Jeg lover, at denne opskrift på en jordbærtærte med mascarponecreme, marcipan, chokolade og masser af friske jordbær er den nemmeste, bedste og hurtigste du overhovedet kan lave.
Det er ikke helt sæson for danske jordbær endnu, men jeg kan ikke vente – så jeg har altså tyvstartet lidt med nogle økologiske søde jordbær, jeg fandt forleden – og jeg kan godt afsløre, at min jordbærkage var et hit som dessert herhjemme.
Jeg har bagt en bund af mørdej, fyldt den med en mazarinmasse lavet af marcipan, penslet den med flydende mørk chokolade, smurt et tykt lag mascarponecreme på, dækket den med jordbær og pyntet med mynteblade og spiselige blomster. Let og meget lækkert!
Opskrift på jordbærtærte til ca. 10-12 personer
Det skal du bruge:
Mørdej:
- 150 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 125 g blødt smør
- 1 æg
Mazarinmasse:
- 150 g marcipan
- 150 g rørsukker
- 150 g blødt smør
- 2 æg
- 25-50 g hvedemel
Mascarponecreme:
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl piskefløde
- Kornene fra 1 vanillestang (flæk den på langs og skrab dem ud med bagsiden af en kniv og bland det med flormelisen for at undgå, at det klumper i cremen)
- 1-2 spsk flormelis
Derudover:
- Ca. 100 g smeltet mørk chokolade
- Masser af søde jordbær – ca. 500 g
- Evt. lidt mynte eller spiselige blomster (fx hornvioler) som pynt
Sådan gør du
Mørdej
Smuldr smørret i melet med hænderne, til den er helt smuldret uden klumper. Tilsæt flormelis og ægget og saml hurtigt dejen til en kugle med hænderne og stil den i køleskabet.
Mazarinmassen
Skær marcipanen i små stykker og rør den sammen med sukkeret. Jeg bruger min røremaskine, men ellers må du i gang med hænderne. Tilsæt smør og æg og rør kraftigt med røremaskinen eller evt. med en håndpisker og en dejkrog. Pisk melet i til allersidst.
Mascarponecremen
Pisk alle ingredienser sammen grundigt og længe, så den bliver dejlig luftig, og stil den derefter i køleskabet.
Tærten
Beklæd tærteformen med bagepapir. Fordel mørdejen i tærteformen og prik huller i den rundt omkring med en gaffel.
Jeg plejer at rulle den ud på et bord med mel og så rykke den stykvis over i tærteformen – det lykkedes mig aldrig at få alt over i ét stykke 😀
Mazarinmassen smøres ovenpå mørdejen, og tærten sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Hold godt øje med tærten det sidste stykke tid – den skal være dejlig gylden, men det går pludselig stærkt – og den må endelig ikke blive tør.
Når tærten er helt afkølet, smelter du den mørke chokolade over et vandbad, og pensler tærten med chokoladen. Derefter smører du et dejlig tykt lag mascarponecreme på tærten og dækker cremen med halverede jordbær.
Pynt gerne med fx mynteblade og spiselige blomster – og voila, så er tærten klar til servering.
Del på Facebook
Lavede denne opskrift for nogle gæster i dag – mums, den er lækker! Tak, fordi du delte 🙂
Ih det er jeg glad for at høre – jeg går også længselsfuldt og venter på, at de danske jordbær begynder at komme, så vi kan få den ekstra gode udgave 🙂
Tror du man ville kunne lave bunden dagen i forvejen, uden at den bliver tør? 🙂
Det kan du sagtens gøre – bare den er i en plasticpose eller pakket ind i et rent viskestykke 🙂
Der er vist noget galt med opskriften på mørdejen? Den er nærmest flydende
Jeg tror det kan skyldes at du har æltet den for meget så smørret er blevet for blødt?
Øhh min mascarponecreme er blevet til smør med mælk??
Kære Katja,
det lyder ikke godt! 🙁
Mon ikke du har pisket den for længe, så du simpelthen har kærnet den til smør?
Dbh Lisbeth
Smager fantastisk, men mørdejen driller mig lidt. Er du sikker på at der kun skal 150 mel i til 125 gram smør? Blomsterberg bruger 300 gram til 150 gram smør…
Hej Anders,
jeg tænker, det kan være fordi, du simpelthen kommer til at ælte den for meget?
Smørret må endelig ikke nå at blive alt for varmt og blødt – og når ægget er kommet i skal dejen bare lige samles – ellers bliver den alt for flydende at arbejde med 🙂
Dbh Lisbeth
Kan man piske piskefløden til flødeskum først og vende den i mascarpone massen?
Hej Lisbeth
Det skal helt klart prøves, nu hvor det er højsæson for jordbær 🙂
Kan man skifte Mascarponecremen ud med philadelphia flødeost
Fik lige lavet denne en gang mere… Kan se at jeg også lagde en kommentar for 4 år siden 🙂 Den smagte lige så godt denne gang 🙂