I dag får du opskriften på en helt klassisk cocktail med gin og brombær – nemlig en opskrift på Bramble cocktail ♥
Mine opskrifter på fredagscocktails har holdt en alt for lang pause her fra bloggen, men sådan er det jo, når der går graviditet og amning i den 😉
Nu er vi dog efterhånden ved at være der, hvor vi har genindført konceptet her på matriklen, og så skal bloggen selvfølgelig ikke snydes 😉
Kort fortalt går konceptet ud på, at min mand hver fredag sidst på eftermiddagen serverer en lækker cocktail for ham og mig – og en alkoholfri cocktail til børnene sammen med lidt snacks og oliven, før vi går igang med aftensmaden, fredagsslik og fællesfilm.
På den måde får vi skudt weekenden igang på en helt fantastisk og særdeles anbefalelsesværdig måde, og i løbet af ugen går vi ofte og planlægger, hvad den kommende cocktail mon skal være.
Denne uge får I opskriften på en klassisk cocktail, som især hører efteråret til, da den bl.a. er baseret på brombær. Det er en cocktail med gin, men selvom du måske ikke er så stor fan af gin, så kan jeg næsten garantere, at du vil elske denne alligevel, for den lækre smag af brombær træder tydeligt i karakter og tvinger gin’en en smule i baggrunden.
Opskrift på Bramble Cocktail (til 1 person)
- 4 cl god gin
- 2 cl sukkersirup (kog 1 dl vand og put 1 del sukker i, rør rundt til alt dit sukker er opløst, mens blandingen småkoger en smule)
- 2 cl citronsaft
- 2 cl Creme de mure (en brombærlikør, som du bl.a. kan købe her (reklamelink)
- Knust is
- Evt. et par hele brombær til pynt
Hæld alle ingredienser med undtagelse af din creme de mure i en shaker put et par isterninger deri. Ryst den i 20-30 sekunder, så du både blander ingredienserne, men samtidigt også sikrer dig, at din cocktail bliver iskold.
Fyld et glas – gerne et lowball glas (det er disse – reklamelink) – med knust is og hæld din cocktail ned i glasset. Hæld til sidst din creme de mure hen over isterningerne og pynt evt. med et par friske brombær – god fornøjelse ♥
Del på Facebook
Jeg glædede mig virkelig til at prøve dem inden jeg gik i gang, og de blev faktisk endnu bedre end forventet