Opskrift på spaghetti kødboller

opskrift på spaghetti kødboller
opskrift på spaghetti med kødboller og tomatsovs

En opskrift på spaghetti kødboller – den kendte klassiker fra Lady og Vagabonden med spaghetti, tomatsovs og kødboller – det er næsten et musthave, hvis du spørger mine børn. Her får du vores virkelig gode opskrift på spaghetti kødboller; den kendte klassiker.

Jeg kan godt mærke, at vi igen har fået en baby i huset, som langsomt skal begynde at spise med på vores aftensmad. Hvor vi de seneste år har bevæget os væk fra retter med hakket kød, (omend denne klassiske opskrift på hjemmelavede frikadeller dog stadigt er et stort hit) så har de i den grad fået et comeback herhjemme, fordi det ganske enkelt er noget lettere at spise for en lille baby.

Og ærlig talt; så nåede jeg i den grad at køre død i retter med hakket kød – det er trods alt begrænset, hvor mange forskellige variationer man kan opfinde, og vi kan vist godt blive enige om, at mange af dem er mere børnevenlige end lækre 😉

En af de ting, som dog er et kæmpe hit hos os alle – og som faktisk var en af de første retter, jeg serverede for min mand, lige da vi var blevet kærester 😀 er spaghetti kødboller eller spaghetti meatballs, som han plejer at kalde det.
Jeg har boet i Italien af flere omgange, og det er simpelthen en klassiker, som jeg altid har elsket, når den vel og mærke er lavet helt rigtigt.

I dag deler jeg derfor min opskrift på spaghetti kødboller – og så håber jeg, at den vil være et lige så stort hit hos både børn og voksne, som den er herhjemme ♥

Opskrift på spaghetti kødboller – pasta med tomatsovs og kødboller til ca. 4 personer

opskrift på pasta med kødbolle og tomatsovs
opskrift spaghetti meatballs

Det skal du bruge

Kødboller

  • 400-500 g hakket kød – jeg bruger halv kalv og flæsk, men det kan også være ren svinekød eller ren oksekød
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 1/2 dl rasp
  • 1 dl mælk
  • 1,5 tsk salt
  • Et godt skævt sort peber
  • Revet skal fra en halv citron (endelig ikke det hvide af skallen)
  • 3 spsk revet parmesan
  • Et par kviste friske krydderurter – fx timian, oregano, rosmarin eller basilikum

Tomatsovs

  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 hakket løg
  • 3 fed pressede hvidløg
  • Masser af frisk basilikum – jeg går all in om sommeren, når det kan plukkes i haven, og ellers køber jeg en stor potte i supermarkedet
  • Oregano – enten bladene fra et par friske kviste eller 1 tsk tørret
  • Et lille drys chiliflager
  • En spsk hvidvinseddike
  • 1-2 tsk sukker
  • Salt og peber

Jeg serverer det med pasta, masser af friskrevet parmesan, et godt brød og en tomatsalat

Sådan gør du

Tomatsovs

Du skal først sætte din tomatsovs over. Jo længere tid, den har mulighed for at stå at simre, jo mere smagfuld og kraftig bliver den nemlig – og det kan vi god lide!

Svits løg og hvidløg i en god sjat olie i en gryde. Når løgene begynder at blive gennemsigtige, tilsætter du de to dåser flåede tomater og skruer ned fra blusset, så det bare står og småsimer.
Tilsæt derefter chiliflager, oregano og hakket basillikum (jeg plejer faktisk bare at klippe stænglerne i stykker direkte ned i gryden).

Lad det stå og småsimre så længe som muligt.

Når du skal til at servere retten, smager du den til med hvidvinseddike, sukker, salt og peber, så du finder den helt rigtige balance, hvor du synes den smager skønt!

Kødboller

Jeg plejer at bruge min stavblender til at blende løg, hvidløg, æg, krydderuter og salt, som jeg herefter rører i det hakkede kød.
Hvis du ikke har en stavblender eller en minihakker, så kan du selvfølgelig også bare hakke løget på god gammeldags vis og rører tingene enkeltvis i farsen.

Herefter rører jeg revet citronskal, parmesan og mælken i farsen, og til sidst tilsætter jeg rasp indtil den har en god fast konsistens.

Hvis du har tid, så er det en god idé at lade farsen hvile i køleskabet en halv til en hel time for at den lige kan sætte sig, men det er altså slet ikke nødvendigt

Form farsen til små kødboller – jo mindre dets mere lækkert (synes jeg i hver fald) – de skal være markant mindre end fx frikadeller.
Jeg plejer faktisk bare at trille dem med hænderne – når de er så små, så hjælper det mig ikke rigtigt at stå med en ske.

Jeg steger dem allesammen i en pande – gerne halv smør, halv olie – og så ryster jeg panden jævnligt undervejs, så de triller lidt rundt og bliver stegt på alle sider.

Når de er ved at være færdige, sætter du din pasta over – og samtidigt hælder du din tomatsovs ud over kødboller i panden, så den kan tage smag fra kødbollerne og lige simre et par minutter i panden.

Server retten med pasta, masser af friskrevet parmesan og evt. et godt brød og fx en tomatsalat – velbekomme ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *