Idéer til en feminin 40-års fødselsdagsfest

Jeg rundede et skarpt hjørne i sidste måned, hvor jeg fik fornøjelsen af at puste hele 40 lys ud på lagkagen. 
Jeg har tidligere haft det lidt blandet med at fylde år, men denne gang har jeg været fuld af glæde og især taknemlighed over at jeg igen har fået lov at blive ét år ældre, at jeg har den skønneste familie omkring mig og at jeg har de dejligste veninder, jeg overhovedet kunne ønske mig ♥

Jeg elsker at arrangere fester, og jeg bruger gerne ugevis på at planlægge temaer, finde den helt rigtige dekoration og sørge for at festen bliver præcist som ønsket. Jeg har vist bare aldrig før planlagt en fest udelukkende for mig selv – så det var ærlig talt på høje tid 😀

Det er en smule mere nervepirrende, fordi man pludselig føler sig eneansvarlig for om gæsterne nu også får en god aften. Man er alene om at holde overblik og alene om de kriser der eventuelt måtte opstå undervejs eller lige op til festen.

lyserød borddækning

Jeg havde inviteret 15 af de dejligste damer i mit liv til god mad og cocktails hjemme i vores hus, hvor min mand havde været så sød at love at servicere os gennem hele aftenen. 
Det gav mig en kæmpe ro, at han var med undervejs, så jeg ikke følte, at jeg stod helt alene med festen 😀

Vi havde bestilt mad fra en Michelin-kok, som havde tilberedt det meste på forhånd, hvilket betød at min mand kun skulle varme og anrette maden.
Vi ville egentlig allerhelst have haft en kok hjem til os for at stå for det hele, og prisen ville stort set også have været det samme, men alle de ordninger, vi kontaktede, var allerede totalt bookede, og det her var et mere hyggeligt og intimt alternativ, om end min mand naturligvis kom en del mere på overarbejde 😉

bramble cocktail

Min mand er tidligere bartender, så det var naturligvis helt oplagt, at han skulle lave cocktails til os senere på aftenen. 
Vi havde i samarbejde valgt 4 forskellige feminine cockatils, fx kan du her finde en opskrift på bramble cocktail, som var 1 af dem – og så var der faktisk fest til den lyse morgen, hvor jeg kl 4.30 måtte kapitulere og tumle op i seng 😀
I dagene efter har jeg været helt høj af lykke – tænk sig at være omgivet af så mange vidunderlige kvinder, tænk sig at vi igen kan danse, feste og hygge os ovenpå halvandet års isolation ♥

opdækning med hammershøi poppy dug

Jeg ønskede at skabe en feminin og smuk borddækning, og selvom min datter mente, at jeg skulle give den gas med glitter, glimmer og pink dekoration (muligvis stærkt inspireret af vores opdækning til nytårsaften) 😀 – så blev rosa og guld i stedet de dominerende farve, og det hele tog udgangspunkt i den smukke nye Poppy dug fra Kählers Hammershøi serie. 

kähler hammershøi poppy dug servietter lyserød

Jeg havde købt både dug og stofservietter, og ærligt så bliver jeg sådan helt igennem lykkelig, hver eneste gang jeg kigger på det 😀 – jeg glæder mig ufattelig meget til snart at kunne dække op med det igen!

Jeg fandt disse smukke servietringe, og så brugte jeg disse som brødtallerkener, og de pyntede altså virkelig på bordet og matchede både servietringene og bestikket, hvor det hele er i messing.

bordpynt feminint lyserødt

Jeg havde fundet en masse gamle krystalvaser frem, som vi faktisk også brugte til vores bryllup – hvilket var en skøn reference – og blomsterne havde jeg plukket i min egen have. 
Det er faktisk noget af det, jeg elsker allermest ved at pynte op og arrangere fester; at man får flettet noget personligt ind i det hele, så gæsterne tydeligt kan mærke, at man selv har haft en finger med i spillet og kan genkende min personlighed i det hele. Du kan fx se de personlige detaljer fra vores bryllup her samt her.

lyserød dug messing bestik

Alt i alt blev borddækningen og ikke mindst festen faktisk alt hvad jeg havde håbet og drømt om – og lige i min ånd ♥

Tingene kan købes her:

Lyserød Dug
Lyserøde servietter
Servietringe i messing (reklamelink)
Brødtallerkener i messing (reklamelink)
Messingbestik (reklamelink)
Mørke tallerkener kom fra kokken
Lyserøde tallerkener med guldkant
Krystalvaser er fundet i genbrugsbutikker og fra min mor

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *