Nem opskrift på fantastisk gode hjemmelavede frikadeller

God opskrift på frikadeller

God og nem opskrift på frikadeller

Hjemmelavede frikadeller – det er sådan ca. noget af det bedste, vi kan servere herhjemme for både børn og voksne, og i dag kommer jeg med en god og nem opskrift på frikadeller, som jeg garanterer, der vil være et kæmpe hit hos hele familien!

Jeg har brugt en del år på at finde frem til og finpudse den helt rigtige og ikke mindst helt perfekte opskrift på frikadeller.
Du ved, de helt klassiske hjemmelavede frikadeller, som vi alle kan huske fra vores egen barndom – ikke noget med revne grøntsager, linser eller bønner her! 😉

Jeg har faktisk fundet ud af, at noget af det allervigtigste for at finde frem til en god frikadelle er mængden af salt, derudover kræver det æg, løg, mel, mælk, peber, og naturligvis hakket svine- og kalvekød.

Og for at spare dig for den langsommelige proces med at spise dig igennem et hav af forskellige opskrifter, så deler jeg min med dig i dag – det var så lidt! 😛

Opskrift på frikadeller – til ca. 4 personer

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket svine- og kalvekød – gerne økologisk
  • 2 æg
  • 1 stort løg eller 2 små
  • 9 g salt – intet mere, intet mindre
  • Lidt peber
  • 3 spsk mælk
  • ca. 5 spsk mel

Sådan gør du:

Rør saltet ud i det hakkede kød og tilsæt lidt peber.
Hak løg og æg med en stavblender eller i en minihakker. Løgene hakkes fint eller groft alt efter smag – da mine børn ikke er fan af løgstykkerne, blender jeg det hele fint. Fordelen ved at blende løg og æg, er at du slipper for øjne der løber i vand mens du hakker løg – men især også at æggene bliver dejligt luftige, når du bagefter rører dem i farsen.

Æg og løg røres ud i farsen, hvorefter du tilsætter 3 spsk mælk, der også røres ud. Nu skal du tilsætte mel, indtil farsen er god fast, så der kan formes frikadeller. Jeg bruger ca. 5 spsk. mel, men det afhænger lidt af størrelsen på dine æg, hvilket kød du bruger osv. – så du er nødt til at prøve dig lidt frem.

Når du har rørt melet i, har farsen godt af at stå i køleskabet en halv times tid og trække, før du går i gang med at stege – men er tiden knap, så kan du sagtens springe det over.

Du tager en stor pande, putter en god klat smør og en god sjat raps- eller majsolie på, og sætter den på mellemhøjt blus.

Når smørret er smeltet, former du frikadellerne med en ske og din ene hånd – der skal ca. være 18-20 stk af denne opskrift.
Når du har formet en kugle af farsen, lægger du den på den varme pande, og trykker den lidt flad med skeen.
Du skal få lavet alle frikadellerne forholdsvis hurtigt, så de første ikke ender med at brænde på, før du er færdig (og ellers skal du i hvert fald sørge for at vende de første undervejs).
Min kogeplade går op til 12, og jeg har den på 9, når jeg steger frikadellerne – så får de en sprød stegeskorpe uden at blive helt tørre indeni.
De skal have en brun, sprød overflade – men selvfølgelig ikke være sorte.
Når de er det på den ene side, vender du dem og skruer en anelse ned for blusset, mens de steger færdigt på den anden side.

Når frikadellerne er færdige, tager du dem af panden, og så kan de serveres med fx denne opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat, nye danske kartofler eller fx også på et godt stykke rugbrød.
Velbekomme ♥

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *