Rejsetip til Sardinien: Besøg Bosa

023

IMG_0536

 

 

IMG_0955

IMG_0545

 

IMG_0966

IMG_0552

IMG_0981

IMG_0982

027

Jeg vil over den kommende tid drysse lidt rejsetip til Sardinien ud her på bloggen. Det er virkelig det smukkeste sted, jeg har besøgt i Europa, og jeg er slet ikke færdig med at se det hele selv endnu.

Jeg var der sammen med min kæreste for 6 år siden – og nu igen hvor han var min mand denne sommer sammen med vores børn 🙂

Vi havde booket en afbudsrejse gennem Sun Tours, hvor vi boede i en hotellejlighed – Gli Eucalipti – i Alghero. Det kan varmt anbefales. Lejlighederne havde god plads, der var en skøn pool tilknyttet, og beliggenheden var perfekt med stranden et par hundrede meter væk, og byen lå ca. 20-30 minutters hyggelig gåtur væk langs den hyggelige strandpromenade.

Alghero er et rigtig godt udgangspunkt for en ferie på Sardinien. Derfra kan du besøge en masse skønne steder – inklusiv byen Bosa, som vi nåede forbi 3-4 gange i denne omgang.

Første gang tog vi bussen fra busstationen i Alghero. Den kører ca. en gang i timen, og vi gav €12 for returbilletter til to børn og to voksne. Køreturen tager ca. en time, og det er den SMUKKESTE rute oppe i bjergene langs vandet. Selve køreturen alene er næsten grund nok til at tage af sted.

Man kan både stå af i selve Bosa by eller fortsætte til Bosa Marina, som er et havneområde med en lækker strand tilknyttet – og begge dele kan varmt anbefales. De resterende gange kørte vi selv i en lejet bil – det kan man næsten ikke undvære på Sardinien, og jeg skal nok komme med nogle tips til billeje i et andet indlæg.

IMG_0485

IMG_0498

IMG_0517

IMG_0518

Vi endte af tilfældige omveje på den hyggeligste restaurant, som lå på en lille sidegade lidt oppe i byen. Restauranten hedder Borgo S. Ignazio og ligger på Strada della Malvasia di Bosa.

Jeg skal ikke kunne sige, om det også spillede ind, at vi sad og spiste i de mest hyggelige omgivelser, og at vi egentlig bare havde forventet et hurtigt måltid uden de helt store dikkedarer – men den hjemmelavede ravioli smagte fuldstændig fantastisk, og min mand fik en overvældende tallerken med alt godt fra havet. Som prikken over i’et fik Trutten og Fidusen hhv. hjemmelavet citron-sorbet og halvvarm nougat med tilhørende is – og altså – heldigvis for mig var de begge forholdsvis mætte og kunne ikke spise ret meget af det 😉

Bosa er meget karakteristisk med hyggelige gamle huse i et væld af nuancer. Jeg kan vandre rundt i gaderne i timevis for blot at suge indtryk til mig – det gider Trutten og Fidusen dog kun, hvis de undervejs bestikkes med en is – men det er også et helt fint kompromis for mit vedkommende.

IMG_0534

Vi tog også den lange tur op til den gamle borg i byen, og det kan også varmt anbefales til både børn og voksne, man skal blot være forberedt på, at der altså er ret langt derop! På borgen lå en gammel kirke, som var pyntet op til bryllup den efterfølgende dag, og vi talte om, at havde vi besøgt stedet, da vi var på Sardinien for 6 år siden, så havde vi helt sikkert endt med at blive viet i den kirke og så efterfølgende holde bryllupsmiddagen på den førnævnte restaurant – simpelthen SÅ idyllisk.

Generelt er Bosa bare anbefalelsesværdig, og jeg føler mig ret sikker på, at du vil have det ligesom mig, hvor du er nødt til at vende tilbage, når du først har indsnuset den skønne atmosfære i byen.

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *