Min opskrift på kanelsnegle er nok noget nær den bedste opskrift på kanelsnegle, du kan finde, hvis du søger på god opskrift på kanelsnegle.
Den er snasket, blød og så er det en opskrift på kanelsnegle med marcipan, så det er lidt en luksusudgave.
De er et fantastisk makkerpar sammen med min opskrift på fødselsdagsboller.
I slutningen kommer der endda en opskrift på kanelsnegle der er koldhævet – eller, dvs. hvordan du kan bruge den samme opskrift til at lave koldhævede kanelsnegle – og også hvordan du kan fryse de ubagte kanelsnegle, så du bare nemt kan smække dem i ovnen, hvis du pludselig får gæster og gerne vil servere gode hjemmebagte kanelsnegle.
Opskrift på kanelsnegle – ca. 8 stk
Ingredienser – dejen
- 50 g gær
- 1 dl mælk
- 1 lille tsk salt
- 0,5 dl sukker
- 100 g smør – smeltet
- ca. 5 dl mel
Ingredienser – fyldet
- 100 g smør
- 1,5 dl brul farin
- 2 spsk kanel
- 1 tsk kardekomme
- 100 g marcipan – revet på et groft rivejern
Sådan gør du
Lun mælken uden at den bliver alt for varm og rør gæren ud i mælken, til den er helt opløst.
Tilsæt derefter salt, sukker og rør det afkølede smør i.
Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt – dejen skal ikke klistrer, men put endelig ikke mere mel i end nødvendigt.
Nu sætter du dejen til hævning et lunt sted i en times tid, og imens kan du så kaste dig over fyldet.
Put brun farin, kanel, kardemomme og smør i en gryde og smelt det over mellem varme. Rør godt, så det ikke brænder på.
Tag det af varmen, og put den revne marcipan i, når det er kølet lidt af.
Rør det hele godt sammen, og lad det stå, til dejen er færdig med at hæve.
Ælt dejen igennem og rul den ud, så den er ca. 32 cm lang. Dejen skal være så tynd som mulig, uden at der går hul på den. Den udrullede dej skal ligge foran dig så den lange led ligger vandret.
Fordel fyldet på dejen og sørg for at den kommer helt ud til kanterne i begge ender. Til gengæld gør må du gerne lige lade den sidste centimeter i toppen være uden fyld.
Nu tager du fat i dejen nederst og begynder at rulle. Det er vigtigt, at den rulles stramt sammen mod toppen – og du skal hele tiden køre hænderne fra den ene side til den anden, mens du ruller for at sikre dig, at den bliver rullet stramt sammen.
Når du har rullet den sammen helt op til toppen, hvor du lige har en kant uden fyld, så trykker du den forsigtigt sammen, uden at den bliver trykket flad.
Nu skærer du den ud i 8 lige store skiver, som du sætter ned i en springform, som du enten har foret med bagepapir eller smurt med smør.
De står ikke helt tæt i starten – men de skal nok hæve op, så de til sidst fylder hele formen.
Sæt dem til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter, og bag dem herefter i ca. en halv time ved 185 grader.
De skal være let gyldne – men endelig ikke for mørke.
Til sidst kan du vælge at pynte dem med glasur – eller spise dem helt natural, og selvom de er klart bedst, når de er lune og nybagte, så er de altså også helt fantastiske på andendagen.
Kan man fryse ubagte kanelsnegle?
Ja, du kan godt fryse ubagte kanelsnegle! Læs her, hvordan man gør.
Hvis du gerne vil kunne servere nybagte kanelsnegle uden at skulle stå i køkkenet lige inden, så har jeg et lille trick, som jeg selv benytter mig af.
Især hvis vi får gæster til brunch – eller hvis vi gerne bare vil have kanelsnegle til morgenmad i weekenden.
Når sneglene er sat ned i springformen og stillet til hævning nøjes jeg med at lade dem hæve 10 minutter, før jeg stiller hele formen med sneglene i fryseren.
Aftenen inden de skal bages, (ca. 12 timer i forvejen) tager jeg dem op af fryseren og stiller dem i køleskabet natten over.
Om morgenen tager jeg dem ud af køleskabet og lader dem hæve færdig på køkkenbordet i ca. 20-30 minutter, hvorefter jeg bager dem helt almindeligt i ovnen. Nogle gange skal de lige have et par minutter ekstra i ovnen – men det er ret let at vurdere ud fra hvor gyldne de er.
Det er genialt at kunne fryse ubagte kanelsnegle på den måde. Det fungerer altså rigtig fint, selvom jeg godt ved, at der er lidt delte meninger, om man kan fryse ubagt gærdej.
Opskrift på koldhævede kanelsnegle
Hvis du gerne vil bruge det som en opskrift på kanelsnegle der er koldhævet, så nøjes du i stedet med at bruge 25 g gær, og så sætter du dejen i køleskabet, når kanelsneglene skal til at hæve i formen. På den måde bruges den samme opskrift på koldthævede kanelsnegle bare med et par få ændringer.
Så lader du dem hæve i køleskabet natten over – eller ca. 12 timer. Du tager dem ud og lader dem hæve 30 minutter på køkkenbordet, hvorefter du bager dem som i opskriften.
På den måde kan du lave dem helt klar om aftenen og så nyde de friskbbagte koldhævede kanelsnegle næste morgen.
Hej, jeg skal bage ca. 50 kanelsnegle, har planer om at putte dem i de store muffins forme, og fryse dem ubagte ned, og følge din vejledning.
Er det så 25 eller 50 gr. gær pr. portion, jeg skal bruge, når de skal fryses ubagte?.
Hanne🌞