Andre bloggeres bedste genbrugsfund

Reklame – i samarbejde med DBA

soegeresultater-for-oktober16-001

Jeg er glad for og stolt af at være omgivet af dygtige bloggere både professionelt men også privat. Flere af mine blogkolleger har med tiden formået at snige sig ind i mit privatliv – ja flere af deres mænd og børn har endda gjort det samme i hele min familie 😀
I forlængelse af mit indlæg om genbrugsguld og mine tanker om, hvorfor jeg selv køber genbrug, så tænkte jeg, det kunne være sjovt at stille samme spørgsmål til nogle af de inspirerende kvinder, jeg er så heldig at være omgivet af rent professionelt.
Vi har tilsyneladende alle meget forskellige tilgange til det med at købe genbrug – hvilket også tydeligt fremgår af DBAs undersøgelse – deres genbrugsindex – og derfor kan man også sagtens fange nogle gode fif fra andre, til når man selv skal på jagt. For der er virkelig mange gode fund derude til absolut rimelige priser.

Så jeg har bedt tre dygtige bloggere om at fortælle lidt om deres bedste fund – og om at dele lidt ud af deres gode tips og tanker bag købene.

oktober161

Dorte Bak – By Bak blog

Dorte er en særdeles dygtig og erfaren blogger, som jeg er så heldig at sparre med rent professionelt – og sludre med privat på ugentlig basis. Vores mænd og børn hygger sig også gevaldigt sammen, og vi har både været i Fårup Sommerland og Legoland sammen til stor glæde for hele flokken. Dorte er et af de mest eftertænksomme og empatiske mennesker, jeg kender, og det skinner også igennem i hendes blog.
Dortes blog er et indblik i hendes æstetisk fine univers, der emmer af personlighed og hygge – og som altid giver mig lyst til at shoppe pyntedimser og krybe under et tæppe på sofaen med en god kop kaffe. Hun skriver bl.a. om indretning DIY, opskrifter, familie og mode og hendes indlæg på bloggen er altid ledsaget af de smukkeste billeder.

bybak2

Hvad er dit bedste genbrugskøb?
Jeg har flere, men det køb, jeg værdsætter mest lige for tiden, er mit “hadeskab”. Det hedder det, fordi det er skævt og ustabilt, og mest af alt fordi min mand virkelig oprigtigt hader det. Jeg ELSKER det – det er fint at kigge på, har masser af sjæl og så er det praktisk med en dybde på bare 25 cm. Jeg har lige flyttet det ud i min salon, hvor det er perfekt til at have kvitteringer, farver og varelager i.

Hvorfor kan du godt lide at købe genbrug?
Jeg elsker genbrug fordi følelsen af at have noget unikt gør mig glad. Det behøver ikke være et kendt brand, derimod elsker jeg at finde noget lidt skørt, som giver personlighed i min indretning. At det så er langt mere bæredygtigt at genbruge end at nyoroducere er jo en giga bonus

Har du nogle bestemte ting, du er på udkig efter lige nu?
Jeg søger med lys og lygte efter nogle rosafarvede champagneglas, de bowleformede slags a la Mad Men

Har du nogle gode tips til andre, der gerne vil på genbrugsjagt?
Jeg synes faldgruben er at man kommer hjem med ting, man allerede har eller simpelthen ikke mangler. Skal man på genbrugsjagt er det altid en god ide at have gjort sig tanker om, hvad man synes, der mangler i indretningen eller garderoben og så gå rimelig hardcore efter de loppemarkeder, som har mest i den kategori.

copenhagenbyme3

Camilla Stemann Jensen – CopenhagenByMe

Camilla har jeg efterhånden også været så heldig at kende i en del år, og hun er en af dem, jeg elsker at nørde med omkring blogging – altså på det helt metaagtige plan. Jeg har sjældent mødt en ildsjæld som hende – hun er fuld af gåpåmod, er altid i godt humør og har tusinde jern i ilden.
Hendes blog, CopenhagenByMe, er et rent mekka af lækre opskrifter og anmeldelser og tips til lækre spisesteder i København. Det er ofte Camillas fortjeneste, når jeg i venindeflokken byder ind med gode forslag til nye steder at spise brunch eller nyde en god middag 😀

copenhagenbymefund

Hvad er dit bedste genbrugskøb?
Mit hvide stuebord med stole (og masser af krummelurer) som jeg købte, da jeg boede på Amager og var helt forelskede i gamle, romantiske spiseborde. Det er jeg så åbenbart stadig lidt!

Hvorfor kan du godt lide at købe genbrug?
Genbrug giver den moderne stil et helt specielt og virkelig personligt twist. Og så er det en sjov og givtig oplevelse. At kunne gå på jagt, at gøre et kup og bruge noget som en anden har kasseret i stedet for bare altid at købe nyt og overforbruge. Det er da en tilfredsstillelse!

Har du nogle bestemte ting, du er på udkig efter lige nu?
En fed reol, gerne med lidt farver. Og så har jeg noget med tallerkener og skåle. Det er jeg af en eller andet grund altid på udkig efter.

Har du nogle gode tips til andre, der gerne vil på genbrugsjagt?
Hvis du, ligesom jeg, har lidt svært ved de store markeder – med ting overalt – så start mere simpelt; i de små genbrugsbutikker eller beslut dig for én ting, du skal finde. Det virker for mig!

oktober16-001

Nana Voxtrup – Voxtrup

Nana og min historie går længere tilbage, end jeg egentlig selv er klar over 😀 – hende og hendes mand var nemlig kolleger med min mand på en café, i den periode, hvor jeg mødte ham. Derfor har det også været ekstra hyggeligt pludselig at få hende som blogkollega, og min mand har sat en personlig ære i at optræne hendes mand til at agere den bedst mulige instagramhusband 😛
Nana startede egentlig ud på instagram, hvor hun søsatte hashtagget #dilleronsdag der gik sin sejrsgang på de sociale medier. Nu har hun, heldigvis, også startet en blog, hvor hendes humor skinner tydeligt igennem og får frit spil – og hvor man altid er sikret et godt grin, når man læser med på hendes blog.

voxtrupfund

Hvad er dit bedste genbrugskøb?
Jeg har købt så mange brugte ting i tidens løb, og det var derfor en lidt svær opgave for mig, at udpege mit favorit-fund. MEN, et køb står meget stærkt i erindringen og netop dette køb betyder ekstra meget for mig. Vi skal 8 år tilbage. Jeg er på det tidspunkt gravid med min første søn, og min mand og jeg er på besøg hos mine svigerforældre som bor i Holbæk. Søndag morgen læser min svigermor en lille notits i den lokale avis vedr. en loppehal, der har åben netop denne søndag. Jeg er en sucker for loppehaller, markeder og små private loppeboder, og kan blive helt høj over en god handel. Min mand er pænt træt af det, da vi ALTID liiiige skal stoppe hvis vi kommer forbi et loppeskilt el.lign. På denne søndag er han dog med på en tur i den lokale loppehal og vi ender med at tage afsted allesammen. Ok, lang historie kort. Vi ender med at komme ud til en ret fantastisk loppehal og helt skjult bag en stor reol, finder jeg en kasse med linoleumstryk og andre fine kunstværker. Bla. denne Sikker Hansen tegning, som er helt slidt i kanterne, men bare så fin og fyldt med følelser. Mine bedsteforældre var venner med Sikker Hansen, så deres hjem var fyldt med hans værker, som nu er blevet fordelt mellem deres børn. Denne tegning har jeg ikke set hverken før eller siden, og jeg føler derfor, at det er et helt specielt fund. Det har en central plads i vores stue og jeg holder så meget af det. Det har været tur/retur til Abu Dhabi, og det har det bestemt ikke haft godt af. En dag vil jeg få det strammet op og få fixet rammen. En skønne dag…

Hvorfor kan du godt lide at købe genbrug?
Brugte ting har en historie. Det elsker jeg! Og uden at det må nogen måde skal lyde helligt, så er jeg ikke glad for den der køb/smid væk kultur. Jeg smider aldrig noget ud, hvis jeg tænker, at andre kunne få glæde af det. Gud, hvor lyder jeg røv træls.

Har du nogle bestemte ting, du er på udkig efter lige nu?
Jeg er ALTID på udkig efter fine kunstværker. Og det behøver ikke at være en kendt kunstner eller noget. Jeg er bedøvende ligeglad med hvem kunstneren er faktisk, bare at stregen sætter noget i gang. En følelse, en stemning… Og så er jeg ret glad for urtepotteskjulere lige pt.

Har du nogle gode tips til andre, der gerne vil på genbrugsjagt?
Et godt råd. Det må være, at give sig god tid. Både hvis det gælder på nettet eller in real life.Gå altid to runder på et loppemarked og kig altid alle sider igennem hvis du f.eks søger på en urtepotteskjuler på dba. Det helt rigtige fund ligger måske på sidste side. God jagt

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *