Tag vintergækkerne indenfor i krukker

vintergækker i krukker

Vintergækker i krukker indenfor – det er et tip til, hvordan du nemt og helt gratis kan få de smukke planter til at pynte i vindueskarmen.

Lige nu begynder de smukke vintergækker (eller Galanthus Nivalis, som de også hedder) at folde sig fint ud i haven, og vi plejer ofte at plukke små buketter med ind, som desværre kun holder et par enkelte dage i en vase. 

I år har jeg i stedet gravet en klump vintergækker op med løg, og plantet dem i en krukke med jord, som jeg har taget med ind i stuen. 
Der står den lige så fint og pynter, mens vintergækkerne langsomt begynder at springe ud. Jeg har faktisk allerede tippet om det lige her, hvor du også kan læse meget mere om vintergækker.

vintergækker indenfor

På den måde holder blomsterne meget længere, når du har vintergækker i krukker indenfor, end hvis de plukkes til buketter – og det helt geniale er, at når de er færdige med at blomstre, så planter du bare løgene tilbage i haven, og så kommer de igen til næste forår ❤ 

Faktisk kan du endda sætter vintergækkerne indenfor, før de er begyndt at blomstre ude i haven. De vil hurtigt springe ud, når de kommer ind i varmen, og på den måde kan du tyvstarte sæsonen en smule 🙂

Og du kan jo faktisk gøre præcist det samme med alle dine andre løgblomster som fx påskeliljer, hyacinter, krokus osv.

vintergækker fra haven

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *