Tip til Sardinien: Costa Smeralda – og guide til at bo lokalt rundt om på øen

245

Jeg er slet ikke blevet færdig med at fortælle om vores fantastiske sommerferie på Sardinien – der kom lige en modeuge og en Skanderborg Festival i vejen 😉

Vi boede i Alghero, og det vil jeg klart anbefale som udgangspunkt for en ferie på Sardinien, også selvom du gerne vil rejse rundt og opleve andre steder af øen. Sardinien er faktisk på størrelse med Jylland, så der er en del at opleve og se, og eftersom vi var af sted i 14 dage, brugte vi primært den første uge i Alghero med en lille bustur til Bosa – og så havde vi lejet en bil i den anden uge, hvor vi kørte øen rundt og havde lejet lejligheder/huse rundt omkring på øen, så vi fik set lidt af det hele.

Der er utrolig mange bed’n’breakfast rundt omkring på øen, men når vi rejser med børn, har jeg det bedst med på forhånd at vide, at vi har et sted at overnatte – og derfor er Airbnb helt perfekt for os.
Vi har tidligere brugt dem til vores sommerferie – nemlig for to år siden, hvor vi efter Manjas bryllup rejste til Sydfrankrig og boede der i 10 dage. Det var simpelthen SÅDAN en god oplevelse, at vi godt turde at gøre det igen.

Airbnb er kort fortalt en hjemmeside, hvor private kan udleje deres lejlighed, værelse, hus eller lignende – så man på den måde kan bo meget billigere, når man er ude at rejse.

Vi har faktisk også flere gange selv lejet vores lejlighed ud via Airbnb, når vi alligevel er ude at rejse – og det har været gode tilskud til vores egne ferier, samtidigt med at vi har mødt en masse rigtig søde mennesker. Flere gange har de efterladt gaver til vores børn – og vi har sågar modtaget julekort fra et sødt par fra Madrid, der har boet i vores lejlighed.

262 268

Et af de steder, vi havde set frem til at besøge på Sardinien var Porto Cervo – vist bedre kendt som Costa Smeralda. Vi nåede ikke derover, da vi for 6 år siden var på Sardinien, så vi var fast besluttede på at komme af sted denne gang. Costa Smeralda er kendt som et meget luksuriøst område, hvor alle de rige og kendte holder ferie.

Det VAR virkelig også meget dekadent med yachts så store, at de havde egen helikopter om bord, og med en helt anden type forretninger end i hyggelige Alghero. Det hele kostede så også minimum det dobbelte – og det var altså ikke et sted, vi ville have råd til at være ret meget mere end et par enkelte dage – men det var sjovt at prøve 😀

139

133

137

Opdateret for nylig42 Opdateret for nylig43

Til gengæld var naturen i området også helt blændende smukt. Vi havde to overnatninger i en villa med en fuldstændig overdådig udsigt lidt oppe i bjergene, hvor vi kunne se ud over kysten og havnen. Selve villaen var forholdsvis enkelt indrettet – vi havde, hvad vi skulle bruge – og køkken osv. var veludstyret – men det var udsigten, der var alle pengene værd! Annoncen er desværre ikke ledig lige pt – men hun har udlejet den i en længere periode, så den dukker helt sikkert op igen – linket er i hvert fald her.

144-001

148

192-001

201

224

I Porto Cervo fandt vi ved et tilfælde den mest fantastiske strand, som vi nogensinde har besøgt. Vi var egentlig på vej til den populære Liscia Ruja strand men mødte så en lokal mand, der rådede os til at gå til venstre i stedet for højre. Stranden hedder Petra Ruja, og var faktisk stort set øde, fordi den lå godt skjult. De eneste andre på stranden var lokale – eller folk der var svømmet ind til stranden fra nogle af de enorme yachts, der lå til anker ude for stranden. Vandet var fuldstændig klart og helt tyrkisblåt, sandet var lidt rosa pga koraller – og så var der bare ro og fred.

Kombinationen med billeje og et par overnatninger hvert sted via Airbnb tiltalte os virkelig, og jeg tror faktisk, at vores næste ferie på Sardinien udelukkende skal planlægges ud fra det. Der er SÅ mange smukke steder at se på øen, at det er en skam at bo en helt uge det samme sted. Når man rejser med børn er det samtidigt en fordel at leje via Airbnb, fordi du så bor i en lejlighed med køkken -og du kan endda søge kun efter boliger hos børnefamilier, så det også er indrettet og udstyret til børn.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *