Utrolig stolt – over Danmarks første faglige netværk for bloggere

event

En gang i mellem må man gerne prale lidt – især når det er benhårdt arbejde, der langt om længe har båret frugt – og man er så stolt og glad, at man er ved at boble over – ikke?

Det er ikke så ofte, jeg fortæller om mit arbejdsliv her på bloggen, hvilket nok egentlig hænger sammen med, at meget af mit arbejde jo netop ER bloggen, og derfor tænker jeg, at du jo faktisk har et ret godt indtryk af, hvad det er, jeg render og laver?
Mit arbejdsliv består dog naturligvis i meget andet end at sidde og skrive blogindlæg – og heldigvis! 😉 For selvom jeg elsker at blogge (ellers havde jeg nok heller ikke gjort det i snart 8 år), så er der heldigvis også en masse alsidige opgaver forbundet med jobbet – og en af de opgaver (som så godt nok er ren pro bono) fortæller jeg lidt mere om i dag 🙂

Jeg er jo egentlig uddannet jurist, og jeg har også juridiske konsulentopgaver sideløbende med min blog – men altid opgaver med juridisk rådgivning, der udspringer af hele branchen omkring min blog og det netværk, jeg har opbygget her.
Jeg elsker de opgaver, og stod det til mig, så havde jeg også mange flere af dem. Jeg føler mig nemlig helt fantastisk heldigt at kunne kombinere juraen og den digitale kommunikation på den måde.

Qua min juridiske baggrund har jeg gennem længere tid – faktisk snart to år – arbejdet på at få skabt nogle gode rammer for alle de bloggere, der arbejder seriøst med deres blog og i højere eller mindre grad også tjener penge på den.
Vi bloggere står altid helt alene, mens alle andre i branchen er velorganiserede og har et stærkt bagland – hvadenten det er PR bureauer, store virksomheder, Forbrugerombudsmanden eller fx mediebureauer.
Vi har i den grad manglet et fælles ståsted – vi har manglet et sted, hvor vi kan sparre med hinanden, hjælpe hinanden, hvor vi kan få faglige input og vejledning – vi har simpelthen manglet et fagligt netværk for bloggere.

Gennem det meste af 2016 holdt jeg møder med forskellige mulige forbund, der kunne hjælpe os i processen, og til sidst lykkedes det at få forhandlet en aftale på plads med Dansk Journalistforbund, som nu har åbnet deres døre for os – og som kan hjælpe os med vores netværk. Det er en kæmpe anerkendelse af vores fag, at et forbund med så høj en faglig integritet byder os velkommen, og jeg er vanvittig stolt over at have været en del af det.
Undervejs har flere forskellige bloggere hjulpet, bidraget og kommet med input – og i torsdags kulminerede al vores arbejde så med det første event i netværket, som blev stablet på benene sammen med de bedste makkere – Dorte og Camilla.

Vi havde 3 seje oplægsholdere – som fortalte om blogsamarbejde fra hhv. bloggerens, bureauernes og virksomhedernes synsvinkel  og vi havde 40 meget engagerede bloggere med, som efterfølgende har sendt os de sødeste beskeder om initiativet og arrangementet – og langt de fleste har allerede joinet netværket.

Så jeg er virkelig stolt! Stolt og glad! Og jeg glæder mig helt vildt over, at vi får alvor for etableret blogging som et seriøst fag her i Danmark – for hold nu op, hvor er der mange dygtige, engagerede ildsjæle rundt om i det danske blogland, hvoraf mange har så mange unikke besøgende pr måned, at de kan gøre de fleste danske mediehuse misundelige 😉

Skulle du sidde som blogger og læse med og gerne vil høre mere om netværket, så smid endelig en besked i kommentarfeltet – så skal jeg nok sende dig mere info 😉

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *