdigproducerede varianter – og derfor er det let at gå til, når du får gæster.

Vi har allerede nydt sæsonens første glas og jeg tror snart, vi skal have lunet endnu en omgang sammen med lækre æbleskiver 🙂

223

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *