Vi skal på skiferie til Norge (YAY!)

hafjell3

Nu hvor der er  kontrol over sygdommen herhjemme, så tør jeg godt at løfte sløret for vores planer uden alt for stor risiko for at jinxe det.
Vi skal på skiferie. Vi skal på skiferie i Hafjell i Norge – og det skal vi lige om lidt!!

I næste weekend går vi sådan ca. 50 m ned til Oslofærgen (som ejendomsmægleren i sin tid sagde, så har vi “begrænset havudsigt 😀 ) – og så kan vi se frem til en lækker overfart med Oslofærgenforhåbentlig i stil med sidste gang – og når vi veludhvilede vågner op, så sætter vi os i bilen og kører et par timer, hvorefter vi ankommer til destinationen – ren luksus!hafjell2

Vi skal bo i en hytte helt centralt, så vi kan spænde skiene på lige udenfor hovedøren – så slipper vi for at skulle proppe børnene i en varm bus eller i bilen og køre af sted for at kunne komme ud på ski.

Det er kun min anden gang på ski – første gang var Trutten lillebitte (men stadigt noget så sød!) – så både Trutten og jeg skal faktisk på skiskole denne gang. Fidusen er desværre for lille til deres skiskole – men min mand er gammel skilærer, så han regner med at give hende privatlektioner, mens Trutten og jeg er af sted.

Truttens skiskole er 4 dage i træk fra kl 9.30-12, og eftersom han mestrede sin løbecykel til UG – og hoppede direkte over på en almindelige cykel uden støttehjul, som han lærte at cykle på efter 5 minutter, så satser jeg på, at han er et langt stykke foran mig, når vi begge har overstået skiskolen 😀hafjell

Vi har længe kigget på forskellige destinationer med skiferie til børn, og der er flere grunde til, at vi endte med at vælge Hafjell. Dels har min mand gennem hele sin barndom været på skiferie i Norge, da hans far er halv norsk – og derfor var det et stort ønske fra hans side, at vi skulle til Norge. Derudover er det SÅ nemt for os at komme dertil, fordi vi kan tage færgen og få en hel udflugt i sig selv ud af det – og vi derefter kun skal køre et par enkelte timer i bil. Det slår altså både kør-selv ferie og fly med mange længder!

I Norge faldt vi for Hafjell, fordi det virker til at være det mest børnevenlige sted. Man kan tage gondolliften direkte hen til børneområdet, så det ikke er besværligt at komme derhen for børnene. Der er skiskole for børn og hyggelig børnepasning. Underviserne på skiskolen er utrolig børnevenlige (nogle af dem er endda klædt ud i bamsekostumer, som vi kender fra vores charterferier), det var i passende køreafstand fra Oslo, så vi kunne komme dertil med Oslo-færgen – og så fortalte søde Dorte mig, at der er legepladser overalt, så det på den måde virkelig er børnevenligt. Se bare videoen her – det kan da kun blive en succes!

Det er første gang, vi sådan rigtigt skal på skiferie med børn – så jeg er naturligvis meget spændt på det hele.

Hvordan kommer de til at synes om at stå på ski?
Hvordan bliver det for Trutten at være på skiskole alene – uden Fidusen og uden sine forældre?
Hvordan bliver det for MIG at være på skiferie – en voksen nybegynder – er der overhovedet håb forude? 😀

Men mest af alt, så GLÆDER jeg mig! Jeg glæder mig til en helt ny type ferie med min skønne familie – en mere aktiv ferie. Jeg glæder mig til at vise børnene Norge, som står deres farfar meget nær – og jeg GLÆDER mig til at se dem lære at stå på ski – jeg er ganske overbevist om, at især Trutten kommer til at elske det.

Men jeg vil meget gerne have tips og gode råd, da vi som sagt aldrig har været på skiferie med børn før.

Er der nogle bestemte ting vi skal være opmærksomme på med deres tøj og udstyr? – kan de sagtens bare bruge deres almindelige flyverdragter?
Har I prøvet at sende jeres børn på skiskole- og hvordan gik det?
Og har nogen mon tilfældigvis været i lige præcis Hafjell, så I kan berette lidt om det?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *