Anbefaling af gode børnebøger

Bøger er (heldigvis) en stor del af vores børnefamilie, og jeg ELSKER det!
Jeg har, lige siden børnene blev født, læst godnathistorie for dem hver eneste aften, og i takt med at de er blevet ældre, er der pludselig flere og flere muligheder på hylderne.
Min søn på 8 år er allerede en meget habil læser, og han læser løs i både skolen og herhjemme, så det kan være svært at følge med i forhold til at finde nye bøger til ham.

Harry Potter læser jeg højt for ham. Han vil egentlig gerne læse selv, så det kan gå lidt stærkere – men eftersom han ikke længere gider, at jeg læser højt for ham til godnathistorierne, så savner jeg det altså lidt, og jeg har derfor fået ham overbevist om, at vi læser det sammen 😉
Du kan forøvrigt læse min anmeldelse af de smukke illustrerede Harry Potter bøger her – vi venter spændt på 3. bog i serien 🙂

Han har netop læst et par rigtig gode bøger, som jeg kommer med anbefalinger af på bloggen snart, men derudover kunne jeg altså virkelig godt bruge noget inspiration!
Han læser alt – fantasy genren trækker dog en del i ham, men bøger som Kaptajn Bimse og Goggeletten, Karmaboy, Kaptajn Underhyler, Mio min Mio, Brødrene Løvehjerte osv. er også et hit.

Jeg er simpelthen helt fantastisk glad for, at han har arvet min kærlighed til bøgerne. Sidste år ved juletid, fik han en bog i julegave (den serie skal jeg nok fortælle mere om snart, for den er altså virkelig anbefalelsesværdig!), og da vi kørte hjem fra Jylland, begyndte han at læse i den – pludselig udbryder han begejstret fra bagsædet “mor, det her er jo ligesom at se en film, bare meget bedre – for her har man alle billederne inde i sit eget hoved” – jeg var jo næsten ved at knibe en tåre af ren stolthed og glæde der ♥

Men nu er (luksus)problemet så at få fodret ham med bøger, der kan fange hans interesse, som ikke er alt for hurtige at læse – men som stadigt rent mentalt passer til en dreng på 8 år.

Så jeg håber, du kan hjælpe lidt her; hvilke bøger har dine børn læst for nyligt -eller har fået læst højt, som var et hit for dem?

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Min dreng på 8 læser også vandvittigt meget. Han læser meget om taekwondo, Kina, faktuel historie, og så mærkelige fantasybøger han låner på skolebib. Og så elsker han serier. Han er pt igang med tredje bog i harry Potter serien (jeg får desværre ikke lov at læse med ham 😨😂) Inden den var han ret vild med serien om Hansi Hanegal, særligt mord i ketchupfabrikken (måske fordi han er stor fan af illustratoren han har haft glæde af at møde) Den er altså ret sjov, med humor på mange forskellige planer. Inden den læste han nogen af ant boy.

 • Percy Jackson bøgerne er fantastiske. Jeg ved ikke om din dreng allerede er til fantasy, men ellers bliver han det helt sikkert. Bøgerne er egentlig til den lidt ældre dreng, men hvis han allerede i 2. klasse kan læse Brødrerne Løvehjerte, tænker jeg, at han snart kan give sig i kast med bøgerne og ellers er det i hvert fald nogle, du selv kan læse for ham for at sætte ham i gang. Jeg fik min brors børn til at læse igen (de rørte ikke bøger) ved at stikke dem 100 kr, hvis de kunne fortælle mig, hvordan den første bog endte. Nu har den ældste læst 6 percy Jackson bøger samt er startet på den nye serie (med samme helte). Rick Riordan har skrevet bøgerne – god fornøjese!

 • Serien om Dr. Zakarov af Kasper Hoff er et hit hos min 8-årige søn.

  Til højtlæsning har bøger af Thorstein Thomsen hittet, f.eks. ‘Min skaldede morfars godnathistorier’, ‘Pigen fra Troldehøj’ samt ‘Fortællinger om Frede’ hittet hos børn og forældre.

  Ellers kan ‘August går i glemmebogen’ og ‘August tager billetten’ af Erik Barfoed også anbefales.

  Mere letbenet er Lars Daneskovs bøger om drengen Anton. Den første hedder ‘Tro, håb og gongonzola’

  For tiden læser vi ‘Elise og den brugte hund’ af Bjarne Reuter.

  Jeg tænker mig at mine drenge snart er klar til ‘Artemis Fowl’ af Eoin Colfer. Selvsammen forfatter har skrevet en rigtig skæg bog, der hedder ‘Historien om morderheksen’.

  God læselyst 🙂

 • Træhule-serien af Andy Griffiths. Min søn på 7 år elsker dem. Vi har dem på engelsk, men mon ikke den danske oversættelse er også er god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *