Gaveidéer til 2 årige børn

gaveidéer til dreng og pige og 2 årige børn

Jeg har lovet en del af jer at dele en liste med inspiration til gaveidéer til børn på ca. 1-2 år – hvad køber man i gave til et barn på 2 år?

Min søn har netop fejret to års fødselsdag, så han får en kæmpe bunker gaver på én gang, og derfor har jeg også tænkt lidt fremad, i forhold til, hvad han kan bruge, når han er en smule ældre. 

Nogle af tingene på listen her har han været så heldig at arve efter sin storebror, men jeg har alligevel taget dem med, for det er altså et kæmpe hit herhjemme. 

Jeg håber, at det kan være en god inspiration til gaver til 2-årige både dreng og pige for jer – og byd gerne ind i kommentarfeltet med andre idéer, jeg måske har glemt 🙂

gaveidéer til dreng og pige og 2 årige børn

 • Sandkasse
  • En klassiker – som han faktisk fik i julegave sidste år af sin morfar. Det virker måske lidt skørt at købe en sandkasse her om vinteren, men vi nød virkelig at have den til at stå klar til de første forårsdage. Vi har valgt denne sandkasse, og den er vi voldsomt glade for.
 • Magnettegnetavle
  • De her magnetiske tegnetavler er geniale til at have på bagsædet, når man er ude at køre bil. De er lette at tegne på, selvom man måske ikke helt mestrer andre tegneredskaber endnu. 
 • Løbecykel  – begynderudgave fra Puky
  • Hvor har jeg dog glædet mig til, at han fik en højde, hvor han kunne bruge en løbecykel. Han er ret lille af sin alder, men den her model fra Puky er netop lavet til de allermindste børn, og den er netop kommet i et nyt og helt fantastisk design, som jeg knuselsker! Han har lige fået den i 2 års fødselsdagsgave, og der gik ikke en gang 5 minutter, før han havde fanget fidusen og balancen og spurtede af sted på den.
 • Cykelhjelm
  • Man skal naturligvis have sig en god cykelhjelm, når man får sig en løbecykel. De to ældste børn har i mange år brugt disse cykelhjelme, men jeg kunne simpelthen ikke stå for den her fantastisk fine hjelm fra Trybike, som passer perfekt til cyklen.
 • Værktøjskasse fra Bosch
  • Vores søn elsker alt hvad vi gør, så jeg er overbevist om, at han vil elske denne lille værktøjskasse fra Bosch. Der medfølger endda en elektrisk skruemaskine med lys og lyd.
 • Vildkatten Gurli Gris udgave
  • Vores to ældste børn har haft den almindelige udgave af Vildkatten, og det kan vi faktisk stadigt finde på at spille en gang imellem. Det her er en My First – udgave, som er specielt til de helt små børn, og da vores søn er tosset med Gurli Gris, kan det kun blive et hit.
 • Duplo
  • Vi har en kæmpe samling Duplo fra vores to ældste børn, og selvom det jo nærmest er umuligt at slide op, så er det rent faktisk lykkedes med noget af det 😀 Så vi har suppleret en smule op med bl.a. denne gigantiske togbane.
 • Brio togbane
  • Storebror elskede Brio, så han har en kæmpe samling, som lillebror har fået lov at låne. Han har faktisk kunnet lege med det, siden han var ca. 1,5 år, hvor vi bygger togbanerne, og han så kører rundt med togene. 
 • Legekøkken
  • Han fik faktisk et legekøkken til sin 1 års fødselsdag, og har on-off leget med det lige siden. Men det er først de seneste måneder, at det for alvor er blevet et kæmpe hit, hvor han står og laver retter i sit køkken, som han efterfølgende serverer for os. Jeg har istandsat et gammelt IKEA legekøkken – jeg skal nok komme med en guide til det snart 🙂
 • Grimms regnbue
  • Jeg er så fascineret af Grimms gennemtænkte og geniale legetøj, og regnbuen her har længe stået i toppen af den ønskeliste, jeg har lavet på min søns vegne 😀 – de kan stables på utallige fantasifulde måder, bruges som kørebaner til bilerne – kun fantasien sætter grænsen. Den er ikke billig, men det er den slags legetøj, der er skabt til at gå i arv fra barn til barn og til de kommende generationer – og det er den slags legetøj, som i den grad fremmer fantasien. 
 • Rygsæk – Jens Storm
  • Vores søn mangler en lille rygsæk både til vuggestuen og til sine ting, når vi er på tur. Den her var slet ikke til at stå for, og den er et fint alternativ til den klassiske Fjällräven, som de to store børn har haft som små.
 • Juniordyne + pude
  • En lidt halvkedelig praktisk gave, men eftersom han i forvejen får ufattelig meget legetøj, så har jeg tilladt mig at skrive det på hans ønskeseddel. 
 • Keyboard med mikrofon
  • Vores ældste søn fik dette sæt, da han var knapt 2 år gammel, og hold nu op hvor har både ham og hans søster elsket det i virkelig mange år. Jeg har ikke tal på alle de koncerter, de har givet i stuen – og selvom det er en af de gaver, som forældrene nok elsker at hade, så er børnenes begejstring altså det hele værd.
 • Legesand
  • Det var min datter, der anbefalede kinetic sand – det er meget “satisfying” som hun siger 😀 – det er allerede et kæmpe hit og et sjovt og anderledes alternativ til modellervoks.
 • Modellervoks
  • Modellervoks er bare altid sjovt! – jeg har det lidt svært ved, når han fx blander farverne sammen, men både små børn, store børn og voksne herhjemme elsker at sidde og nusse med det.
 • Biler og køretøjer i alverdens afskygninger
  • Vores søn ELSKER biler. Heldigvis har vi en kæmpe samling fra både storebror, far og 2 onkler, men det er primært de helt små biler. Vores søn har derfor ønsket sig denne brandbil, som jeg har fået anbefalet fra flere.
 • El-tandbørste til børn
  • Vores tandlæge er godt nok ikke fan af eltandbørster, men tandbørstningen er en daglig kamp, så jeg er helt overbevist om at den her Mikka Mussa tandbørste vil hjælpe på det hele. Den sørger også for at give besked, når man har børstet i 2 minutter.
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *