Opskrift på verdens bedste pizza

God opskrift på tomatsauce - eller tomatsov til pizza

God opskrift på pizza - opskrift på verdens bedste pizza både pizzadej og pizzasauce

God opskrift på pizzadej - giver en meget sprød pizzabund

 

Nem og hurtig tomatsovs til pizza

Her får du en opskrift på pizza – verdens bedste pizza! Der er både en opskrift på en sprød pizzabund og en opskrift på en god pizzasovs – så kan du selv beslutte dig for, hvad din pizza skal fyldes med af gode sager.

Nu hvor vi er ankommet til Italien – landet der er bygget på pasta og pizza tænkte jeg, at det var meget passende med sådan en opskrift 😉
Vi har en efterhånden helt fast fredagstradition med hjemmelavede pizzaer og derefter blandselvslik – som jeg tidligere har nævnt her, mens vi alle 4 hygger med en film i sofaen. Fidusen dækker op med madrasser, puder og dyner, og ofte ender vi faktisk også med at spise pizzaerne foran fjernsynet.

Der skal endelig ikke laves om i planerne, og min mand og jeg har efterhånden begge fredet vores fredag, som byder på hjemmehygge – så alt kører på helt samme måde fredag efter fredag. Det er også altid den samme opskrift på pizza vi benytter – man skal ikke lave om på noget, der fungerer perfekt 😉

Det eneste, der varierer fra uge til uge er fyldet på vores pizzaer. Jeg ELSKER den italienske klassiker tonno e cipollo – som er tun fra dåse, løg i tynde skiver, oliven og masser af bøffelmozzarella og peber. Jeg ved det, den lyder ikke just som den bedste kombination, men jeg lover dig, at du vil elske den.

Min mand har en forkærlighed for gorgonzola, kartoffel, en god bacon og rosmarin – og børnene holder sig oftest til noget pepperoni, majs og skinke.

Men typisk går vi i løbet af ugen og planlægger, hvad vi skal have på pizzaen – og det er altså lidt hyggeligt.

Dejen og saucen derimod, den er den samme hver uge. Jeg har nemlig fundet frem til – og fintunet gennem en del år efterhånden verdens bedste pizzadej som er en garanti for en sprød pizzabund – og den lækreste mest smagsfulde pizzasauce.
Og nu deler jeg min opskrift på pizza her på bloggen – der er pizzakærlighed nok til os alle ♥

Til gengæld vil jeg rigtig gerne have jer til at dele jeres yndlingstopping på pizzaer, så vi kan inspirere hinanden lidt – hvad er din ultimative yndlingspizza mon?

God opskrift på tomatsauce - eller tomatsov til pizza

Opskrift på pizza – pizzadej – til 4 pizzaer

Ingredienser:

 • 4 dl lunkent vand
 • 4 g gær (yes – ikke mere!)
 • 8 spsk smagsneutralt olie
 • Ca. 500 g durummel tipo 00
 • Ca. 250 g hvedemel
 • 4 tsk salt
 • 1 spsk sukker

Sådan gør du:

 •  Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter durummelet, mens du rører rundt
 • Herefter tilsættes salt, sukker og olie
 • Nu tilsætter du lidt efter lidt hvedemelet – det er slet ikke sikkert, du behøver det hele. Dejen skal være fedtet, og det er klart bedst at bruge for lidt frem for for meget mel.
 • Nu skal der æltes godt igennem. Virkelig godt igennem. Du skal meget gerne ælte dejen i ca. 10 minutter.
 • Herefter delen du dejen i fire lige store dele, som du pakker ind i vita vrap og stiller ind i køleskabet.
 • Nu skal dejen hæve – min. 24 timer, men den kan faktisk holde sig en hel uge i køleskabet.

Når dejen skal bruges, så plejer jeg at flade den ud på et meldrysset bord – herefter holder jeg den op i luften i den ene kant, så den trækker sig selv længere nedaf. Derefter tager jeg fat i dejen på den anden led og gør det samme – det fortsætter jeg med, til den har trukket sig selv stor og fin (lidt ligesom på pizzarierne – min teknik er bare ikke helt så elegant 😀 ) – og så bruger jeg hænderne til lige at få den så nogenlunde rund, når den ligger på bagepapiret til sidst. Det gælder virkelig om at få den så tynd som muligt uden at skulle ælte rundt i den, og så skal den naturligvis være lidt tykkere rundt i kanten.

Tips til at bage pizzaen, så den får en sprød og lækker bund og skorpe:

Når du har fulgt min opskrift på pizza og pizzaen skal bages i ovnen, plejer jeg at lægge pizzastenen ind på en rist i den nederste del af ovnen. Jeg tænder op for allerhøjeste temperatur og lader stenen stå i ovnen i en time. Lige inden pizzaen skal ind, sætter jeg ovnen på undervarme – men stadigt højeste temperatur. Jeg lægger pizzadejen på et stykke bagepapir oven på bunden af en bradepande, inden jeg putter fyld på – og så er det nemt at hive bagepapiret – og pizzaen – direkte fra bunden af bagepladen og over på pizzastenen. Har du ikke en pizzasten, så kan du med fordel bruge bunden af en bageplade i stedet – så skal den også være i ovnen i en time først, så den bliver lige så varm som pizzastenen.

Efter 2 minutter, bruger jeg en paletkniv til at løfte pizzaen en smule, så jeg kan hive bagepapiret ud, og så giver jeg den 4 – 6 minutter mere i ovnen direkte på stenen – dvs. 6 minutter i alt – derefter er den færdig. Tricket med en god pizza er at holde igen med fyldet, så man kan nøjes med en tynd bund – og så behøver den ikke længere tid i en brandvarm ovn for at få den der helt sprøde, knasende skorpe.

Opskrift på verdens bedste pizzasovs

Ingredienser:

 • 1 dåse gode flåede tomater (jeg køber oftest cherryblommetomat på dåse)
 • 1 lille dåse tomatpuré
 • 1 hakket løg
 • 2-3 fed hakket hvidløg
 • 1 tsk. hvidvinseddike
 • 2-3 tsk. sukker
 • Masser af frisk basilikum (jeg bruger gerne en hel af de planter, man køber i supermarkederne)
 • Lidt salt, peber, oregano og en smule chili

Fremgangsmåde:

Svits løg og hvidløg let i en gryde ved middelhøj varme. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og bring det i kog, mens du rører i saucen. Når det koger, sænker du varmen, så det fortsætter med at småsimre – og så lader du det stå i 2-3 timer, hvor du bare skal røre i det en gang i mellem.

Vær varsom med både hvidvinseddiken og sukkeret – det skal smages godt til, så det får en perfekt balance mellem det syrlige og det søde – men så bliver saucen også helt perfekt.

Du må endelig ikke putte for meget sauce på din pizzabund – hvis du gerne vil sikre, at den bliver sprød og lækker. Til gengæld er denne pizzasov simpelthen så smagsfuld, at du heldigvis heller ikke behøver ret meget.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *