Drop fredagsslikket for at redde liv

Reklame – i samarbejde med UNICEF

Fredagsslik.
Mon ikke det næsten er en fast bestanddel af de fleste danske børnefamilier? Fredagsslik i skålen, Disneysjov i fjernsynet og familiehygge for alle pengene!
For 48 kr sådan mere præcist.

48 kr er nemlig det gennemsnitlige beløb en helt almindelig dansk børnefamilie bruger på fredagsslik, og det rammer vi nok egentlig også meget godt hjemme hos os. Børnene må blande 100 g hver – det er for 24 kr tilsammen. Nogle uger springer vi voksne over – andre uger springer vi på, og så får vi nok til gengæld også for lidt mere end 12 kr hver…
For de 48 kr kunne jeg også have købt en cafélatte med et ekstra shot espresso på en gennemsnitlig københavnsk café. Jeg kunne have købt 2 bakker kirsebær i Netto eller et stykke af den der vanvittigt gode cheesecake på mit yndlingssted på Østerbro.
48 kr rækker i virkeligheden ikke ret langt, og det er typisk ikke livsnødvendigheder, man får for det beløb her i Danmark.
(Spørger du mine børn er de dog muligvis ikke helt enige 😀 Fredagsslik er nemlig særdeles vigtigt i vores familie. Det er en fast bestanddel af vores fredag, og det er klart noget af det, de allermest forbinder med vores fælles hygge fredag aften.)For 48 kr kan du også købe livsnødvendig behandling til 5 spædbørn i et helt døgn i Afrika. FEM spædbørn! Den lader vi lige stå et øjeblik…

Vores usunde, unødvendige om end hyggelige indhold i slikskålen kan byttes ud med den mad og behandling, der er afgørende for om de 5 spædbørn kan overleve eller ej i et helt døgn. Og faktisk er det normalt tilstrækkeligt at give dem den livsnødvendige mad i 3 uger for at sikre, at de overlever.

Det er jo helt vanvittigt at tænke på, når man sådan sætter det op overfor hinanden. Det sætter tanker i gang, det sætter ting i perspektiv – det giver stof til eftertanke!

Lige nu er der en kæmpe sultkatastofe i flere afrikanske lande pga en massiv tørke, der efterhånden har varet i ekstrem lang tid. Mange forældre er ligefrem nødt til at vælge, hvilke af deres børn, der kan få mad – for der er simpelthen ikke nok til alle…
Klip til Danmark og forestil jer samme scenarie blot med fredagsslikket “beklager børn, i aften er det kun én af jer, der kan få slik…” det ville udløse et ramaskrig, og her taler vi blot om slik. Tænk at andre forældre et andet sted i verden er tvunget til at træffe et sådan helt umuligt valg…

UNICEF opfordrer derfor alle danske familier til at droppe fredagsslikket i aften og i stedet sende de 48 kr af sted til de børn, der sulter. Det kan du gøre nemt og hurtigt ved at sende en SMS med teksten SLIK til nr 1900.

Det fine ved kampagnen er også, at den i høj grad lægger op til en rigtig god snak med dine børn – hvis de er gamle nok til det. Jeg viste mine børn nogle videoer fra Somaliland, som UNICEF har lavet i samarbejde med bl.a. dygtige Rasmus Brohave, som er en kendt youtuber (dine børn kender ham helt sikkert! 😀 ), og de gav et skræmmende godt indblik i, hvad pengene helt præcist går til – og hvor stor en forskel de kan gøre for de børn der sulter.
Du kan finde videoerne lige her – det er de tre nyeste videoer.

Derefter tog jeg en snak med børnene, om hvordan vi kan hjælpe – og det krævede knapt to sekunders betænkningstid fra min søn, så havde han opgivet sit fredagsslik. Min datter, som er to år yngre, kunne i starten ikke helt forstå, hvordan slik dog kunne hjælpe når man var ved at dø at sult 😀 – men da hun forstod sammenhængen, så var der heller ikke skyggen af tvivl hos hende – og begge børn har derudover hentet 48 kr hver fra deres sparegrise, som de også gerne vil sende af sted.

En gang i mellem er det sundt med lidt perspektiv, når man går rundt i sin egen lille trygge boble her i Danmark – og jeg kan mærke, at den snak har været rigtig god at tage med mine børn.

Jeg håber sådan, at I også har lyst til at droppe fredagsslikket i en god sags tjeneste – send en SMS med teksten SLIK til 1900 – så hjælper I også!

I kan også hjælpe med at sprede budskabet – der samles nemlig også på karma, kærlighed og gode tanker – læg et billede på instagram med et hjerte – og brug #hjertertilafrika #givditfredagsslik #unicefdk med en opfordring til at give 48 kr ved at sms’e SLIK til 1900.

Smid også gerne en kommentar til indlægget her, hvis I har sendt en SMS af sted, så det kan inspirere andre – gode gerninger har det nemlig heldigvis med at smitte ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *