Opskrift på lækker hjemmelavet kartoffelsalat

God og nem opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat

Hjemmelavet kartoffelsalat med sennep mayonnaise og creme fraise

opskrift på frikadeller og hjemmelavet kartoffelsalat

Hjemmelavet kartoffelsalat er næsten synonym med sommer, grill, frikadeller og god mad. Her får du noget nær verdens bedste opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat.

Forleden delte jeg min gennemtestede og helt fantastisk gode opskrift på hjemmelavede frikadeller, og I var flere, der efterspurgte min opskrift på kartoffelsalaten, der er med på billederne.
Det er min svigermor, der er ophavskvinden til den opskrift, men jeg har vredet armen rundt på hende og lokket den ud af hende og har allernådigst fået lov at dele den her på bloggen 😉

Faktisk er jeg oprindeligt ikke særlig vild med kartoffelsalat. Jeg synes hurtigt, det kan blive en særdeles tung og kvalm omgang, men det har min svigermor altså fået lavet om på med denne virkelig lækre opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat.

Jeg tror, at hemmeligheden ligger i, at hun putter lidt sennep i den – som giver det en dejlig skarp smag (uden altså overhovedet at være stærk), som er en god kontrast til mayonnaisen og creme fraisen.

Det siger næsten sig selv, at hjemmelavet kartoffelsalat lige smager en tand bedre, når den er lavet med nye kartofler som her – men du kan altså også sagtens bruge almindelige kartofler, når de nye ikke lige er i sæson.

Hjemmelavet kartoffelsalat - god opskrift

Opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat til ca. 4 personer

Det skal du bruge

 • 1 kg kogte (de må endelig ikke være overkogte – der skal være masser af bid i), kolde og pillede (eller skrabede/skrællede) kartofler, skåret i mundrette bidder
 • 2,5 dl creme fraise (jeg bruger 18% for en god fyldig smag, men du kan sagtens bruge en mindre fed udgave, hvis du ønsker det)
 • 3 spsk mayonnaise
 • 1 lille spsk dijonsennep (smag til – det kan sagtens være, du ønsker mere eller mindre)
 • Salt og peber
 • Purløg

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne med undtagelse af kartoflerne i en lille skål og smag til, indtil smagen er lige i vinkel. Mængden af sennep afhænger fx også af, hvilken mayonnaise, jeg bruger – og hvor fed min creme fraise er.

Hæld dine kartofler i den skål, de skal serveres i, og bland din dressing i kartoflerne. Vend det hele forsigtigt rundt, så kartoflerne ikke går i stykker.
Drys til sidst med masser af friskklippet purløg 🙂
Det er vigtigt, at dressingen først blandes med kartoflerne kort tid inden serveringen, da den ellers bliver lidt tynd og sjasket – du kan sagtens spise rester af kartoffelsalaten næste dag, men den er klart bedst, når du lige har lave den.

Server din hjemmelavede kartoffelsalat til fx disse hjemmelavede frikadeller, et lækkert stykke kød og en god salat eller en god grillet pølse.

Velbekomme! ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Ser lækkert ud….. Jeg bor i en lille by på Sicilien og kan ikke finde creame fraise (eller ymer) her … Kan man bruge yougurt i stedet for?
  Knus fra Sicilien og 36 gr ☀️

  • Åh der ville jeg gerne befinde mig lige nu! – hvordan er vejret hos jer?
   Fra min egen tid i Italien kan jeg huske, at jeg købte panna acida når jeg skulle bruge creme fraise – har I mon det?

   • Tak det vil jeg se om jeg kan finde 😂 Lige nu er kl 17.32 og vi har 39 gr … Næsten ikke til at holde ud 😂

 • Så fik jeg lavet, både frikadeller og kartoffelsalat, efter dine opskrifter her til aften. Og selvom de ikke var langt fra hvordan jeg normalt ville lave det, må jeg altså sige at de smagte bedre 😊 Så tak for opskrifter, dem vil jeg bruge fremover. Er glad for at jeg lavede dobbelt portion af frikadellerne, så vi har til frokost i weekenden. Skulle bare have gjort det samme med kartoffelsalaten 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *