Drivhusdrømme – status på vores drivhusprojekt

Jeg har vist drømt om et drivhus ca lige så længe, som jeg har været haveejer. Så snart man bliver bidt af have-billen, og pludselig lever livet som havedame, med alt hvad dertil hører af træsko, jord under neglene og hyppige haveskolebesøg, så får man unægtelig også trang til et drivhus.
Det fik jeg i hvert fald!

Vores baghave har længe trængt til en ordentlig overhaling, og det har af samme årsag heller ikke været et sted, vi har opholdt os særlig meget – hvilket jo er helt skørt, når vi har en kæmpestor baghave med masser af sol.

I efteråret rev vi et forfærdelig gammelt haveskur ned, vi fik fældet to 30 m høje lærketræer, og så fjernede vi det gamle faldefærdige hegn. 
Min mand har sammen med min far og svigerfar knoklet med at bygge et helt nyt hegn som oven i købet fungerer som et støjhegn. Vi bor ud mod en befærdet vej, og det har gjort en kæmpe forskel på støjniveauet i baghaven.
Vi søgte længe efter nogle flotte støjhegn, men så endte min mand altså med et hjemmelavet støjhegn, og vi er SÅ glade for resultatet!

Senere i dag kommer der en anlægsgartner og fræser hele græsplænen op og anlægger en fin ny græsplæne – helt plan, og helt uden mos – og så kan I jo nok forstå, at vi bare mangler drivhuset som prikken over i’et? 😉

Vores gamle baghave – med det forfærdelige haveskur, det faldefærdige hegn og de grimme lærketræer i baggrunden

 

Haven med det nye støjhegn og det kommende drivhus – her er vi så småt gået igang med græsplænen, som skal fræses op, planeres og plantes med nye græsfrø.

Vi er heldigvis i fuld sving, og i påskeferien var anlægsgartneren faktisk forbi for at tage de første spadestik til projektet. 
Han fik gravet ud til fundamentet og lagt fliser, så alt var helt klart til drivhuset. Jeg har længe overvejet, hvilke fliser man skulle bruge til gulvet i et drivhus. Jeg besluttede mig for at bruge gamle mursten til drivhusgulvet og dem har jeg gennem et års tid opkøbt via Den Blå Avis.

Hvilke fliser til gulvet i et drivhus?

Vi havde på forhånd besluttet os for at betale os fra projektet. Med tanke på hvor dårlige vi er til at samarbejde om at få samlet et IKEA skab, så ville de penge være givet rigtig godt ud 😀
Desværre sprang montøren fra i 11. time pga sygdom – og derfor endte vi alligevel (eller, nu siger jeg godt nok VI – men det er udelukkende min mand, der knokler på det) med at gå i gang godt hjulpet på vej af min svoger.
Og det skulle vi måske nok i virkeligheden ikke have gjort 😀 – status er i hvert fald pt, at et eller andet i processen ikke er monteret rigtigt – og derfor skal en stor del af det nu afmonteres, indtil vi finder frem til fejlen… Det tager tid, det er frustrerende og det er spild af kræfter!

Men altså; hvis alle andre kan, så kan vi vel også 😀 – og til gengæld kan vi allerede nu tydeligt se, hvor flot det bliver i haven med det drivhus. Det er så tilstrækkelig stort, at vi også planlægger at spise frokost derude, tage en lille lur – og så drømmer børnene om at få dværgvagtler derude. 
Så nu skal vi bare liiiiiige i mål 😀 – er der mon nogen af jer, der selv har monteret jeres drivhus? 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *