Lige før jul var jeg inviteret ud i Københavns Lufthavn for at besøge Le Sommelier Bar & Bistro, som netop var åbnet derude.
Vi fik min søde svoger til at passe begge børn, så jeg kunne komme af sted med min kæreste – skønt med en date på en helt almindelig tirsdag aften.
Det var på selveste åbningsaftenen, at vi besøgte stedet – og Francis Cardenau, som er køkkenchef og ejer af restauranten – var selv til stede og gav sig god tid til at hyggesnakke med os og de andre gæster, så vi fik fortalt små sjove anekdoter og historier om hele processen med at åbne en restaurant i Lufthavnen – og hvad deres tanker omkring konceptet med den nye restaurant var.
Restauranten skal være en uformel og enkel udgave af storebroren i Bredgade, hvor priserne er spiselige, menukortet er bredt men enkelt og du får mad af virkelig god kvalitet, selvom du ved flere af hovedretterne på menukortet finder et symbol, der indikerer, at maden er klar på hhv. 12 og 15 minutter efter bestillingen.
Der har endda en børnemenu med lækre, børnevenlige retter – hvilket er et stort plus i min bog (åh hvor jeg dog HADER pølser og pomme frites og lasagne som de to eneste muligheder på mange restauranter).
Til forrest valgte vi hhv. en charcuteritallerken og en terrine de foie gras med æble og peberrod. Førstnævnte var til mig, mens min kæreste valgte foie gras – hvilket han stort set altid gør, når muligheden byder sig 😉
Jeg var overordentlig tilfreds med min forrest- der var et lækkert og stort udvalg på tallerkenen, brød med en god krumme og ikke mindst en fabelagtig rillette.
Min kærestes forret var også lige i skabet -peberroden var et forfriskende modstykke til den lidt tungere foie gras, og skøn han efterhånden har smagt en del variationer af netop denne spise, så var han meget begejstret for netop denne udgave.
For mit vedkommende var der ikke nogen tvivl, da jeg skulle vælge hovedret. Er der bøf på menuen, så vælger jeg bøf. Jeg er og bliver en pige, der elsker store bøffer og lækkert rødt kød – og derfor havde jeg også svært ved at styre min begejstring, da denne fantastiske tallerken blev placeret foran mig.
Kødet var overordentligt lækkert, mørt og fyldt med smag. Pomme fritterne var lige i skabet og timianskyen var simpelthen så lækker og kraftfuld, at jeg ville ønske, jeg havde haft en ske til at slubre det i mig med. – og det bedste af det hele: der var så meget mad, at jeg næsten overvejede, om jeg var nødt til at levne – og det sker ellers meget, meget sjældent hos mig.
Min kæreste fik confit de canard – endnu en favorit for hans vedkommende, som også fuldt ud levede op til forventningerne – og mere til! Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke fik bemærket så meget af de kommentarer, han lod falde omkring retten, fordi jeg ganske enkelt havde alt for travlt med at nyde min egen ret 😛
Min kæreste er ikke den store dessertspiser, så han gik efter ostetallerkenen hvortil der fulgte det mest fantastiske knækbrød.
Da jeg skulle vælge min dessert var jeg straks i et lidt større dilemma; at skulle vælge mellem Crème Brûlée, chokoladekage og citrontærte er nærmest umenneskeligt, og det var også ført efter lange, svære overvejelser, at jeg endte med at tage citrontærten – hvilket dog skulle vise sig at være et fremragende valg ovenpå den store bøf, jeg havde spist til hovedret.
Citrontærten var helt perfekt, dejlig syrlig tærte og fantastisk lækker italiensk marengs på toppen – og den endte faktisk også med at være inspiration for vores dessert nytårsaften.
Vi sluttede af med en tiltrængt kop kaffe, hvorefter vi satte kursen hjem mod Østerbro ovenpå en skøn aften, med fuldstændigt fremragende lækkert mad.
Det hele var forøvrigt en anelse spøjst, fordi vi jo kun var gæster og altså ikke havde noget boardingcard. Derfor måtte vi igennem sikkerhedstjek med pas, fotografering, metaldetektor osv. – og hele aftenen, sad der en vagt et par meter væk, som endda pænt fulgte med, når vi skulle på toilettet 😀
Men i hvert fald, så kan jeg VARMT anbefale dig at tage af sted i god tid, næste gang du skal ud at rejse, så du har tid til at lægge vejen forbi Le Sommelier Bar & Bistro. Jeg synes det er skønt, at der nu med både MASH og Le Sommelier er kommet nogle rigtige gode spisemuligheder derude, som dog stadigt er gearet til at skulle tage i mod rejsende, som måske ikke alle har tid til at sidde et par timer over et lækkert måltid mad.
Du kan se hele deres menukort og anden info om restauranten lige her.
Del på Facebook