Tip til billige blomster til bryllupper og borddekorationer

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_531

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_495-001

Til vores bryllup ville jeg gerne have en vintage chic stil – hvor en masse gamle, smukke ting skulle give det hele et afslappet, personligt og fint look kombineret med nogle mere elegante ting – så kontrasterne kunne komplimentere hinanden på smukkeste vis.

Jeg ville derfor ikke have store blomsteropsatser – i stedet havde jeg lånt en masse smukke gamle krystalvaser af min mor, min far, min svigermor og hendes veninde – og dem ville jeg gerne fylde med en blandede blomster, som gerne skulle fremstå, som om vi netop havde været ude at plukke dem på en blomstereng.

Jeg ville faktisk allerhelst selv have plukket alle blomsterne i vejkanter og på marker, men det blev jeg frarådet, fordi vilde blomster drysser rigtig meget og ikke kan holde sig ret længe i vaserne.

Min kæreste havde derfor kontaktet en blomsterbutik og fortalt dem om idéen, og de ville have 2000 kr for at indkøbe blomster og sætte dem i vaserne.

Jeg synes, det var lige lovlig dyrt, når der ikke var tale om bundne buketter – og de jo dybest set bare skulle stå for at købe blomsterne for os – og derudover ville jeg egentlig også allerhelst selv kunne bestemme og vælge, hvilke blomster der skulle i vaserne.

Derfor tog jeg sammen med min mor og min svigermor en tur på Grønttorvet i Valby dagen før vores bryllup. Det er primært et sted, hvor man kan købe, hvis man har en virksomhed eller butik – men vi ringede og forhørte os, og private må komme den sidste time, de har åbent hver dag – dvs. fra kl 8-9.

De forskellige sælgere må selv bestemme, om de vil sælge til private eller ej. De første 3, vi henvendte os til sagde nej – og da begyndte jeg ærlig talt at miste modet. 4. gang var dog lykkens gang – og så kunne vi ellers vælge løs blandt mange hundrede forskellige slags blomster.

Jeg kom af med 850 kr – og der var RIGELIGT med blomster. Min Mor og Svigermor fik arrangeret dem alle i de smukke vaser -og udtrykket blev lige præcist, som jeg havde håbet på og ønsket mig.

Så jeg kan varmt anbefale andre at tage en tur på Grønttorvet, hvis man skal bruge blomster til et bryllup eller en anden stor fest. Jeg elskede at kunne gå og vælge det hel ud selv – og det var trods alt noget af en besparelse at betale 850 kr i stedet for 2.000 kr.

Adressen på Grønttorvet i Valby er

Grønttorvet 5

2500 Valby

English:
For my wedding we bought all the flowers at Grønttorvet in Valby, Copenhagen and arranged them in beautiful vintage vases.

Fotograf: Lina Ahnoff

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *